" LOMALTA " PALUU - UMARO,BRECKON JA DAPHNE


 Pienen postauspaussin jälkeen ajattelin taas välillä ilmoitella käsityökuulumisiani. Enemmän on purettu kuin neulottu näiden vajaan kahden viikon aikana. Kumma miten tuo fiilis vaikuttaa niin paljon kaikkeen . Neulomani Wellwood paita meni purkuun kun se oli jo yhtä hihaa vaille valmis. Nerokkaana kokeilin sitä päälle vasta silloin ensimmäisen kerran ja soputelttahan siitä tuli. Mahdottoman iso ja hartialinjakin roikkui jossakin puolessaväliä käsivartta, joten lanka uudelleenkäyttöön vaan. Plussapuolena siis että saan neuloa ihanaa Holstin lankaa tuplasti enemmän.
Umaro vauvan peitto on nyt ajankohtainen kun pojan ystäväperheeseen odotetun vauvan pitäisi syntyä ihan näinä päivinä. Peittoa saa neuloskella vielä ainakin puolet lisää, mutta isoilla 6,5mm puikoilla työ kyllä edistyy melko reipasta tahtia. Lanka on tuota äidin varastoihin jäänyttä akryylilankaa joka on pehmeää ja konepestävää eli vauvan neuleisiin ihan omiaan. Nuo reilut parikymmentä vuotta vanhat akryylilangat tuntuvat niin paljon laadukkaammilta kuin nykyiset. Eivät kulahda ja nyppyynny heti ja tuntuvatkin ihan kohtuu mukavilta, ei niin muovia kuin nykyiset. Itse en enää näitä keinokuitulankoja osta ollenkaan mutta äidin varastoon jääneet aion kyllä neuloa loppuun niin kauan kuin niitä siskon tai minun nurkistani löytyy. Olen tullut niin snobiksi noissa lanka-asioissa että vain luonnonkuidut kelpaavat uusissa langoissa minulle, kiitos.Ehkä osaltaan tähän vaikuttaa myös päälle tunkeva "mummotauti" , eli kun hikeä pukkaa muutenkin niin helposti niin ei sitä enää halua pukeutua tiiviisiin hengittämättömiin muovivaatteisiin. Luonnonkuidut hengittävät ja ovat mukavia pitää.


Umaron pintaneule on mielestäni tosi kaunis. Peiton on tarkoitus tulla esim. vaunuihin tai sänkyyn lisälämmikkeksi . Mallineuleessa on sellaisia reikiä että ilman aluspeittoa pikkuinen saa vielä sormensa ujutettua noihin koloihin ja voi tulla haavereita, mitä ei kukaan tietenkään toivo vauvalle.


 Ja seuraava työn alla oleva neule on villatakki siskolle. Malli oli alunperin aivan eri. Sisko oli valinnut vanhasta Käsityökerholehdestä kivan villatakkimallin jossa oli puolukkakuvioita. Mallissa oli paljon nyppyjä ja silmukansiirtoja ja neuloinkin takista jo takakappaleen ja toisen etukappaleen valmiiksi, mutta... Tästä villa-akryylilangasta ( äidin jäämistöä ) ei saanut siitä mallineuleesta kivan näköistä millään. Nypyt ja silmukansiirrot "katosivat" neuleeseen kummasti ja tuloksena oli vain sekavan näköistä suhrua jota ei minun ammattiylpeyteni suostu sulattamaan. Sellaista jälkeä ei kehtaa, eikä halua, antaa kenellekään.
 Valitsin omin päin uuden mallin villatakkiin ja toivon että siskokin pitää siitä. Annan mukaan myös lupauksen neuloa Puolukkatakin jostakin tiiviimmästä langasta jos hän sellaisen vielä haluaa. Olen niin tarkka nykyisin tuosta lopputuloksesta että ennemmin otan haukut tottelemattomuudesta kuin luovutan mielestäni huonoa jälkeä eteenpäin. Toivotaan kuitenkin että Breckon on siskon mielestä yhtä nätti malli kuin hänen valitsemansa Puolukkatakki.


Puikkoina tässä takissa on 2,5mm resoreissa , 3,0 mm  alaosassa ja hihoissa sekä 2,75mm vartalo-osan yläosassa. Ohjeen puikkokoko on isompi ja niin ollen myös tiheys on eri. Neulon siis siskolle pari kokoa isomman ohjeen mukaan ja mittailen välillä työn edistyessä että takki mahtuu ylle.


Daphne sukkaneulomukset ovat olleet vähän niin kuin lomalla kanssa. Homma on ollut tässä vaiheessa nyt jo useita päiviä. Saa nähda milloin ne pääsevät taas neulojan kätösiin ???
Neulontatahti on ollut muutenkin melko saamatonta noin niin kuin normaaliin nähden eli kaikki tuntuu kestävän paljon pidempään. Tuo Breckonin neulominen on kyllä jo vähäsen saanut innostusta kasvamaan. Sen mallin neulominen on ollut kivaa eikä purkaminen ainakaan vielä ole tullut mieleeni vaikka se onkin ollut tämän hetken trendi minun projekteissani.

Kommentit

 1. Kiva kun palasit jo lomalta :)
  Umarosta on tulossa aivan ihana, jotenkin sellainen klassinen malli. Myös Breckon vaikuttaa lupaavalta, ihme on jos ei sisko tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oli kiva palata : ) Umaro on kiva malli siinäkin suhteessa että sopii mielestäni tytölle ja pojalle juuri tuon klassisuutensa ansiosta. Aikuisillekin tällä mallilla tulisi nätti peitto. Sisko on tarkka ja suunnitelmallinen luonne, joten hitusen hirvittää...toivotaan parasta että hän ilahtuu tästäkin.

   Poista
 2. Mukavaa kun palasit lomalta! Peitosta tulee tosi kaunis.
  Mut akryyli kyllä hirvittää minuakin...
  Ja siskolle ihan varmasti kelpaa sinun valitsemasi malli. Perustelut on ainakin parhaasta päästä. Kaikki mallit ja langat ei vaan kertakaikkiaan sovi yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu : ) Onneksi tämä akryyli kuuluu vielä noihin "vanhanajan" lankoihin, eli on vielä pehmoista ja vauvat eivät onneksi vielä ole " snobeja " materiaaliensa suhteen . Sisko toivottavasti hyväksyy ratkaisuni...aina on vähän jännittävää kun muille neuloo. Rauhoitit mieltäni kun annoit tukea perusteille miksi tähän ratkaisuun päädyin, kiitos siitä.

   Poista
 3. Upeita neuleita teet. Itse olen ollut himoneuloja, mutta nykyisin en saa mitään aikaan. Kurkkaa osiosta neuleet blogiini, jos vaikka saisit uusia ideoita. Linkitän aina ohjeet esiin. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli. Kävin kurkkimassa neuleitasi ja ihania kirjoneulelapasia ja - sukkia olet neulonut. Ihanilen viitselijäisyyttäsi näperellä niin kauniita töitä ohuesta langasta. Korttisi ovat kanssa ihania : ) Käyn jatkossakin blogiasi kurkkimassa.

   Poista
 4. Kauniita töitä tulossa, tuo vauvanpeiton kuvio on tosi upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi . Tykkään itsekin tuosta Umarosta. Jos vaikka jostakin villalangasta joskus neuloisi kotiinkin tällaisen vähän isomman.

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA