TÄMÄN HETKEN PROJEKTEJA


Oma desing - paita on tällä hetkellä tämän näköinen. Pitsiä tulee siis vain yläosaan ja paidasta tulee empirelinjainen. Olen ihastunut nyt tällä hetkellä siihen malliin kun se on niin vapauttava, vilpoinen ja mukava pidettävä. Ei kirraa eikä olo ole kuin makkarankuoressa, eli rento ja vapaa fiilis ja ennen kaikkea mukavuus. Helmaan mietin vielä että neulonko sinne jotakin pitsiä vai tyydynkö tähän koreuteen joka on jo neulottu paitaani.



Nyt kun olen päässyt näiden luksuslankojen makuun otin seuraavaksi kokeiluun Malabrigon Merino Lace langan. Aloin neulomaan taas omasta päästä ylhäältä aloitettavaa kietaisutakkia ja kuten kuvista huomaa lanka on niin ihanan pehmoista etten ole tällaiseen ennen törmännyt. Lisäksi tästä langasta neulottu takki ei tule kalliimmaksi kuin monesta halvemmasta langasta neulottu vastaava. Lankaa on vyyhdissä niin paljon ja lankaa neulotaan kohtuullisen isoilla puikoilla  eli  näitä ei tarvitse montaa vyyhtiä ostaa takkia varten. Vinkkinä vielä että saksalaisissa nettilankakaupoissa tämä lanka maksaa alle 8€/vyyhti.


Tässä kuvassa väri on hitusen enemmän kohdillaan. Väri on nimittäin vihreä ei sininen. Värin nimi on Emerald eli se kuvaa tuota sävyä paremmin kuin kuvani. En saa mitenkään kuvattua tätä niin että väri näyttäisi oikealta.


Jos joku lanka neuloutuu itsestään niin se on tämä. Vaikka lanka on ohutta 430m/50g niin sitä voi neuloa 4mm puikoilla ja ihan siistiä pintaa tulee. Ainoa haittapuoli mikä nyt tulee mieleeni on se että tästä tulee varmasti käsin pestävä takki. En edes uskalla kokeilla konepesua....tai jos laittaisi mallitilkun ensin pyörimään villapesuohjelmalla ja katsoisi mitä sille tapahtuu..


Neulon takkiosan ja hihat ihan sileää ja poimin takkiosan valmistuttua etureunasta silmukoita leveää reunusta varten. En ole vielä päättänyt minkälasta pintaneuletta neuloisin tuohon reunukseen mutta onhan tässä aikaa miettiä. Vaihtoehtoja vaan on niin paljon. Laittaisiko pitsiä, palmikoita, ainaoikeaa, 2o,2n resoria vai ihan sileää. Onneksi on vielä aikaa miettiä.


Ja yksi on vielä tämän hetken kierrossa mukana. Umaro vauvapeitto. Pojan kaveripiiri on siinä iässä että vauvoja syntyy aina välillä pariskunnille. Tällä hetkellä yksi pariskunta odottaa ja pojan kanssa sovimme että neulon vauvalahjaksi peiton tulevalle pikkuiselle.


Varastostani löytyi yksi pussillinen vielä äidiltä jäänyttä 80-luvun akryylilankaa ja neulon sen kaksinkertaisena tähän peittoon. Puikot on 6,5mm eli nopsaa neulomista. Lanka on ihan laadukkaan oloista ja pehmeää. Konepestävyys on kanssa näissä vauvaneuleissa tärkeää eli lanka sopii tähän tarkoitukseen ihan hyvin.


Malli on yhden lempparisuunnittelijani eli Jared Floodin (Brooklyn Tweed) .

Hauskaa sunnuntaita kaikille : )

Kommentit

  1. Värien toistuminen kuvissa oikein on kyllä välillä melkoista arpapeliä ja vaatisi kaikenlaisia säätöjä kameraan, eikä ainakaan mulla riitä sellaiseen kärsivällisyys. :)
    Tuo merino lace kuulostaa kyllä tutustumisen arvoiselta langalta. Ja vauvan peitosta tulee ihan huippukaunis!
    Mukavaa sunnuntaita sinullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en usko että minun halppis Canonissani niitä säätöjä niin kauheasti onkaan. Onneksi en ole perfektionisti tämän asian suhteen joten mennään niillä kuvilla kuin onnistun saamaan . Merino lace on ihanan pehmoista kokeile ihmeessä. Siitähän voi ensin neuloa vaikka jonkun ihanan huivin niin saa tuntumaa langasta. Yksi vyyhti riittää varmasti jo huiviin jollei kauhean isosta huivista haaveile. Kiitos taas kivasta kommentista ja hauskaa viikon alkua : )

      Poista
  2. Oikein kaunista tulossa.. tuo valkoinen pitsiunelma näyttää tosi mukavalta ja varmaan siitä tulee tosi rento vaate. Sinisestä tulossa kivan näköistä joten odotellaan... Vauvanpeitto tosi tarpeellinen ja kaunis. Värjäykset saatiin tehtyä ja langat kuvattu ja päivitetty blogiin, mukava viikonloppu kaikkiaan. Perjantaina käytiin Kuopiossa isossa kauppakeskuksessa ja Ikeassa siellä, meinas pää mennä sekaisin tavaran paljoudesta ja kauppojen määrästä, erittäin mukava reissu, meinataan tehdä toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ArmiL . Rentoutta ja mukavuutta haen kaikissa vaatteissa joita teen. Mikään ei ole inhottavampaa kuin se että joku vaate kirraa tai tuntuu epämukavalta päällä. Löysiä ja lötköjä ne olla pitää : ) Itse en enää kauheasti käy missään isoissa keskuksissa kun on tuo liikkumnen onnettoman huonoa ja ainakin Turun Ikea ei ole laittanut mitään penkkejä alakertaansa missä voisi välillä istua. Poika onneksi on kiltisti hoitanut minun juoksevia asioita joten Ikea reissut hoitaa nykyisin hän . Kiva noissa keskuksissa on ihmetellä, mutta kyllä se tavaramäärä hirvittää . Meneekö ne kaikki oikeasti tarpeeseen ? Vähän liikaa jo tuntuu että valmistetaan kaikkea mitä ei edes tarvita. Hauska on aina kierellä ja katsella ihmisiä ja vaikka istuskella kahvillla. Kiva kuulla että teillä oli mukava päivä ja Kuopio on mukava kaupunki täynnä kivoja ihmisiä : ) Menenkin tästä kurkkimaan värjäilyjenne tuloksia.....

      Poista
  3. Monenlaista kaunista taas tulossa täällä. Nopeasti tuo sinulta sujuu! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hepsi : ) Ei kait se sen nopsempaan kuin muillakaan. Varmaan johtuu siitä ettei ole paljoa noita muita kiireitä niin kuin monella muulla neulojalla. Kotona kun on päivät niin silloin on enemmän aikaa neuloskellakin kotitöiden jälkeen.

      Poista
  4. Huh teikäläinen neuloo ihan kamalasti. Oletko punninnut valmiiden tekosten yhteispainoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole koskaan tullut punnittua. Ajanviettotapa se on tämäkin kun olen paljon kotona : )

      Poista
  5. Sulle on tunnustus blogissani, hyvää päivän jatkoa:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI