DARLING EMMA ETENEE FILTERING... ODOTELLAAN LANGAN LISÄYSTÄ


 Darling Emma on edennyt tähän vaiheeseen. Kainalokohta on saavutettu ja nyt neulon takakappaleen yläosaa, joka on kohta valmis. Sitten vielä etukappaleiden yläosat, hihat ja vyö (jos sellaisen teen) niin saan takin käyttööni. Taas tämän takin kanssa on ollut sellainen fiilis että haluan sen äkkiä valmiiksi ja päälle. Tuo Alpaca lanka vaan tuntuu niin ihanalta . Olen pitänyt melkein yksistään tuota edellistä Alpaca langasta neulomaani Water´s Edge takkia ja haluan vaihtelua sille välillä.


 Takista taitaa tulla aika väljä, mutta se ei kyllä haittaa kun lanka on näin ohutta ja kevyttä. Tykkään langan väristä tosi paljon. Ihanan tumma sininen missä on joukossa pieniä turkooseja ja violettiin vivahtavia "nyppyjä".
Tuo takin alaosa on vähän röpöllisen näköinen kun neuloin viisi kerää purettua lankaa siihen osaan. Toivottavasti kastaminen korjaa tuon asian ja pinta tasoittuu vielä tuosta. Uskon niin .


 Toivon myös että pingottaminen lopussa auttaa takahelman ikävään rullaantumiseen. Ohjeen mukaan neuloin silmukoiden luomisen jälkeen vain kaksi kerrosta oikeaa ja näin ollen ei alas tullut mitään kunnollista reunaosuutta pitämään tuota sileää neuletta kuosissa. Jos ei pingottaminen tepsi, virkkaan  kerroksen kiinteitä silmukoita alareunaan luultavasti se ainakin auttaa.


 Ja sitten Filtering Daylightiin. Huivi on sellaisessa vaiheessa että pitsineliö on neulottu ja toinen "siiveke" on kokonaan valmis. Toinen puolisko on vielä kesken ja huomasin tässä vaiheessa että lankani ei tule riittämään koko huivin valmistumiseen. Lankaa on vielä hitusen jäljellä ja saan sillä neulottua tämänkin siivekkeen varmasti valmiiksi, mutta helman reunukseen se ei enää tule riittämään.


Toinen puoli valmis ja tämä puoli on tässä vaiheessa. Lyhennetyillä kerroksilla muotoilu alkaa tästä kohtaa ja siiveke on melkein loppusuoralla. Alareunaan täytyy vielä hommata lisää lankaa ja koska tietääkseni Turussa ei yksikään lankakauppa myy Dropsin lankoja en saa sitä mistään nopeasti lisää. Täytyy odotella että mietin mitä muuta lankaa tarvitsisin syysneuleisiin ja tehdä tilaus nettikaupasta vasta sitten. Yhtä kerää kun ei sentään viitsi tilailla mistään. Perhana, homma saa odotella hetken verran.

Kommentit

 1. Tuleepa ihana Filtering Daylight! Oletko harkinnut, että tekisit reunuksen erillä värillä? Mun huivissa reunus on harmaa ja muuten huivi on valkoinen (valkoinenkin kyllä loppui kesken ja jouduin tekemään toista siivekettä ihan erillä langalla, mutta sitä ei onneksi huomaa). :)

  VastaaPoista
 2. Joo mietin kanssa tuotakin vaihtoehtoa. Ongelma vaan on siinä ettei mulla ole kotona olemassa toistakaan väriä tiheyteen sopivaa lankaa. Kuulostaa varmaan uskomattomalta, mutta mulla ei ole kotona olemassa kovin isoa lankavarastoa kun olen aina neulonut lankani melkein sitä mukaa kun niitä ostelen. Jämälankaa joka sopisi tuohon reunukseen ei ole jäänyt jäljelle tarpeeksi mitään väriä, pikku nyssyköitä vaan.

  VastaaPoista
 3. Daylight näyttää jänskältä. Toivottavasti löydät ratkaisun lankapulaasi.
  Ei muuten kannattais odotella meikäläisen kässykuvia...näin surkeaa kässyaikaa ei ole ollu ku teininä. Mut ens viikolla varmaan pääsen jo koukusta puikkoihin:-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan