OLEN NIIIIN HEMMOTELTU

Nyt vihdoin maltan esitellä mitä kaikkea ihanat ihmiset ( ja minä itse ) ovat anteliaasti antaneet minulle joululahjaksi. Aloitetaan sillä lista on pitkä:






Jo ennen joulua posti toi ihanan lahjan kirjekuoressa. Olin ihaillut Kudin mukana- blogin Mallavirin itse tekemiä silmukkamerkkejä ja koruja jo jonkun aikaa hänen blogikuvistaan ja nyt tämä ihana ihminen oli päättänyt ilahduttaa kanssaneulojaa omilla kauniilla silmukkamerkeillä ! Katsokaa kuinka ihanat. Kelpaa työskennellä tylsempääkin sileäneuleista jakkua kun merkit ovat kauniit kuin korut. Merkkejä tuli 5kpl ja olen niin ihastellut miten jonkun sormet saavatkin näin pientä näprrystä vaativaa aikaiseksi. Omani eivät moiseen kykene. Kiitos vielä kerran Mallaviri.

Ja seuraaviin ihanuuksiin:


Toinen 5kpl satsi ihania silmukkamerkkejä ! Neulekaverini Juuli tietää että rakastan näitä itsetehtyjä yleellisyyksiä yli kaiken koska olen häneltä ennenkin pyytänyt vastaavia. Nyt hän oli tehnyt minulle todella kauniin setin uusia merkkejä. Nämäkin olivat jo käytössä tuossa Chance of Showers - villatakissa ja toimiviksi todettu. Ihania , kauniita ja visusti tallessa pidettäviä aarteita. Heti kun villatakki valmistui keräsin merkkini takaisin tuohon nauhaan jossa ne sainkin ja laitoin rasiaan missä pidän pikku neuletilpehöörejäni. En käytä pahemmin koskaan mitään koruja ja nämä ovat minulle vastine niille. Naisellista kauneutta arkeen, ihania.


Juulin paketissa oli myös itse värjättyä villaa jotta pystyn jatkamaan kehruuharjoituksiani. Juuri minun värejäni hän onkin osannut valita letilliseen villaa. Kaunis ja Lyydia kiittää myös kun pääsee taas työn touhuun.


Villan mukana tuli myös pesuainetta. En ole tällaista ennen kokeillut ja kiva kun saan niin nyt tehdä. Kiitos neulekaveri, lahjat osuivat niin kohdilleen.

Ja sitten kirjalahjoiin:


Tämän Maria Wallinin Windswept, collection one - kirjan ostin itselleni jo nimipäivälahjaksi joka oli joulukuussa. Rakastan kirjaani. Inspiroivia kaunita kuvia täynnä ja ihania kirjoneule- ja palmikkomalleja neulottavaksi. Oiva lahja itselleni, siis .


Toiveeni toteutui näiden Veera Välimäen kirjojen kohdalla. Olen siis ollut kiltti ! Rakas kummieno rakkaine vaimoineen muistivat minua Suomalaisen kirjakaupan lahjakortilla ja heti piti tilata tämä Lankaleikki- kirja kun se oli siellä onnekkaasti tarjouksessa. Kirja on juuri niin ihana kun kuvittelinkin ja olen haistellut (outoa, tiedän, mutta en mahda itselleni mitään), katsellut ja lueskellut sitä ihastuneena. Sormet syyhyävät ! Painomuste muuten tuoksuu ihanalle, kokeilkaa vaikka. Olen vielä siirtänyt tämän erikoisen tavan jälkipolvelle, sillä poika nuuhkii uusia kirjoja ihan samalla lailla kuin minä. No olemme siis vain todellisia kirjojen ystäviä, eikö ?


Ja Huivileikki, sekin oli lahjapaketissa jonka mies oli minulle hommannut. Vähän aikaa jouluostoksille lähtiessään hän ihmetteli meidän lahjatoivomuslistaamme. Olimme pojan kanssa  kirjoittaneet toiveitamme hänelle listaan kun hän sitä pyysi. Kommentti kuului : Varsinainen bestseller-lista....mistä näitä saa ?  Pojan listassa oli esim Israelin historia ja muita hänen opintoihinsa liittyviä kiinnostuksen kohteita. Minulla taas oli tämä neulekirja ja hän ei niistä kauheasti tiedä, sillä tämähän on bestseller. No palvelevasta kirjakaupasta hän oli kirjat saanut ja pystyi molempien toiveita toteuttamaan.

Ja lankaostoksiin :

Lahjoja itselleni siis,


Holstin Supersoftia Titityystä. Värit Bleached white, Cumfrey,Rapunzel,Cranberry, Damask, Topaz ja  Glacier. Joko olen joskus mahdollisesti maininnut että rakastan näitä Holstin lankoja ?


Ja Tapion kaupasta Dropsin Alpacaa eri väreissä. Olen menossa itselleni vieraille alueille ja Fair lsle- kokeilut ovat mielessä.Kauniita värejä ja pehmoista lankaa, ei hassumpaa.


Liljan lankakaupasta löysin kivan hintaiset ja hyvät Dropsin teräspuikot. Ostin koot 3,5mm ja 4mm 80cm kaapelilla koska puikkojani on niin paljon tällä hetkellä kiinni muissa projekteissa. Monta menossa ja luku vain kasvaa...neuloja torjuu kaamosmasennusta parhaiten näin.


Ja vielä yhdet ihanat alpakkalangat. Neulekaverini Juuli oli ystävällinen ja haki minullekin ihanaa ohutta huivialpakka Turusta Piikkopirrasta. Hän on tästä langasta jo neulonutkin ja minäkin halusin sitä itselleni kun sain hypistellä hänen neulettaan ja lankaansa. Kilttinä neulekaverina hän tarjoutui toimimaan lankalähettinä kun kävi kaupassa hakemassa itselleenkin lankoja. Olen onnekas .



Ostin 10x50g. Lanka on todella ohutta , yli 1000m/100g ja aionkin neuloa sitä moninkertaisena. Projekti on jo suunnitteillakin tästä langasta mutta siitä lisää myöhemmin kun homma on saatettu alkuun. Yhteisneulontaa on tarkoitus kokeilla ensimmäistä kertaa, jännää.

Mallitilkku nelinkertaisesta langasta 4mm puikoilla.

 Ja valmiiksikin on saatu jotakin :




Malli: Chance of Showers , Heidi Kirrmaier
Lanka : Dopsin Alpaca, menekki 475g
Puikot: KnitPro Karbonz pyöröt 3,5mm
Koko : M2

RAVELRYSSÄ

Tein ihan ohjeen mukaan. Lisäsin kaksi lisäyskertaa helmaan jakkua pidentääkseni, mutta sekin oli ohjeessa neuvottu, joten varsinaisia muokkauksia en tehnyt.


Ilmava, kevyt, pehmeä ja lämmin.


Toivottavasti lahjan saaja pitää liehuhelmoista.


Keskeneräiset:


Tree rings - peittoprojekti, jonka olen jo ehtinyt kokonaan kertaalleen purkaakin tässä välissä. Olin neulonut mallia alusta asti väärin ja en voinut elää asian kanssa, joten...900g lankaa tuli purettua ja aloitin projektin uudelleen. Nyt olenkin tarkkana.



Keel- villatakki ja tämä tulee itselleni. Lanka Dropsin Alpacaa ja puikot uudet Dropsin teräspyöröt.

Mainitsemani kirjoneuleprojekti, josta en tiedä tuleeko takki/shaali/liivi , vai mikä ? Todellista vapaaneulontaa. Eteenpäin tikutellaan erilaisia kuvioita ja katsotaan lopussa mitä tästä tuli. Valmista ei kannata odottaa ihan nopeasti, sillä nyt mennään niin epämukavuusalueella kun se neulonnassa vain  on mahdollista. Neulon myös nurjat kerrokset sillä masokisti minussa haluaa haasteita ja kunnon harjoitus ei ole koskaan paitteeksi. Haluan kehittyä tässä taidossa.


Kuten huomaatte parantamisen varaa on.


Kivaa vaihtelua tämä siltikin on ja välillä on kiva touhuta jotakin haasteellisempaakin mitä ei ole paljoa tullut tehtyä.

Kommentit

  1. Aivan ihania lahjoja olet saanut! Minäkin pelasin varman päälle ja ostin Veeran Huivileikin itselleni joululahjaksi ja Aava-huiviin langatkin. Nyt pitäisi alkaa tikutella, ohje ainakin vaikuttaa hyvältä. Miten tuo Holstin Supersoft käyttäytyy 1. pesun myötä, pehmeneekö heti vai ajan kanssa? Ostin pari kerää kokeiluun huivia ajatellen mutta lanka tuntuu ehkä vähän karhealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norppanen totta puhut , lahjani ovat ihania.
      Projektisuunnitelmasi kuulostaa hyvältä ja Aava on tosi kiva huivimalli. Supersoft pehmenee ja "pullistuu" aika paljon pesussa ja käytössä vielä enemmän . Olen kyllä melko paksunahkainen villan suhteen eli minua ei helposti villa kutita vaan enemmänkin tykkään rouheasta kunnon villalangasta. Kokeile sellaista huivimallia jota voi pitää olkapäillä vaatteiden päällä niin pahimmassakaan tapauksessa ei työ ja langat mene hukkaan vaan voit joka tapauksessa käyttää huiviasi jos ei kaulan herkää ja ohut iho sitä sietäisikään. Holstilla on pehmoisia lankoja nuo Noble ja Coast, kokeile seuraavaksi niitä jos tämä ei toimi.

      Poista
  2. Kiitos näistä tiedoista sinulle, pitää etsiä uutta huiviohjetta tälle langalle. Tuosta Tree rings peitosta tulee varmasti upea, malli näyttää kuvissa aivan ihanalta, pehmeältä ja lämpimältä :)

    VastaaPoista
  3. Hienoja lahjoja - sekä saadut että itse hankitut. :)
    Mahtavan näköinen kirjoneuleprojekti, tsemppiä langanjuoksuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä nyt taas kelpaa jatkaa harjoituksia . Tsemppiä tarvitaankin, kiitoksia vaan. Muutamien ärräpäiden jälkeen tämä alkaa varovaisesti tuntua siltä että homma lähtee kulkemaan....vannomatta paras, mutta mitään nopeaa puuhaa tämä ei ole liukkaalla, karvaisella langalla ja 3mm puikoilla. Ihan kivaa kuitenkin.

      Poista
  4. Kivoja hemmottelulahjoja! Upea on tuo punainen takki, raaskitkin antaa pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, hemmoteltu on olokin. Raaskiin antaa kun menee oikein rakkaalle ihmiselle. Tykästyin valmiiseen takkiin kyllä niin että tälläisen voisin neuloa itsellenikin.

      Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI