KAIT TUO LORVIMINEN ON JOSKUS LOPETETTAVA

Paluu blogin pariin sujuu varovasti aloittaen ettei kesäminäni aivan traumatisoidu eli päivityksiä kesäkäsitöistä ei täällä näy. Kaikki puuhaamani työt löytyvät kyllä Ravelrystä niin että sinne katselemaan jos jotakuta kiinnostaa. Linkki Ravelrytiliini löytyy tuosta vierestä Ravelrylogon takaa.

Ja nyt siis meneillä oleviin projekteihin.


Ensimmäisenä villatakkiprojekti #1. Joji Locatellin Earnest Cardigan, lankana Tukuwool. Puikkokoko on 3,5.
Projekti on taattua Jojin laatua ja mukava neulottava. Ainoa ongelma minulle on ollut tuo tumma lanka ja helmineuleen neulominen. Olen Olympiakatsomoni perustanut olohuoneen sohvalle ja siinä ei ole kovinkaan hyvä valaistus . Tästä johtuen välillä meinaa mennä oikeat ja nurjat silmukat väärinpäin. Tihrustellen jatkan kuitenkin sitkeästi eteenpäin.


Villatakkiprojekti #2. Yllätys, yllätys Jojin Fancy Cardi . Lankana Dropsin Alpaca ja puikot 3,5mm. Tämä on jo toinen Fancy Cardini pienen ajan sisällä. Rakastan kuitenkin tuota ykkösversiotani niin paljon että haluan itselleni toisen samanlaisen takin alpakasta neulottuna. Eka versio on ohutta villaa.


Ja projekti #3  Uuden opettelua. Helmien ujuttaminen neuleeseen...ja nyt saattekin olla tarkkana. Missä helmi luuraa ? En ole kova bling blingin ystävä ja halusin kuitenkin opetella tämänkin näpräämisen taidon joten valitsin pienet kirkkaat helmet kidmohairlangan joukkoon. Homma tuntuu kyllä melko turhalta jos suoraan sanon mutta kyllä tämä loppuun näprätään kerran tuli aloitettua. Huivin malli on Boo Knitsin Cloud Illusion . Lankana Dropsin Kid-Silk ja puikot 4mm ja pitsiosuudessa 4,5mm. Helmet kokoa 6/0 . Lisään helmet virkkuukoukkutekniikalla.Projekti #4. Virkkaamista. Kaikki lähti siitä kun sain neuleystävältä lainaan ihanan kirjan jossa on siksak - malleja sekä virkattuna että neulottuna. Tuskailin hänelle etten osaa virkata suoria reunoja tällaiseen siksak- peittoon ja hän antoi minulle opiskelumateriaalia. Nyt homma sujuu , kiitos Juuli.
Toinen ratkaiseva tekijä (taas) uuden ison projektin aloittamiseen oli suuri lanka-ale. Jos saat eurolla 100g lankaa niin pakkohan sitä on ostaa, eikö ?
 Lanka on Novitan Metsoa ja se on akyylilankaa mitä en neulonnassa suosi ollenkaan. Olen kuitenkin yhdestä aiemmasta virkkuuprojektistani huomannut että virkkaamiseen akryylikin käy vallan hyvin, kuva aiemmasta projektista alhaalla.
Koukkukoko projektissani on 5,5mm ja homma etenee tosi joutuisasti paksulla langalla ja isolla koukulla. Lanka on tuollaista moniväristä niin sitä vain virkkailen peittooni kerän toisensa jälkeen ja turhia langanpäättelyitäkään ei hommaan  tule kun ei ole värien vaihtojakaan.


Monia UFOja on laskeutunut jostakin kasseihini ja pusseihini...niitä kaivelen sieltä pikkuhiljaa ja varovasti aina kun ärsytyskynnys kasvaa liian suureksi. Tekemättömät työt kun vaivaavat, sille ei vain mahda mitään. Kumma juttu .

Kommentit

 1. Upeita neulejuttuja taas (eikä noissa virkkuutöissäkään mitään vikaa ole :D )!
  Nuo Jojin neuletakkimallit on kyllä kaikki niin houkuttelevia...
  Mullakin on ollut hidas kesävaihde päällä. En ole pahemmin seurannut muiden blogeja ja vielä vähemmän päivittänyt omaani, mutta eiköhän arkeen paluu tuo ryhtiä tähänkin hommaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut kiireinen kesä ja olet ehtinyt paljon kaikkea muuta. Blogit ja muut voivat hiukan odotella . Ryhtiliike on enemmänkin minulle tarpeen....Kyllä me kamuseni tästä vielä vauhtiin näissäkin hommissa päästään, uskoisin :)Kiitokset taas inspioivista kehuista.

   Poista
 2. Kyllä on nättejä neuleita taas tulossa!

  VastaaPoista
 3. Minäpä vielä kerran kokeilen tätä kommentoimista :) Eli olipa mukava huomata, että olet palannut tauolta. Ja sekin oli mukava huomata, että meillä näyttää olevan sama neule työn alla eli Earnest. Minulla lankana Louhittaren Väiski (muistaakseni) ja sen verran modasin että posottelen sileää siinä, missä olisi pitänyt väkertää helmeä ;) Ihania noi muutkin työt! terkuin neulekamu Leena pss. toki Ravelryssä sinua olen seuraillut koko ajan :))

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea kommenttisi Leena. Täytyypi käydä Ravelryssä kurkkimassa jos löydän sinun Earnestisi sieltä. Tuo Väiski kuullostaa todella nappivalinnalta ja villatakisasi tulee varmasti upea !

  VastaaPoista
 5. Täälläkin on ollut vähän lorvailun puolta mutta olen jotain silloin tällöin postaillut. Nyt olisi blogissani jotain sinulle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan