FLETA, MAI JA PALMIKKOHUIVI KUVATTUINA VIHDOINKIN
Ensin Fleta johon tein jonkin verran muutoksia . Ensiksikin tein takin etu- ja takakappaleet kellomaisiksi mikä eroaa Norah Gaughanin alkuperäisestä mallista. Alkuperäisessä vain takakappale oli kellotettu ja etukappaleet tehty suoriksi. Ison peppuni ja muidenkin kunnioitettavien ulottuvuuksieni vuoksi halusin tehdä koko takista A-linjaisen siksi tuo muutos. Lisäksi muutin hihoja ja neuloin ne sileällä nurjalla mallineuleen sijasta. Ihastuin siihen miltä tuo sileä nurja näyttää tällä langalla ja uusilla Cubics-puikoillani neulottuna. Langassa on ihania pieniä "pisteitä" esim. terrakotan värisinä ja ne näkyvät paremmin sileässä kuin palmikko-/pitsineuleessa. Cubics-puikoillani tuli niin hienoa ja siistiä jälkeä että tavallinen sileä nurjakin näyttää paljon paremmalta, siksi halusin käyttää sitä enemmän kuin mallissa olisi ollut. Lanka oli siis Cascaden 220 Wool ja puikot Knitpro Cubics 5mm pyöröt.Sitten Mai - villatakki napit neulottuna ja kasteltuna. Koko on 12 -vuotiaan ja lanka Cascade 220 Wool puikot 4,5mm pyöröt. Napituslista erillainen kuin mallissa, muita muutoksia ei tehty. I-cord reunus olisi ollut paremman näköinen , mutta kyllä tämäkin menettelee ja on ehkä lämpimämpi kun ei tuuli mene niin helposti takin sisään (toivottavasti). Pakettiin vaan :)

Ja vielä miehen palmikkohuivi jonka tiedot löytyvät aikaisemmasta postauksesta. Kirja josta malli löytyy on siis Knits men want , lanka suomalaista villaa ja puikot 4,5mm. Pakettin vain tämäkin :)

Kommentit

 1. Kauniita neuleita kaikki! Olet tosi ahkera!

  VastaaPoista
 2. Mahdottoman kauniita neuleita ja ahkeraan tahtiin olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on upeita töitä! Ihania kuvioita, Fleta näyttää aika isotöiseltä.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita neuleita! Oletko neulonut yökaudet vai kuinka ihmeessä olet noin nopea? Tuo miehen palmikkohuivi alkoi kaksipuoleisuutensa vuoksi kovasti kiinnostaa, sillä mitään sellaista en ole koskaan neulonut. Oliko kovin työläs?

  VastaaPoista
 5. Villapeikko,Mammutti ja Elina kiitoksia kehuista. On aina kiva kuulla olevansa ahkera vaikka itse pidän neulomista mielenterveyden ylläpitona No 1.
  Ingi Fleta ei loppujen lopuksi ollut niin suuritöinen kun se ehkä näyttää. Mallikuvion oppi heti ulkoa ja ainoa suuritöisempi homma oli tuo palmikkopuikon kanssa touhuaminen ja minä satun pitämään siitä.Ihan kiva malli toteuttaa siis :)
  Sanna yökaudet tulee tosiaan neulottua kun olen huono nukkuja vaivojeni ja särkyjeni kanssa. On parempi neuloa kun yrittää väkisin nukkua kun se ei kolotusten takia kuitenkaan onnistu.Olen jo tottunut siihen ja nukun aina kun se onnistuu.

  VastaaPoista
 6. Sanna vielä huivissa tehtiin palmikkosiirtoja joka toisella kerroksella ,joten se oli vähän työläämpi tehdä. Kaksipuolisuuden salaisuus on että koko ajan neulotaan 1o,1n ja palmikonsiirrot tehtiin isommat 6s siirrettiin joko eteen tai taakse ja pienemmät 4s eteen. Toivottavasti pystyt näillä suunnittelemaan oman huivisi tai hommaa tuo kirja se on hyvä teos miesten neuleisiin.

  VastaaPoista
 7. Taidan hommata kirjan, sen verran tuo kaksipuoleisuus alkoi kiinnostaa. Ja uuden tekniikan opettelu saattaa olla helpompaa jollain valmiilla ohjeella kuin yrityksen ja erehdyksen kautta itse kokeillen. Ehkäpä tässä olisi sopiva puuha joululomalle? Kiitos vielä!

  VastaaPoista
 8. Nämä on tosi upeita! Mutta syy ei varmaan löydy ainoastaan neliskanttisista puikoista, kyllä siinä taitoakin on mukana.
  Kiinnostuin kyllä sen verran, että rupesin harkitsemaan sellaisten puikkojen hankintaa. Jos niissä tosiaan on joku taika?

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia Juuli kauniista sanoistasi. Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja teet itsekin loistavia töitä. Rakastan myös lankojasi :) Kannattaa kokeilla muuten puikkoja, hyvät ovat.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan