TWIGS AND WILLOWS


Malli: Twigs and Willows / Alana Dakos , kirjasta Botanical Knits
Lanka: Holst Garn Supersoft Uld kaksinkertaisena Menekki 550g
Puikot: KnitPro Cubics 4,5mm ja 5mm


Villurini valmistui vihdoin eilen. Olen sen verran saanut toimintakykyäni  antibioottien ja kortisonin avulla takaisin  että jaksan taas vähäsen jo enemmän neuloa. Vielä kun vähäsen keräillään voimia niin pitäisi saada vielä jonkin näköinen siivousurakkakin tehtyä. Kyllä huusholli vaan tulee kamalan näköiseksi jos en jaksa oikein siitä itse huolehtia. Ei ne meidän miehet oikein sellaisesta välitä...
Ja asiasta toiseen. On nämä muuten vaan niin työlään oloisia nämä erikseen kappaleista neulottavat villurit. Kauhea homma vielä neulontatyön jälkeen kun täytyy yhdistellä ja näperellä ja ommella nappeja ja,ja. Huh, laiskaa uuvuttaa !

 

Kuvia langan väristä on mahdotonta saada onnistumaan oikein. Vihreä on yllättävän hankala väri kuvauksellisesti. Se näyttää aina ja kaikissa valoissa aivan liian harmaalta. Vikaa on ihan varmasti kuvaajassakin, olen tällainen" tähtää ja näpsi" - tyyppinen kuvaaja. Taitoa ja kärsivällisyyttä ei siihen hommaan ole nimeksikään. Väri on, jos yritän sitä jotenkin kuvailla, sellainen kaunis vaaleahko metsänvihreä. Pinta on langassa tweedmäinen ja väripilkkuja on langassa ainakin pieniä ruskeahkon keltaisia joukossa. Oiken nätti väri ja sopii mielestäni hyvin villurin lehti- ja metsäteemaan.


Neuloin nuo hihat sittenikin suoraan kappaleisiin kiinni ettei tullut tuota yhdistämistä niin paljon. Poimin siis hiha-aukkojen reunoista silmukat ja neuloin hihapyöriöt lyhennetyin kerroksin muotoilemalla ja hihat tasona alas saakka. Itse asiassa siis tuota kitisemääni yhdistämistä ei oikeasti ollut kuin tuon sivusauman ja hihasisäsaumojen virkkaaminen yhteen, mutta jotakin kuitenkin. Olkasaumatkin yhdistettiin kolmen puikon päättelyllä. Muutin mallia sen verran itselleni paremmin sopivaksi  että pidensin helmaa ja neuloin kapeamman alaresorin. Napit on Titityystä ja niissä on kanssa kauniita lehtikuvoita ja lanka on aivan ihanaa. Se ei ollut moksiskaan konepesusta ja nypyn nyppyä ei tullut rummussa pyörimisestä niin kuin moniin lankoihin tulee jo ekan pesun yhteydessä. Tästä tuli ehdottomasti yksi lempilangoistani.Nyt jatkan tuota Spruce Forest -huiviani ja In and Out-sukkiani ja mietin minkä isomman työn aloittaisin seuraavaksi. Nalle -lankaakin pitäisi vähän värjätä sukkaneulomuksia varten ja kaikkea kivaa on suunnitelmissa. Voimien parantuessa vauhtikin varmasti taas kiihtyy. Hyvät viikonloput kaikille ja nautitaan valosta kun sitä vihdoin jo näkyy kunnolla. Ihana herätä aamuisinkin kun on jo niin valoisaa !


Kommentit

 1. Kyllä on taas niin kaunis neule!

  VastaaPoista
 2. Kuin myös kaunis neulos ja kiva väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armi. Tykään itsekin tuosta langan pinnasta ja lehtikuvioista. Kyllä Alana suunnittelee kauniita malleja :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt vain miettimään mitä seuraavaksi. Jatkaisiko Botanical Knitsistä jotakin vai jotain ihan muuta , mietintä käynnissä.

   Poista
 4. On kyllä aikas täydelliset napit tuohon malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykkään kanssa. Kun nuo osuivat silmiini Titityyn sivuilla surffatessani ajattelin ihan samaa. Pakko oli saada :)

   Poista
 5. Villatakista tuli hurjan kaunis! Ihanat nuo lehtikuviot ja napitkin on tosi söpöt. Lanka vaikuttaa houkuttelevalta, pitää painaa muistiin, jos vaikka tänä vuonna voisin vielä tehdä hankintoja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ahekerana vaan stashin kimppuun niin kyllä se siitä. Lanka on ihanaa ja suosittelen jos tykkäät oikeasta kunnon villasta .

   Poista
 6. Ihana työ taas kerran. Olet kyllä mahtava neuloja. Olen samaa mieltä, että tuo saumojen virkkaaminen on työlästä ja itselläni niistä tulee niin "pömppisiä". Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos nyt tuli niin paljon kehuja että. Kiitän ja kumarran. Vähäsen nuo virkatut saumat aina pömpöttää,mutta en jaksa niitä oikein koskaan ruveta oikeaoppisesti patjapistoilla ompelemaankaan, joten tähän tapaan olen kanssa tyytynyt. On virkkaaminen ainakin niin paljon nopeampi ja vaivattomampi tapa yhdistelä noita saumoja.

   Poista
 7. Malli on kaunis, mutta myös oma sovelluksesi hihojen neulomisessa todella hyvin onnistunut! Nyt tekis mieliä alkaa metsästämään tuota lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan, suosittelen. Titityyltä tai Holstilta suoraan ainakin saa hommattua :) Kiitokset kauniista kehuista.

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan