VAPAANEULONTAA JA YÖLLISIÄ LUUSEREITA


 Lähdin siis vain neulomaan jotakin ilman mitään ohjetta. Saa nähdä mitä tästä kehittyy. Sen verran on selvillä että takki tästä tulee...
Takana on katkonainen yö kun jotkut idiootit olivat taas yrittäneet murtautua sisälle alakerrassa olevaan kauppaamme. Edellisestä kerrasta on vain muutama kuukausi ja silloin murtautujat olivat päässeet sisälle saakka. Nyt vahvistetun oven ansiosta yritys ei enää onnistunut ja he olivat vain saaneet sorkkaraudalla ovea ja lukkoja rikki mutta oven uudet tukiraudat estivät sisällepääsyn. Emme huomanneet oven rikkomista ennen kuin aamulla.Yöllä kuulimme jotakin pientä ääntä ja mies seikkaili patiolla kurkkimassa näkyykö kaupan ympäristössä liikettä, mutta juuri silloin sitä ei näkynyt ja menimme takaisin nukkumaan. Uni ei kyllä oikein minulle tullut ja yritin korvat hörössä kuunnella epäilyttäviä ääniä. Jotakin porukkaa tuossa ikkunamme alla liikkuu melkein aina öisin kun taksit tuo juhlijoita kaupungista tähän kauppamme eteen. Siitä yölliset kulkijat yleensä jatkavat matkaansa kotiin kävellen. Tästä kun on lyhyt matka suureen osaan Littoisten koteja. Kiukuttaa kun taas tuli ylimääräisiä harmeja tuollaisten tyyppien takia, poliisille, vakuutusyhtiölle ja lukkosepälle soittamisia ja rahallistakin vahinkoa oli saatu taas kahden kalliin lukon ja oven karmien verran ainakin. Ja nyt on tuo takaovi niin jumissa että kaupan tavarantoimittajatkin joutuvat tuomaan kuormansa etuoven kautta, mikä on melko hankalaa portaiden takia. Tavaraa täynnä olevat rullakot on hankala saada portaita ylös. Oikein säälittää kuskien puolesta. Kiukuttaa tuollaiset tyypit niin p#¤%&/eesti ! Millä oikeudella he luulevat tuollaista tekevänsä ! Meilläkin mies ja poika tekevät ihan hirveästi töitä että kauppa elättää meidän perheemme ja hekään eivät siitä saa edes palkkaa kuten muut työssäkäyvät kuukausittain saavat. Meillä on koti ja kaupasta saamme ruokamme, mutta muuten elämämme on vaatimatonta ja ylimääräiset ostokset ovat välillä jonkun kirjan ja elokuvan ostamisen luokkaa. Minä ostan lankoja mutta muuten ei tuhlailla liikoja. Sitten jotkut ajattelevat että he tulevat omin lupinensa vielä hakemaan ja rikkomaan toisten omaisuutta minkä eteen on nähty paljon vaivaa je tehty valtavasti työtä. Ovien rikkominen ei paljoa vaadi, luusereita tuollaiset.


Takaisin neulomuksiin ja paasaaminen kuriin. Lankana käytän tähänkin Dropsin Alpacaa ja puikot ovat 3mm Prymin bambupyöröt. Halusin tästä takista tiiviimmän neulokseltaan ja siksi nuo pienemmät puikot kuin edellisessä työssä.


Mulla on koko kesän ollut tällainen vaihe päällä etten jaksa keskittyä mihinkään monimutkaisiin neuleisiin. Neuloskelen suurimmaksi osaksi vain sileää ja oikeaa ja näköjään koetan niistä tehdä niin monta erillaista sovellusta neuletakeiksi kuin vain inspiraatiota riittää. Syksymmällä iskee taas varmasti se vaihe päälle että kaikki palmikot ja muut monimutkaisemmat projektit alkavat kiinnostaa ja sellaisia päätyy puikoille. Nyt teen siis vain näitä aivottomia juttuja ja nautin neulomisesta ihan sen yksinkertaisimmissa muodoissa. Teen mitä sattuu ja katselen leffoja, sarjoja ja kohta alkavia Olympialaisia. Huolehdin pojistani ja kodista kykyni mukaan ja kesällä tulee myös oltua enemmän patiolla ja ihmisiäkin tulee tapailtua useammin kun läheisillä on lomia.

Kommentit

 1. Samoin, olympialaisia odotellessa ;)
  Ärsyttävää tuo tuommoinen toisten omaisuuden tuhoaminen ja rötöstely. Todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Onneksi odotuksemme ei enää ole pitkä :)

   Poista
 2. Kauniin värinen takki sinulla tulossa :)
  Itsekin neuloskelen vain kaikkia ainaoikeaa- ja pelkkää sileää olevia juttuja kun neulonta-aika rajoittuu bussimatkaan aamuin-illoin. Kaupallakin neulon vain aivotonta :D

  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin langan väristä, jännä mix. Sinulla on siis työt alkaneet kivasti, toivon. Työpaikkasi ymmärtääkseni on ainakin neulojan kannalta houkuttelevimmasta päästä. Onnea uuteen työhösi ja jatketaan aivottomia, ehkä sellaiset sopivat tällä hetkellä meille parhaiten . Kivaa jälkeä niistäkin tulee ja todella käyttökelpoisia vaatteita.

   Poista
 3. Onpa inhottavaa, että jo toiseen kertaan lyhyen ajan sisään yritetään murtautua. Onneksi tällä kertaa jäi pelkäksi yritykseksi!

  Leppoisia kesäneulojaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jotenkin kiukun takaa rupeaa vaan tuntumaan vähän ehkä pelottavaltakin asua tässä yläkerrassa, kun rosmot ovat ottaneet tuon alakerran nyt kohteekseen. No kaipa se tunne taas ohi menee, ei kai tuollaiset tyypit uskalla tänne pyrkiä kun pelkäävät jäävänsä kiinni.

   Poista
 4. Itsekkäitä idiootteja tässä maailmassa valitettavasti piisaa. :( Hyvä kuitekin, että eivät rötöstelijät sisälle asti päässeet.

  Minulla on kanssa jotenkin kesällä monimutkaiset neulomukset jääneet: ei vaan jaksa keskittyä. Mutta täytyy todeta että sinun neulomisvauhti vaikuttaa kyllä olevan ilmiömäinen näin kesälläkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa niitä sitten jonkun verran olla. Olen vaan yleensä niin optimisti että tällainen tiputtaa minutkin ikävästi maan pinnalle. Haluan aina ajatella toisista hyvää ja ihmiset ovat melkein aina mielestäni mukavia. Tuollaiset ehkä kiukuttavat senkin takia niin paljon. Kiitoksia vain kehuista ja tuo mitä sanoit tuosta keskittymisestä on ihan totta. Neulominen on kivaa kesälläkin, mutta työksi kyllä valikoituu tuollainen mitä saa vain neuloa eikä tarvitse ohjeista välittää ja niitä seurailla.

   Poista
 5. Tosi kurjaa ja palottavaakin. Mä olen monasti miettiny miltä tuntuis jos joku murtautuis mun puotiin - se kun on niin rakas ja osa itseä. Sit rauhoitan mieltäni sillä, et kukaan ei voi olla niin hullu et lankakauppaan murtautuis. Tai sit pitäis olla tosi kova langantarve...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON JOO. NYT EN ENÄÄ HALUA OLLA YKSIN YÖLLÄ KOTONA. TÄÄLLÄ SAA OLLA AINA JOKU KAERPAASI KOTONA SEURANA, JOKO POIKA TAI MIES. TOIVOTAAN ETTÄ PUOTISI JÄTETÄÄN RAUHAAN. MEIDÄN RUOKAKAUPASTAKIN KIINNOSTAA AINA VAIN NUO TUPAKAT JA OLUET, KASSAKONEEN OLIVAT KANSSA PIRUT RIKKONEET VAIKKEI SIELLÄ YÖN YLI KOSKAAN MITÄÄN EDES OLE.

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan