PALMYRE JA SEE YOU THERE






Malli: Palmyre , Nadia Cretin- Lechenne.
Lanka: Holst Garn Supersoft kaksinkertaisena, menekki 150g. Väri Cloudberry.
Puikot: KnitPro Karbonz 5mm

RAVELRYSSÄ


No niin vaikka blogitaukoa olenkin pidellyt tässä joululoman aikana, niin ihan laiskana en ole muuten ollut. Yksi valmistuneista on tämä Palmyre - huivi jonka reunapitsi on todella ihana.


Malli oli suht helppo ja sileää sai tikutella koko huiviosan. Vasta lopussa tuli tämä reunapitsin neulominen eikä sekään mikään hankala ollut. Huiviosassa tehtiin muotoilu kiilamaisesti lisäyksiä tekemällä niin että huivista tuli puolipyöreä. Helppoa ja yksinkertaista kunhan käyttää silmukkamerkkejä. Aina merkkien kohdalla lisäillään samalla tavalla joka kerta.





Lanka , kuten väsymättä markkinoin on ihanaa. Väri on uskomattoman kaunis ja huivi on lämmin. Kolottavat olkapäät suorastaan kehräävät tämän huivin alla .


Jäljestä tulee aina kaunista ja sileää, kunhan on kastellut ja pingottanut työn ennen käyttöönottoa. Reunus on mielestäni todella nätti.





Malli : See you there, Joji locatelli
Lanka : Dropsin Lima, menekki n. 475g väri tummansininen.
Puikot : KnitPro Karbonz pyöröt 4,50mm
Koko: 38-40

RAVELRYSSÄ





See you there- villatakki on myös valmistunut jo joulupyhinä. Sen neulominen oli niin mukavaa että se sopi hyvin jouluajan käsityöksi. En neulonut tähän takkiin tuota huppua, vaan tavallisen pääntien. Huput ovat käytössä hieman epäkäytännölliset näissä sisälläkin pidettävissä takeissa, joten muokkasin mallia sen verran. Muuten takki on ihan Jojin ohjeiden mukaan neulottu. Tässä yläpuolella olevassa kuvassa muuten langan väri on ihan kohdillaan. Väri on tummasininen ei tuollainen kirkkaampi kuin noissa joissakin kuvissa auringonvalo saa sen näyttämään. Ihanaa että pilkistää valoakin, paitsi että piti kaivaa imuri esille...kissat touhunneet kuusen kimpussa.


Takki takaa. Vyötärökavennukset ja lantiolevennykset näkyvät hyvin tuossa sileän osuuden keskellä. Takki on siis muotoiltu ja hyvin naisellinen.





Tykkään todella tästä palmikko- ja mallineuleesta.


Hihoissa on jo kaula-aukosta alkaen alaspäin jatkuva pieni palmikko. Palmikko jatkuu aina ranneresoreihin asti. Ylhäällä palmikko kulkee siinä kohtaa missä olkasauma olisi jos sellainen olisi. Takki neulotaan siis ylhältä aloittaen saumattomasti.

Puikoilla on nyt :


Peittoprojekti. Malli on Tree rings ja lanka Dropsin Andes. Puikkokoko huikea 8mm ! Jännä neuloa tällaisilla pitkästä aikaa.


Sukkaprojekti. Norosta raitasukat. Piti aattona aloittaa ihan perusmallilla neulomaan varpaista aloitettavia sukkia. En ole sellaisia hetkeen neulonut ja hiipi epäillys muistanko enää miten ne tehdään. Pakko siis neuloa muistin virkistämiseksi tällaisetkin.


Ja yksi villatakkiprojekti. Dropsin Alpacasta Chance of Showers- takki. Sileää, sileää ja sileää sekä lyhennettyjä kerroksia. Nyt homma on tuosta kuvasta edennyt jo sen verran että vartalo-osa on valmis ja neulon pitsireunusta. Sitten enää hihat ja homma on valmis Puikkokoko 3,5mm sileässä ja 3mm pitsiosuuksissa.

Nyt taitaa jäädä vielä joululahjakirjat ja -langat esittelemättä kun kello kiirehtii liian kovaa vauhtia. Nälkä on kova ja pakko mennä kokkaamaan. Ehkäpä ensi kerralla ?

Kommentit

  1. Minä jo ihmettelinkin, että mitä mahdat puuhailla, kun ei joulun ja uuden vuoden pyhinä ilmesty bogiin lainkaan päivityksiä. No nyt tiedän - olet neulonut oikein urakalla! Palmyre on aivan ihana, samoin See you there! Mukavaa alkanutta vuotta, blogikamu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo . Olen törkeästi ottanut aikaa neulomiselle ja viettänyt aikaa pojan kanssa nyt kun hänelläkin on ollut opiskeluista lomaa. Töissä poikakin käy,mutta on ehtiinyt välillä aina katsella meidänkin kanssa leffoja ja sarjoja. On ollut oikein mukavaa ja jouluista. Oikein mukavaa ja luovaa alkanutta vuotta myös sinulle blogikamu : )

      Poista
  2. Aivan hurmaava huivi, kerrassaan! Kaunis on villatakkikin!'
    Hyvää alkanutta käsityövuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos Mammutti ja oikein hyvää ja idearikasta käsityövuotta toivottelen sinullekin.

      Poista
  3. Takista tuli todella kaunis ja kiva on huivikin!

    VastaaPoista
  4. Monenmoista kaunista olet neulonut, tuossa sukassa kiva kantapäämalli :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI