PIPPERMENTTIJUTTUJA

Vain sukulaiset varmasti tietävät mitä otsikko tarkoittaa...

  SOULMATES 1-5


Lankana kaikissa Seiskaveikka ja puikot 3mm ja 3,25mm.
 

Sukkien kokoa on helppo muokata tarpeisiin sopivaksi. Olen näissä sukissa käyttänyt silmukkamääränä 48- 54 silmukkaa riippuen siitä kenelle sukat tulevat lahjaksi. Päälle tuleva kuvio on aina samankokoinen ja sileitä silmukoita voi lisätä ja poistaa niin kuin haluaa.
  Malli on helppo ja oppii heti ulkoa joten juuri sopivaa neulottavaa rentoutumiseen ja joulufiilistelyyn...oman ei tosin ole vielä alkanut. Onneksi ettei fiilis väsähdä ennen H-hetkeä. 
 Näitä on tullut neulottua nonstoppina. Edelliset kun valmistuvat niin seuraavat puikoille.
 


Ja homma jatkuu vielä...Huomatkaa uudet hienot KnitPro Zing- puikkoni. Koko 3,25mm ja ostin kahdet samankokoiset niin voin neuloa kahta sukkaa vuorotellen mutta kuitenkin samaan aikaan.
 Kärsin pahasta toisen sukan syndroomasta jos ensimmäisen sukan valmistuttua pitäisi aloittaa toinen ihan alkutekijöistään. Näin kun neuloo vuorotellen niin tuntuu että kaksi valmistuu samalla vaivalla kuin yksikin .
 Pyöröpuikolla saisi tietysti molemmat yhtäaikaa puikoille ja yhdet niin neuloinkin, mutta siinä tavassa ongelmana on kipeät käteni ja ranteeni. Kahta sukkaa on painavampi kannatella koko ajan käsissä kuin yhtä.


Ja toinen kiva sukkamalli Niina Laitiselta


DECEMBER SOCKS


Lankana Seiskaveikka ja puikot 3,25mm. Ihana malli ja helppo neuloa.

Ja miehille ribbisukkia


Lanka taas Seiskaveikkaa ja puikkokokokin säilyy samana.


Mustat 4o,1n,1o,1n-ribbiä. Keskimmäiset harmaat 2o,2n ja oikealla 3o,1n- ribbiä. silmukoita mustissa 56s, keskmmäisissä harmaissa 48s ja oikealla olevissa 52s. Nämä kaikki sukat ovat vielä kastelua vailla.

Kaulaliinoja


DUNAWAY

Lanka Pirtin Kehräämön Karstalankaa 140 tex x 3 ja puikot Tubular Cast Onissa 3,75mm , päätyresoeissa 4mm ja mallineuleessa 4,5mm. Tosi ihana neulottava ja tykkään huivin mallista muutenkin tosi paljon. Juuri sopiva miehille kun heille ei yleensä kovin koristeelliset ole mieleen. Tyylikäs kaulaliina. Ja kun vauhtiin päästiin niin niitäkin piti neuloa kaksin kappalein. Vasemmassa yläkulmassa on kakkoshuivi joka on neulottu Seiskaveikasta samankokoisilla puikoilla kuin tuo ykköshuivikin. Ainoa ero että loin alussa 21s Tubular cast on menetelmällä ohjeen 25s sijaan . Näin sain huivin leveydeksi 39s kun ohjeen huivi on 47s. Halusin kakkoshuivistani siis hiukan kapeamman version kuin ykkösestä.

Ja viimeiseksi vielä perinteiset Junasukat


Tyyliä "Pikkuäijä" Lanka Seiskaveikkaa. Loin mallista poiketen 32s ja neuloin 2o.2n keroksia 9 ja pitkittäisraitakerrokset ovat 3krs/raita. Lankani oli paksumpaa kuin ohjeen lanka joten siksi nämä muutokset.
Tämä helpohkojen ja pienempien töiden neulominen on ollut taas välillä todella rentouttavaa ja mukavaa. Periaatteenani on viime aikoina ollut että jos pitäisi olla nenä kiinni ohjeessa koko ajan niin se homma saa jäädä odottamaan. Olen laittanut aivot narikkaan ja huilitauolle hetkeksi ja teen vain tällaisia rentouttavia hommia. Lahjoja on muutenkin aina kiva tehdä.
Jatkan vielä jonkin aikaa näitä Pippermenttijuttuja ja kun ne on kaikki tehty niin jatkan taas isompien hommien parissa . Niitä on kuinnioitettava määrä odottamassa ja uusia aloittelen kun saan esim. tilaamani Capsule- kirjan käsiini tuolta rapakon takaa.
Tämän linkin takaa löytyvät kaikki projektini:


http://www.ravelry.com/projects/kokopaivaneulojaJa lainapelilläkin on tullut harjoiteltua


Kommentit

 1. Oletpas ollut vauhdissa! Upeita sukkamalleja!

  VastaaPoista
 2. HUh, mikä vauhti Kauniita sukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa paksuhko lanka ja helpot mallit niin syntyyhän niitä. Kiitoksia JennyF

   Poista
 3. Jestas, mikä määrä sukkia! Minä jo ihmettelinkin, että mitä mahdat puuhata, kun ei mitään kuulu... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kamuseni kun oli tuo kameran latausjohto kateissa, en ole siis saanut kuvia otettua vähään aikaan. Suuretsintöjen jälkeen löysin mokoman pirulaisen ja homma pelittää taas. Olen ollut Joulupukin apuna ja se pitää naisen kiireisenä tähän aikaan vuodesta....ei niin paljoa nettiaikaa...

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA