ENSIMMÄINEN SUKKALANKAKOKEILU Tämä kerä on siis julmetun rukinpolkemisen tulos. Merinoa jossa on joukossa nailonia antamaan langalle kulutuskestävyyttä.
Oli ihan pakko aloittaa sukkien neulominen heti kun sain kertausharjoitukset valmiiksi.....minusta se on hankalin osuus koko hommassa, siis tuo kertaaminen.
Lankaa ei siis ole kasteltu eikä vyyditetty vaan kerin sen suoraan "kakuksi" rukin rullalta ja kaivoin puikot esille.Tiedän että näin ei varmaankaan ole viisasta toimia, mutta kun ei malta ei malta.


 Pehmoista tämä ainakin on ja kerä painaa 101g. WPI- luvut ja muut termistöt on minulle vielä sellaista Hifistelyä etten jaksa niihin vielä paneutua. Ensin kokeillaan ja tehdään, vasta sitten ajan päästä pohditaan että mitä tuli tehtyä...Jännää katsoa miten nämä värit täältä kerältä sukkiini asettuvat. Neulon vain sen enempiä suunnittelematta ja yrittämättäkään stemmata noita värejä. Itsekehrätyn pitääkin olla kotoisen oloista ja "taiteellista" eikös?


 Olen siis täysi noviisi kehräämisessä. Olen elämässäni saanut aikaiseksi ehkä 500g harjoittelulankaa jos yritän arvioida määriä. Ihmettelen sitä että miten tämä itsekehrätty merino voi olla vielä näin paljon pehmoisempaa kuin kaupan langat ? MMMM...tulee pehmoiset ja lämpöiset sukat. Neulon sukat varpaista aloittaen kaksi kerrallaan niin saan lankani käytettyä ihan tarkalleen. Sukkien varsista tulee sen mittaiset mihin lanka riittää. Simppeliä.

Kommentit

  1. Oi, onpa mahtavaa saada itse kehrätystä langasta sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Lanka kaikkea muuta kuin täydellistä mutta who cares . Tyydytyksen tunne on valtaisa kun voi neuloa jotakin järkevää tuosta tuntien työn tuloksesta. Olen polleana ;)

      Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet