HUGO VIITTÄ VAILLE JA MONIA MUITAPojan Hugo on kohta hihojen kaarrokkeissa ja sen jälkeen enää kokoaminen ja kaulus.


Virkattuun isoäidinneliö peittoon on tullut rivi lisää ja kolme palaa on odottamassa seuraavan rivin kokoamista. Viisi palaa vielä niin uuden rivin kokoaminen voi alkaa. Kohta onkin edessä se vaihe tässä projektissa että pitää tehdä lopullinen päätös peiton koosta. Neliöitä on kiva virkata, mutta loputtomasti ei sekään voi jatkua yhden projektin osalla. Kaksi riviä olen ajatellut tähän vielä lisätä ja reunat . Silloin peitto on ainakin niin iso ettei peppu tai varpaat pilkota mistään peiton alta kun on torkuilla. Se on nimittäin kammottavaa jos yrittää epätoivoisena venyttää peittoa riittämään kunnolla koko kropalle. Isompi parempi.


 Uusia aloituksia on :
1. Joji Locatellin ohjeen mukaan nelottava Feathers in the wind- villatakki jonka neulon Dropsin Alpaca Silk langasta. Olen saanut osan langoista lahjaksi Jelena - serkulta ja vähän ostan lisää niin saan tarpeeksi takkia varten.

 2.Toinen aloitus on villatakki kirjasta The art of seamless knitting.  
Villatakki on nimeltään yksinkertaisesti Lace cardigan ja se neulotaan ylhäältä alas, saumattomasti kuten kirjan nimestäkin voi päätellä. Takki tulee siskolleni joka toi minulle neulottavaksi taas äidin jäämistölankoja kun pyysin. Langassa ei ollut enää vyötettä jäljellä. Lanka on isossa 400g kerässä ja luulisin että se on villa- akryylisekoitetta. Puikot on 3mm. 

Lisäksi olen virkannut pari pikkupitsiä tyynyliinoja varten. Tuo projekti kestää ainakin koko kesän ja esittelen pitsejä paremmin kun niitä on enemmän valmina. 

Ja sitten äitienpäivän viettoon. Tänään ei korjailla muiden sotkuja eikä mitään muutakaan arkipäiväistä puuhaa tule mieleenkään aloittaa. Jääkiekkoa telkusta ja käsitöitä ympärillä. Poika on pitänyt huolta muista hommista, kultainen kun on. Nauttikaa kaikki muutkin ihanasta sunnuntaista .

Kommentit

 1. Ihanaa äitienpäivän iltaa sinullekin, blogikamu! Onpas taas hurjan monta työtä tulossa. Valtavan kauniita nuo villatakkimallit!

  VastaaPoista
 2. Kauniita neuleita taas minia sinulla kesken! Ja hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 3. Sanna, blogikamuseni : ) Kiitos . Villatakkimalli jonka siskolle neulon on ollut to do -listalla jo hetken ja nyt se on kiva toteuttaa. Kauhea aloitteluvimma ei ota loppuakseen ja ympäristöni täyttyy ja täyttyy käsityökaaoksesta, mutta minkäs teet ?? Hassu mikä hassu.

  VastaaPoista
 4. Hepsi hyvää äitienpäivää myös sinulle. Kiitoksia kauniista kannustuksesta. Kaaoksen keskellä rohkaisevat sanat tuntuvat aina helpottavilta. Luin muuten ensin miniä ja ajattelin että nyt en kyllä tiennytkään...Eipä sinun ikäsikään kyllä oikein stemmaisi minun anopikseni kun olen sentään jo yli 20v. ollut naimisissa . Anoppini on yli 70v. Monia on varmaan oikea sana ja noin käy minullekin joka kerta. Kannettavan näppikset ovat onnettomia joskus.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA