INTERPRETATIONS 2 / STATE OF MIND


Viime sunnuntaina eli 25.1.2015 ilmestynyt Veera Välimäen ja Joji Locatellin Interpretations 2 - mallisto sai niin sukat pyörimään jaloissani että koko ekirja piti ostaa siltä istumalta. Kyllä ne Ladyt osaavat neuleita suunnitella ! Ihan heti piti aloittaa jostakin. Koska minulla ei ole kotona mitään isoja lankavarastoja niin ensiksi piti purkaa melkein käyttämätön villatakki. Lankaa oli siis pakko saada jostakin ja heti. Langaksi sain näin ollen fanittamaani Holstin Supersoftia. Lanka on hitusen kikkaraa ja selvästi huomaa että second handilla mennään, mutta hätä ei lue lakia.

Tämä kuva on siis napattu viime sunnuntaina ennen nukkumaan menoa. Veeran suunnittelema State of Mind - villatakki valikoitui siis ensimmäisenä puikoille. Veeran mallineule on neulottu pehmoisesta käsinvärjätystä merinosta, mutta minun "karvalakkimallini" tulee siis puretusta villasta. Ei siis ihan niin täydelliset lähtökohdat, mutta käyttöön tämän takin on tarkoitus tulla ja sopii minun tarpeisiini ihan hyvin.


Homma eteni melko innostuneella meiningillä ja tiistaina päivällä näytti jo tältä.Keskiviikko..


Ja hups lauantaina. Homma valmis.


Ilmakuvaa koko komeudesta


Nappeja en ole vielä osannut valita varastoista, joten voi mennä nappien hommaamiseksi.


Kyllähän tuosta pinnasta huomaa että purkulankaa on käytetty, mutta ei se minua kauheasti haittaa.Elävän näköistä pintaa ja erottuu ne palmikotkin sieltä vielä kuitenkin kunnolla.


Lankaa kului 400g kun käytin sitä kaksinkertaisena. Puikot oli 4mm resoreissa ja 5mm muuten. Langan väri on nimeltään Larch .

RAVELRYSSÄ

Ja seuraava on jo aloitettu. Jojin suunnittelema Adventurous- takki tuli aloitettua juuri. Lankana sama kuin edellisessä, mutta nyt ihan korkkaamaton kerä. Minulla on vajaa kolme kerää kotona Supersoftia värissä Cloudberry ja tilasin 500g kartion sitä vielä Holstilta lisää. Nyt vain toivotaan että toimitus on nopsaa.


Nyt on siis kaikki muut hommat huilimassa kun tämä kirja kolahti niin pahasti että pitää saada purettua tätä innostusta ensin systeemistäni ulos. Kirjoneule ei edisty siis ihan heti ja itse asiassa Keelkin tuli purettua jo kun en ollut siihen ihan tyytyväinen. Siitä oli tulossa mahdottoman iso ja Alpaca- lankakin oli vähän huonohko lankavalinta siihen malliin. Joten neulotaan yksi ja puretaan kaksi niin ei pääse lanka loppumaan.

Kommentit

 1. Aivan ihania molemmat:)
  Riikka

  VastaaPoista
 2. Voi apua, mitä vauhtia olet neulonut! Mahtava State of Mind ja hienoa uusiokäyttöä langalle. Tuolla tyylillä lanka ei koskaan lopu.... :)
  Minäkin ihastelin kovasti noita Veeran ja Jojin uusia malleja, mutta puikoille en vielä saanut ensimmäistäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallit ovat tosi kivoja. Minllakin on jonossa vielä vaikka mitä ja BT Winter 2015 mallistostakin tuli joitakin ohjeita ostettua. Voi hyvänen aika sentään kuinka paljon näitä kaikkia ihanuksia aina talvisin ilmestyykään. Miten voi pysytellä ollenkaan perässä ja minä en ole edes pävätyössä? No ei voi nurista. Tämähän on positiivinen ongelma ja niin inspiroiva sellainen. Jos vain töiltäsi ja kiireiltäsi ehdit niin kokeile ihmeessä jotakin lemppariohjetta tästä kirjasta. Näitä malleja ja ohjeita on ilo tehdä.

   Poista
 3. Veeran takki on kaunis, mutta tämä toinen mielestäni upein koko kuvastossa! Ja hurjan nopea neuloja olet. Tosiaan, kun joku juttu vie mukaansa, siinä ei kelloa katsota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon molemmista takeista. Niissä on niin kauniita yksityiskohtia. Aaahh , ihania. Tiedät siis sinäkin tunteen kun ei millään malta tehdä mitään muuta kuin neuloa vielä sen seuraavan rivin...ja kohta onkin taas tunti jo vierähtänyt ja kaikki muut hommat eivät edisty yhtään, paitsi neulominen. Minkäs teet ? On niitä pahempiakin mielitekoja olemassa ; )

   Poista
 4. Sulla on kyllä ollut uskomaton vauhti päällä. Minäkin taidan hankki koko e-kirjan, sillä niin monta kivaa mallia siinä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun ei voi laskea neulomustaan kädestään...Kaikki muut hommat seisoo kun minä vain nelon. Tällä viikolla minun pitäisi ommella nojatuoleiin päällisiä mutta saa nähdä mten käy ? Pahasti kyllä epäilen...Kirjassa on tosi kivat mallit. Minulla on kaikki to do-listalla.

   Poista
 5. Katsotaan josko kolmas kommentointi yritys tulisi perille. Ennenkin olen ihastellut kättesi töitä ja samalla linjalla jatkan. Ahkera olet ja kauniita malleja olet valinnut. Minulla suurin hinku norjalaisiin neuleisiin kirjassa Koftebok. Ihania malleja, kauniita kuvia ja samalla kielikylpyä. T. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli perille, hienoa ja kiitos. Norjalaisneuleet ovat todella kauniita. Haastavia mutta ehdottomasti vaivan arvoisia aarteita. Täytyy katsella Ravelrystä mllaisia malleja Koftebokissa oikein on niin näen mistä haaveilet. Kielikylvyt ovat aina paikallaan ; )

   Poista
  2. Vilkaisin netissä Koftebokenista kuvia. Loistava kirja. Kiitos vinkistä .

   Poista
 6. Voi sinua miten nopea neuloja oletkaan, upea neuletakki syntyi jälleen ja millä vauhdilla :) Jään mielenkiinnolla odottamaan uusia päivityksiä ekirjan malleista, Veera kyllä osaa suunnittelun taidon!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA