torstai 29. joulukuuta 2011

HONEY CARDIGAN VALMISMalli Honey cardigan by Veera Välimäki. Muunneltu omaan pulleaan kroppaan sopivaksi lisäämällä silmukoita kaarrokkeen jälkeen. Lanka 7 veikka grafiitinharmaa 044 ja puikot 4,5mm Cubics pyöröt. Kuvat ovat mitä ovat,kun yritän löytää vähän paremmin valaistua nurkkaa kämpästämme. Koettakaa parhaanne mukaan saada tolkkua. Joululomalla on laiska fiilis ja bloggailukin menee vähän vasemmalla kädellä. Vuodenvaihteen jälkeen taas paremmalla innolla, toivottavasti.

perjantai 16. joulukuuta 2011

JOPAN VILLURI , POJAN PAITA JA HONEY CARDIGAN Jopan villuri valmiina saajansa päällä. Ammattimaiset kuvat ovat myös Jopan ja tyttärensä Mariannan käsialaa. Lanka oli siis Cascade Wool 220 ja puikot 4,5mm Hiya Hiya -pyöröt. Malli kirjasta Knits men want / Basic cardigan.

 Toinen valmistunut työni on perusvillapaita Seitsemästä veljeksestä. Poikani ei välitä palmikoista eikä koristeista, joten neuloin hänelle ihan yksinkertaisen ylhäältä aloitettavan raglanpaidan. Ihan mukavaa oli taas välillä neuloa näitä telkkutöitä mitä voi tehdä rennosti ilman kaavioiden tai muiden seuraamista, mutta nyt kyllä jo kaipaa edes vähän jotakin "väsäämistä". Villuriin otettu mallia Raglan-Sleeved henley-paidasta, myöskin kirjasta Knits men want.

Siispä aloitin Veera Välimäen suunnitteleman villatakin Honey cardigan. Siihen saa ylös sentään neuloa vähän palmikoita ja mielestäni takki on todella tyylikäs. Lankana käytän taas tuota seiskaveikkaa, mitä minulla on varastossani. Työn etenemisestä postailen aina kun joulukiireiltä kerkeän :)

torstai 8. joulukuuta 2011

KNITTY TAAS ILMESTYNYT !!!

SEN LÖYDÄTTE TÄÄLTÄ. KANNATTAA KÄYDÄ KATSOMASSA IHANIA MALLEJA .
LISÄKSI LÖYSIN UUDEN AARTEEN TÄÄLTÄ , KURKATKAA. JOS PIDÄTTE JARED FLOODIN MALLEISTA, PIDÄTTE VARMASTI MYÖS NÄISTÄ. IHANIA QUINCE & CO   :)

maanantai 5. joulukuuta 2011

FLETA, MAI JA PALMIKKOHUIVI KUVATTUINA VIHDOINKIN
Ensin Fleta johon tein jonkin verran muutoksia . Ensiksikin tein takin etu- ja takakappaleet kellomaisiksi mikä eroaa Norah Gaughanin alkuperäisestä mallista. Alkuperäisessä vain takakappale oli kellotettu ja etukappaleet tehty suoriksi. Ison peppuni ja muidenkin kunnioitettavien ulottuvuuksieni vuoksi halusin tehdä koko takista A-linjaisen siksi tuo muutos. Lisäksi muutin hihoja ja neuloin ne sileällä nurjalla mallineuleen sijasta. Ihastuin siihen miltä tuo sileä nurja näyttää tällä langalla ja uusilla Cubics-puikoillani neulottuna. Langassa on ihania pieniä "pisteitä" esim. terrakotan värisinä ja ne näkyvät paremmin sileässä kuin palmikko-/pitsineuleessa. Cubics-puikoillani tuli niin hienoa ja siistiä jälkeä että tavallinen sileä nurjakin näyttää paljon paremmalta, siksi halusin käyttää sitä enemmän kuin mallissa olisi ollut. Lanka oli siis Cascaden 220 Wool ja puikot Knitpro Cubics 5mm pyöröt.Sitten Mai - villatakki napit neulottuna ja kasteltuna. Koko on 12 -vuotiaan ja lanka Cascade 220 Wool puikot 4,5mm pyöröt. Napituslista erillainen kuin mallissa, muita muutoksia ei tehty. I-cord reunus olisi ollut paremman näköinen , mutta kyllä tämäkin menettelee ja on ehkä lämpimämpi kun ei tuuli mene niin helposti takin sisään (toivottavasti). Pakettiin vaan :)

Ja vielä miehen palmikkohuivi jonka tiedot löytyvät aikaisemmasta postauksesta. Kirja josta malli löytyy on siis Knits men want , lanka suomalaista villaa ja puikot 4,5mm. Pakettin vain tämäkin :)