WINDOW TO MY SOUL ELI IKKUNA SIELUUNI


MALLI : WINDOW TO MY SOUL by JOJI LOCATELLI.
LANKA: MADELINETOSH TOSH MERINO LIGHT, MENEKKI 475g VÄRI FATHOM.
PUIKOT : 3,50mm , 3,75mm JA 2,5 mm  REUNUKSISSA


 Nappeja ei kotoa löytynyt kymmentä samanlaista. Päädyin ompelelemaan kahta erillaista nappia napituslistaan. Minulla oli 4 sydän nappia ja 6 pyöreää nappia joten suhde meni siis niin attä 1 sydän nappi ja 2 pyöreää vuorottelevat.


Oli tämä pitsimalli sittenkin kaiken sen väsäämisen arvoinen. Kaunis lopputulos. Aikaavievä ja nuo "smokkipoimutus" - kerrokset olivat hitusen hermojakin vaativia, mutta kyllä lopputulos korvaa sen vaivan. Onneksi minulla on lehmän hermot, joten ärräpäiltä vältyttiin.


Tällä hetkellä kuvaamisessani on se ongelma että tuota valoa on liikaa. Kaikki kuvat näyttävät hiukkasen ylivalottuneilta, mutta parhaani tein...Tässä kuvassa saa napeistakin hitusen selvää.


Langasta sitten taas...en oikein tiedä..Tosh Merino Light on ihanan pehmeää, neulominen on hauskaa ja värit kauniita, mutta. Hinta on kammottavan korkea mielestäni tämänlaatuisesta langasta. Yli 20 euroa per vyyhti täällä Suomessa , Saksasta ja Ranskasta saa jonkin verran halvemmalla. Tämä oli ensimmäinen kerta kun neuloin tällaisesta luksuslangasta isomman työn ja en oikein ole takin laatuun tyytyväinen. Jos langat maksavat noin kamalasti niin mielestäni niiden pitäisi myös olla sen tuntuisia että kestävät käyttöä. Sitä juuri epäilen tämän takin kanssa että mikään käyttövaate tästä ei tule, on sen verran heppoisen oloista tuo neule.


 Lanka kesti villapesun pesukoneessa, se on tietysti plussaa. Joitakin langanhaituvia siitä  törrötti siellä täällä, mutta ne napsaisin pois se ei ollut hankalaa.


Ymmärrän kyllä  että näissä luksuslangoissa maksetaan niiden kauniista ulkonäöstä ja käsin värjääminen on tietysti ihan eri asia kuin isoissa erissä koneellisesti värjätyt . Kitisen ehkä siis vähän turhaan, mutta kun haluaisin pitää nättiä takkiani ja nauttia siitä enkä koko ajan pelätä että pilaanko sen jos pidän sitä ihan arkikäytössä. No käytäntö osoittaa tuleeko takkini olemaan pitkäikäinen vai ei.

 Nätti malli , kuten Jojilla aina : )


Kommentit

 1. Kaunis takki jälleen! Toivottavasti lanka kestää käyttöä. Oikeassa olet, että kyllä kalliin langan pitäisi olla myös kestävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hepsi . Toivon sitä todella. Lanka voi osoittaa minun olevan ihan väärässä kitinöineni ja se olisi vain positiivinen asia : )

   Poista
 2. Tuota "sielusi ikkunaa" ei voi kuin ihastella! Aivan upea, ja mikä mahtava väri! Toivottavasti kestää käytössä.
  Olen samaa mieltä, että joidenkin lankojen hinnat on karanneet ihan liian korkeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämäkin lanka oli joululahja. Olen ikikiitollinen että sain kokeilla tämän neulomista ja ihanalta tämä lanka näyttää ja tuntuu, mutta tuo hinta on kyllä niin korkea etten osta näin kaliita lankoja isompiin töihin. Jos pelkkiin lankoihin menee tuhottomasti rahaa niin silloin ei valmista neuletta meinaa raaskia pitää ihan normaalisti arkivaatteena. Itse en kauheasti tarvitse noita "pyhävaatteita" niin minulla juhlaluksukset menee ihan hukkaan. Vannomatta tietysti aina paras. Jos TML osoitautuukin kestäväksi käyttölangaksi, voin joskus sortua...ei sitä koskaan tiedä : )

   Poista
 3. Tuostahan tuli oikein kaunis, silmää miellyttävä malli, kuvio on ihana ja värikin passeli:)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis malli! Onnea onnistuneesta työstä!

  VastaaPoista
 5. Oi kun kaunis takki! Tuota kulutuskestävyyttä minäkin mietin Toshin kohdalla, mutta kokeilemalla selviää ja toivotaan parasta! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia ArmiL, Auli ja Ellie. Sydäntä lämmittää kanssaneulojien kauniit kehut : )

  VastaaPoista
 7. Upea takki! Toivottavasti kestää käytössä! On totta, että kun lanka on arvokasta, odotukset ovat korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi : ) Sitä tosiaan toivon. Aion kyllä pitää takkiani ihan arkikäytössä . Ei siitä ole mitään iloa jos se on koko ajan kaapissa.

   Poista
 8. Ihana malli! Tosi kaunis pitsikuvio.
  Olen ihan samaan mieltä siitä, et jos lanka maksaa kamalasti niin sen tulis kestää käyttöä kans. Pelkkä ihana tuntu ei riitä (paitsi jos lanka on ostettu hyväiltäväksi eikä neulottavaksi).

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan