SPRUCE FOREST


MALLI: SPRUCE FOREST BY NANCY BUSH / WOOL PEOPLE VOL.2
                      LANKA: HOLST GARN SUPERSOFT ULD , MENEKKI 140G. VÄRI MARLIN.
                      PUIKOT:KNITPRO KARBONZ 3,5mm PYÖRÖT 100cm
                      KOKO: 190cmX 85cmIhanaa tyypillistä Nancy Bushin huivisuunnittelua. Virolaistyyppistä, kaunista ja jotenkin niin kodikkaan oloista nättiä pitsiä. 


Huivia oli kiva neuloa, koska tuo mallikerta oli noin loogisesti ja melko helposti seurattavaa. Mallikerran toistoja tehtiin itse huiviosassa 10 kertaa. Huivia alettiin neulomaan alakulmasta käsin ja työ leveni muistaakseni 4s per oikean puolen kerros. Kun huivikolmio oli saatu valmiiksi poimittiin reunasta tuota pitsiä varten silmukat ja pitsi neulottiin reunoihin seuraavaksi. Viimeisenä neulottiin vielä huivin yläreunaan muutama oikea kerros ja huivi oli valmis. Älkää välittäkö noista kuvissa näkyvistä valoraidoista. Sälekaihtimien raoista tulvii ihanaa auringonvaloa, joka piti kuvaushetkellä jo piilotella kaihtimien taakse. Muuten kuvissa olisi näkynyt vain oma varjo ja huivi olisi ollut pimennossa.


Ja taas mitä voin enää sanoa tästä ihanasta langasta. Ajatelkaa että näin iso huivi painaa vain vajaa 140g ! Lanka on kaunista , kevyttä ja mahdottoman riittoisaa. Värjejä on saatavilla vaikka kuinka ja ne ovat todella ihania. Valikoima on siis  iso, kaikille löytyy kyllä sieltä lempivärejä. Tykkään neuloa tällaista ihanaa oikeaa villaa joka on hitusen karkeaa vielä uutena ,mutta pehmenee pesukertojen myötä aina vähäsen. Jo ensimmäisen kastelukerran jälkeen eron huomaa selvästi. Olen vakaa luonnonkuitujen kannattaja ja rakastan tätä lankaa <3


Lanka on ostettu siis Titityystä ja toinen paikka josta olen näitä lankoja tilannut on Holstin nettikaupasta suoraan. Holstin kaupasta tilattuna toimitus kesti noin viikon ja Titityyn kautta tilattuna hitusen alle. Nyt minulla on työn alla villuri tuosta Holstin Coast- langasta joka on kesäisempää villan ja puuvillan sekoitetta. Siitä postauksia myöhemmin..Lankoja on Holstilla vielä kahta muutakin lajia ja niitäkin haluan tietysti jossakin vaiheessa ehdottomasti testata. Nyt on vain taas langan ostossa säästökuuri menossa, eli hankinnat mitkä ei ole ihan pakollisia on siirretty myöhemmäksi.


Kääriydyn huiviini ja jatkan neulomista. Hauskat päivän jatkot kaikille ja nauttikaa valosta : )

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Juuri tuo ihanien värien paljous on tässä langassa yksi koukuttavimmista mitä olen nähnyt. Ihania värejä toinen toisensa jälkeen vaikka kuinka paljon. Toinen huivi itse asiassa puikoilla eri väristä. Siitä vähän myöhemmin...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos : ) Ammattilaisen mielipide lämmittää kovasti .

   Poista
 3. Voi kuinka kaunis! Miten ihmeessä selvisit noista kaikista nypyistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo nypyt niin pahoja olleet. Hiilikuitupuikkojen kärki on niin terävä ja ohut että nuo 5n yhteen sujuu niillä kuin tanssi. Kiitokset kehuista. Mieltäylentävää :)

   Poista
  2. En usko vakuutteluihin nyppyjen helppoudesta edes hiilikuitupuikoilla (anteeksi) - vihaan nyppyjä ja yritän vältellä niitä kaikin tavoin :)

   Poista
  3. Ennen minulla oli sama probleema, mutta nyt olen jo tottunut niiden nypyttelyyn etten enää inhoa niitä. Paljolti muuten Nancyn mallien ansiota. Kun innostuin neulomaan hänen suunnittelemiaan huiveja tuosta Knitted lace of Estonia - kirjasta pääsin eroon nyppykammostani. Tosiasia kuitenkin on että jokainen meistä inhoaa tehdä joitakin juttuja neulerintamallakin eikä kaikkien tietenkään tarvitse kaikesta tykätäkään. Itse en haaveile kirjoneulesukkien neulomisesta pienillä puikoilla, Jo pelkkä ajatus tuskastuttaa...Ihailen neulojia jotka jaksavat nypyttää upeita pieniä kirjoneuleita ,mutta se ei todellakaan ole minun juttuni.

   Poista
 4. Ihana malli! Jäis meikäläiseltä noi nypyt väliin ku olen niistä ihan samaa mieltä ku Sanna... Enkä sit niist hiilikuiduistakaan tykänny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyppykammo on tosi yleinen vaiva. Itse en enää siitä kärsi ja ihan tykkäänkin noiden nyppyjen väsäämisestä.Itselläni taas ei nuo sormikas- , ohuiden pienten kirjoneuleiden ja intarsianeuleiden teko hotsita. Ei sitten niin yhtään. Kunnioitan neulojia jotka niitä tekevät ja kuvittelen itsekin joskus tarttuvani härkää sarvista, mutta...Hiilikuitupuikot on kanssa niin makuasia. Itse tykkään nistä kovin ainakin sukan neulomisessa ja näissä huivihommissakin ne oli ihanat. Makuasioistahan ei tunnetusti voi kiistellä joten olemme siis kunnioittavasti ja ystävällismielisesti reilussa kaverihengessä asiasta eri mieltä , jooko ?

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan