KALISTELEN ELÄMÄNI ENSIMMÄISEN KERRAN

Ja onneksi hyvässä ja turvallisessa seurassa. Neuleystävä Juulin kanssa aloitimme yhteisen projektin missä neulomme samaa villatakkimallia yhtä aikaa. Kummallekin siis omansa ei yhtä samaa takkia. KAL- projekti siis on meidän kahden välinen juttu tällä kertaa. Harjoittelen neulojien sosiaalisia nettitaitoja  näin varovaisesti aloittaen, kaverin seurassa.

Ensin valittiin malli

WOODFORDS by ELIZABETH DOHERTY / WOOL PEOPLE VOL.8   


Sitten langat


Araucanian Rancoa valkoisena jonka värjäsin itse. Värinä käytin happoväriä nimeltään Silver gray ja värjäsin yhteensä 6 vyyhtiä, tässä kuvassa ei siis ole koko satsi.


Mukaan valitsin tätä Juulin hommaamaa ihanaa ohutta huivialpakkaa. Neulon siis takin kaksinkertaisella langalla yksi säie Rancoa ja yksi alpakkaa.

Mallitilkkukin tuli neulottua


Ja vihdoin viime perjantaina eli 13. päivä neuletreffeillä pääsimme homman alkuun ja silmukat luotiin juhlallisissa tunnelmissa kuohuvaa juomaa (Pepsiä) kilistellen.


Lauantaina takkini oli edennyt tämän verran. Neulominen aloitetaan takakappaleen yläosasta ja heti mukaan tulevat lyhennetyt kerrokset jotta yläreunasta saadaan kaareva. Opin myös neulomaan tuon jännän silmukkareunuksen eli yksi uusi taito tuli opeteltua jo alkumetreillä. Muutenkin villatakin rakenne on hiukan haastavampi ja alussa tapahtuu pajlon asioita joten tarkkana saa olla että tekee asiat oikein. Mukavaa minusta ja välillä saa kyllä huilata ja neuloa ihan peruskerroksia helpolla mallineuleella että telkunkin katseleminen onnistuu tämän kanssa aina välillä.
Eilen eli keskiviikkona 18.päivä napsaistuja kuvia. Etukappaleiden yläosat valmiina ja kappaleet on yhdistetty. Nyt jatkan kohti seuraava muotoilua joka tehdään myös lyhennetyin kerroksin. Takakappaleen kuuluu olla tässä takissa siis pidempi kuin etukappaleiden. Kainaloiden alla tehty yhdistäminen "joinery cast off" menetelmällä oli kanssa uusi opittu menetelmä minulle. Siinä käytettiin kolmen puikon päättelyä ja ylivetokavennuksia. Tarkemmin en jaksa hommaa selittää mutta kuvaa tulee tässä


Ihan siistii, vai mitä ? Kainaloiden alla kavennetaan ei levennetä tässä takissa koska takkiin tulee pudotetut hihat.


Ja homma jatkuu tänään noilla lyhennetyin keroksin tehtävillä muotoiluilla, hiihtoa katsellessa.


Kuten kuvasta näkyy takkini tummenee alaspäin tultaessa. Käsinvärjättyjen lankojen "taiteellisuutta". En alkanut edes suunnitella useammalta kerältä samanaikaisesti neulomista tässä mallissa koska malli on sen verran monimutkainen ja en edes osaa pähkäillä miten se temppu onnistuisi lyhennettyjen kerrosten kohdalla, joita tässä takissa on paljon.

Mukana kässypussissa kulkevat myös edelleen :

ADVENTUROS by JOJI LOCATELLI

A NEW SEASON- HUIVI by MAANEL,  KUMMITYTÖLLE

KIRJONEULEVILLURI
 Ja valmiiksikin on saatu

LEY LINES- HUIVI by JOJI LOCATELLI

Huivi on vielä kastelematta ja kuvaamatta, mutta esittelen sen kyllä myöhemmin. Ylläoleva kuva on siis vielä keskeneräisestä työstä. Huivista tuli täydellisen ihana ja lämmin. Kurkku on ollut kipeänä ja olen käyttänyt sitä heti kun se valmistui.

Kommentit

 1. Tuosta tulee huikean upea takki! Minäkin olen kuolaillen katsellut noita Locatellin ja myös Veeran malleja:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Zelda. Jojin ja Veeran malleissa on vielä sekin hyvä puoli että niitä on tosi kiva neuloa. Olen neulonut monta mallia ko. Ladyiltä ja yhtään tylsää ei ole vielä tullut vastaan. Suosittelen.

  VastaaPoista
 3. Oi oi oi, mitä kaunista on tulossa :)
  Onko tuo vaikea malli?
  Mikä tuo ihana kirjoneulevilluri on? Vilautas sitä tarkemmin, siis villapusero? Mutta niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ihana. Olet kyllä kärsivällinen tuon villurin kanssa. Huoh *

  VastaaPoista
 4. Waterford on haastavampi malli kun sen rakenne on niin erikoinen. Olen pähkäillyt tätä pariinkin otteeseen, mutta kyllä tästä selviää kun aina vaikeissa paikoissa keskittyy tekemiseen. Villuri on tuollainen omin päin aloitettu kirjoneulehajoitus ja siitä tulee (joskus) villatakki. Aikaisemmissa postauksissa on sen alkuvaiheista enemmän ja esittelen sitä kyllä taas enemmän kun otan sen neulottavaksi.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen rakenne tuossa uudessa työssäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, juuri siksi mekin valitsimme sen KAL työksemme. Mielenkiintoinen projekti ja kiva takki.

   Poista
 6. Kuulostaa mukavalta tuollainen yhteisneulominen, ja upean mallin olette valinneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kivaa. Molemmlla oli eri lankavalinnat ja on kiva katsoa miten jakut eroavat toisistaan valmiina. Muutenkin eikös se niin ole että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, eli kun on kiva projekti menossa niin on mukavaa kun voi jakaa kokemustaan toisen kanssa joka tekee samaa hommaa.

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan