ON TULLUT NEULOTTUA HASSUT SUKAT JA PURETTU PAIDANALKU


Cookie.A :n Socks by the sea - malliston hommattuani neuloin ensimmäiseksi hassun/ihanan näköiset sukat joiden nimi on Jellyfish eli Meduusa
.

Lanka on omenanvihreää Fabelia ja varret neuloin peräti 2,75mm puikoilla koska jalkani ovat turvoksissa ja halusin saada uudet sukkani heti käytöön niiden valmistuttua. Isommilla puikoilla varresta tuli tarpeeksi väljä vaikka kyllä siinä mallineuleen siisteys hiukan kärsiikin.


Sukat koko komeudessaan ja kastelemattomana, juuri puikoilta tulleina. Sukat ovat jo käytössä ja tykkään <3
Malli oli todella kiva ja yksinkertainenkin neuloa ja näitä voi ehdottomasti neuloa lisää. Sopii TV-neuleeksikin ihan hyvin ja tykkään tosi paljon tuosta ulkonäöstä.
Lankaa kului n.70g ja jalkaterät neuloin puikoilla 2mm. Jalkateräni eivät ole järin isot eli niissä käytin taas pienempiä puikkoja jotta sukista tulisi niiltä osin kestävämmät.


Ja sitten tuohon purku- / uudelleenkättö - osioon . Eli siis purin Wake-paidan alun koska en tykännyt siitä. Dropsin Belle ei ollut siihen malliin oikea lankavalinta.
Löysin Ekirjastostani kivan mallin jonka aloitin saman tien tuosta samasta langasta....tämä on siis jo kolmas yritys Bellen kohdalla....ja onneksi nyt taitaa osua kohdilleen. Ensimmäinen yritykseni oli siis Serenity jonka purin sen takia kun olisi ollut koko rintavarustus liian hyvin esillä ison kaula-aukon vuoksi. En tuntenut oloani kotoisaksi siinä, liian sexy minun arkikäyttööni. Aion neuloa Serenityn kyllä vielä mutta teen vain vähän pienemmän V-aukon jotta ei ole niin alaston olo. Belle on siihen malliin kiva lanka ja täytyykin ehkä hommata tätä lankaa vielä toisessakin värissä kesän aikana.


Sitten tähän kolmanteen yritykseen tarkemmin. Malli on nimeltään Snowflake ja  suunnittelija on Tin Can Knits (Emily Wessel).
Lankana siis Dropsin Belle joka on osoittautunut ihan purunkestäväksi langaksi, heh heh. Puikot kauluksessa 2,75mm ja mallineuleessa 3,25mm. Puikot ovat muuten uudet upeat Chiaogoon Red Lacet jotka hommasin Titityystä. Mahtivälineet sanoisin !


Suunnittelija on tarkoittanut paidan neulottavaksi kahdella värillä mutta minä neulon oman versioni yksivärisenä. Alkuperäisessä mallissa paidan pitsiosuus on erivärinen kuin muu paita.


Paita neulotaan ylhäältä alas saumattomasti ja vasempaan raglasaumaan tulee nappilista. Pitsiosuus neulotaan siis tasona ja vasta sen valmistuttua työ yhdistetään ja aletaan neulomaan pyörönä. Tästä eteenpäin homma onkin ihan simppeliä sileää loppuun asti muuten kuin että vyötärökavennukset täytyy muistaa tehdä kohdilleen. Sopivaa kesäneulomista kun ei ole liiaksi pohdittavaa ja työtä voi neuloa vapautuneella fiiliksellä.

Muita hommia kulkee mukana eli pojan Jackdaw -paita ja oma Aisling-huivi kulkevat kässypussissa mukana ja aina kun kaipaan haastavampaa puuhaa tuon sileän neuleen lisäksi niin kaivan niistä jomman kumman esille. Aislingissa neulonkin jo reunapitsiä ja se onkin sitten tarkkaa puuhaa mutta tulee nättiä. Jackdawissa on takakappale valmiina ja etukappale on hyvällä alulla.
Sitten on tietysti vielä jonossa ompeluprojekteja. Tämän kesän hittikirjasta pitää ommella mekkoja. Kirja on kuin koru ja mekkomallit vaikuttavat ihanan simppeleiltä ja kivoilta.


AISILING

JACKDAW


Kommentit

  1. Vastaukset
    1. No Ingi ihan totta niin onkin. Tuo malli kiinnitti heti huomioni Ravelryssä ja pakko oli saada heti sukat puikoille.

      Poista
  2. Sukat on tosi herkullisen näköiset :) Ihana malli.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA