SISÄINEN SUUNNITTELIJA


Sisäinen suunnittelijani nosti taas edellisiltana päätään kun törmäsin netin syövereissä aivan ihanaan japanilaiseen pitsimalliin. Pakkohan tuota oli aloittaa neulomaan. Pitsimalli on siis vain mallikertakaavio ja valokuva neulotusta mallitilkusta, mutta se herätti tuon sisäisen suunnittelijani ja paidan aloitus lähti käyntiin.


Pitsimalli on tuota lajia jossa neulotaan pitsiä joka kerroksella. Sileää kerrosta ei siis tule väliin ollenkaan. Juuri tuosta syystä malli on helpoin toteuttaa pyöröneuleena ettei tarvitse pähkäillä tuota pitsin neulomista nurjilla kerroksilla, olen onnettoman huono nimittäin siinä.


Ylhäältä aloitettava tapa on lempparini näissä paita- ja villatakkiprojekteissa eli sillä tavalla lähdin toteuttamaan tätäkin paitaa. Pitsissä on sen verran seurattavaa joka kerroksella että on kivaa kun puseromallin neulominen tulee jo "selkärangasta", on näitä jo sen verran monta kertaa tullut neulottua.


Lanka , kuten huomaatte, on taas tuota rakastamaani Holstin Coastia, väri Dove. Puikot on 2,5mm eli saattaa olla että tästä tulee paita ensi kesäksi...no ei vaiskaan kyllä yritän saada tänä kesänä tämän vielä ylleni...I hope, I hope. Projekteja on nyt niin monta menossa että saa nähdä mikä neuloutuu seuraavaksi valmiiksi. Oikein itseänikin jännittää.


Asiasta muuten kolmanteen ! Kuka tietäisi mistä saisi hommattua noita ihania japanilaisia neulelehtiä ? Keito Dama ainakin kiinnostaisi kovasti. Olen Pinterestissä nähnyt kuvia k.o. lehdistä ja ne näyttävät todella houkuttelevilta ja inspiroivilta. Japania en osaa ollenkaan, mutta neulekuvista nyt ymmärtää aina kaaviot ja niiden pohjaltakin saa jo paljon aikaiseksi. Japanilaiset neuletyöt vaikuttavat ihanan monimutkaisilta ja todella kauniilta. Rakastan neulehaasteita joten sikäläinen neulekulttuuri kiehtoo kovasti. Kertoilkaa kommenttiosiossa jos tiedätte jonkun esim. nettikaupan mistä saisi tilata japanilaisia käsityölehtiä, kiitos <3

Kommentit

 1. Kaunista pitsiä tulossa, mielenkiinnolla taas odotellaan....

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuvio! Minäkin olen yrittänyt metsästää japanilaisia mallikirjoja/lehtiä, edes Amazonista ei löytynyt. Pitäisikö lähteä sielläpäin käymään...

  VastaaPoista
 3. Tämä oli tosi kiva löytö japanin kieltä ja kulttuuria harrastavalle. Ihanaa tuo kuvio /pitsi jota teet (^^)/ ps. Japanissa kannattaa ehdottomasti käydä.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia Kirsi : )Paita on jo valmiina myöhemmissä postauksissa jos vielä kiinnostaa niin selaile eteenpäin tai katso Ravelryn sivuilta. Linkki oikeassa reunassa.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia Kirsi : )Paita on jo valmiina myöhemmissä postauksissa jos vielä kiinnostaa niin selaile eteenpäin tai katso Ravelryn sivuilta. Linkki oikeassa reunassa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan