HÄTÄAPUNA LAPSELLE


 Lauantai-iltana kun katselimme pojan kanssa myöhään elokuvaa tuli lapsosen kanssa puheeksi talvivarustelu. Kuten joka vuosi niin hänellä ei ollut aavistustakaan onko hänellä tallessa yksiäkään lapasia tassuja lämmittämään. Äidille siitä tuli tietysti kova hätä saada äkkiä pojalle lapaset aikaiseksi kun ilmojen puolesta niitä tosissaan on jo tarvinnut jonkun aikaa.


Tilanne ei näköjään muutu on se lapsonen sitten 3 tai 23 . Aina on äidin hyvä välillä kysellä näitä vaatetarpeita. Opiskelijapoika kun ei niistä niin kauheasti perusta. Kun poika oli taas välillä kotona tuli näistä juteltua ja uudet mitatkin otettua josko jotakin muutakin vielä neuloisi lapselle lämmikkeeksi. Kotivarastosta löytyi ihan kivan väristä Opalin sukkalankaa ja siitä väsäsin äkkiä peruslapaset että poika saa ne jo heti käyttöönsä. Pääsin kokeilemaan uusia 2,5mm Cubics sukkapuikkoja ja ihailen tuota tasaista jälkeä mitä niiden kanssa neuloessa saa aikaiseksi. Rakastan niitä puikkoja <3 Tumput ovat muuten ihan saman kokoiset vaikka kuviin olenkin onnistunut ne jotenkin asettelemaan siten että toinen näyttää pienemmältä. En kastellut näitä ollenkaan ja lättäsin vaan torkkupeitolle napsaistaakseni äkkiä kuvan ennen kuin lapaset lähtevät maailmalle, hosuttu kuva siis.

Kommentit

 1. Äidin neulomat asusteet lämmittää myös ihan toisella tavalla kuin ne kaupan valmiit tai itse tikutellut! Me neulotaan välillä oman äidin kanssa ristiin toisillemme :D

  Mä olen aivan ihastunut noihin kulmikkaisiin puikkoihin! Eilen lähti tilaukseen seuraava pari :D

  VastaaPoista
 2. Tuo on ihan totta. Omat vanhempani poistuivat keskuudestamme jo melkein 12 vuotta sitten ja yhä säilytän aarteenani äidin neulomia sukkia. Mamman virkkaamat peitot on kanssa tallennettu ja äidin virkkaama päiväpeitto ja... Minulla oli kanssa tuotteliaat äiti ja isoäiti. Ihana idea tuo teidän ristiin neulominen :) Mahtavaa saada rakkaan ihmisen ajatuksella toteuttamia taideteoksia. Lämmittää varmasti .

  VastaaPoista
 3. Äidin rakkautta on lämpöiset tumput!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo torkkupeitto tuossa alla. Onko se mahdollisesti jollain pöytäliinan mallilla neulottu? On niin tutun näköinen kuvio.

  VastaaPoista
 5. Torkkupeitto on Jared Floodin Girasole. Ohjetta saa ostaa Titityystä, Ravelrystä ja Brooklyn Tweedin nettisivujen kautta. Olen neulonut noita kaksi jo ennen blogini aloittamista ja ne on aivan ihania tehdä ja malli on kaunis. Lankana olen käyttänyt Cascade Eco Woolia.

  VastaaPoista
 6. Minulla on myös äitini neulomuksia, mm. tilaamani pikimustat sormikkaat. Ne on minulle kallisarvoiset ja lapsille neulominen on aina kivaa ja nehän saavat aina keiken mitä vaan pyytävät!

  VastaaPoista
 7. Ja välillä vähän mitä eivät ehdi edes pyytää... :) Tuttua. Jos muksut on muuten saatu kasvamaan kunnollisiksi empaatisiksi välittäviksi ihmisiksi ei tällainen hemmottelu varmasti enää pilaa ketään. Olen muutenkin aina ollut sitä mieltä että ennemmin porkkanalla kuin kepilä. Meillä on hienoja nuoria ja he ansaitsevat kyllä välillä lämpöistä hemmottelua.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan