VILLATAKKEJA SISKOLLE JA LAHJASUKAT


Malli : Lace Cardigan, kirjasta The art of seamless knitting.
Lanka : Jotakin vanhaa villa/akryylisekoitetta . Sisko toi taas äidiltä jääneistä perintölangoista neulottavaksi. Menekki oli tuo kokonainen 400g kerä ja ei ihan riittänytkään. Takista jäi napituslistat pois langan loppumisen takia. Sisko kokeili takkia päälle ja päädyimme tähän ratkaisuun ennemmin kuin olisin neulonut eri langasta listat.
Puikot : 2,75mm ja 3mm KnitPro Karbonz pyöröt.


Kiva pitsineule mielestäni. Ainoa hitusen rasittava puoli tässä kuvioneuleessa oli nuo kierretyt silmukat. Oikealla puolella  no problem, mutta nurjalla...kesti aikansa totutella ennen kuin meni rutiinilla.


 Oli se kyllä sen vaivan arvoista, ehdottomasti. Ja nyt olen rutinoitunut siihenkin hommaan.


Villatakin kyljessä on erilainen pitsi sivusauman kohdalla. Helppo peruskuvio, joka on erotettu pääkuviomallista kierretyillä silmukoilla reunoissaan. Hihassa on samantyylinen pitsikuvio kuin kyljissä, leveämpi vain. Kuvio menee raglanhihoissa aina ylös asti kaula-aukon reunaan. Kiinnityksen saa taas sisko itse päättää, mutta neuloin hänelle 3kpl i-cord nyörejä mikäli hän haluaa ommella takkiin napit. Hakasetkin ovat hyvä vaihtoehto, mutta sen päättää takin saaja itse. Nämä i-cord nyörit kirjaimellisesti "söivät" koko lopun langan. Niin tarkkaan tuli lanka käytettyä.


Ja seuraavaan siskon takkiin.

 Äidin jäämistölangoista, tottakai. Tällä kertaa lanka on jotakin SOK:n lankaa ja nimi on Peppiina. Lanka on valmistettu Ranskassa ja sitä on 95m 50g kerässä. Minulla on sitä käytössäni 10 kerää ja toivotaan että riittää. Lanka on taas villan ja akryylin sekoitetta.Malliksi valitsin tällä kertaa kevään Interweave Knits lehdestä takin jonka nimi on Zephirine Cardigan.
Olen neulonut jo takin alaosan ja hihat ja kaarrokeosasa alkaa kohta pitsineuleosuus. Malli on neulottu helmasta ylöspäin vartalo-osa yhtenä kappaleena ja hihat pyörönä erikseen. Minä tosin neuloin hihat tasona, kun vaan huvitti niin tehdä.
Tähän mennessä homma on sujunut helposti, mutta katsotaan miten käy kun pitsimallin neulominen alkaa. Puikot ovat 3,75mm resoreissa ja 4,5mm mallineuleessa.

Ja Ukkelin sukkiin. Miehellä on syntymäpäivä kohtapuoliin ja hänelle olen neulomassa näitä sukkia.


Ihan perussukat Fabelista. Resorina 1o,1n reunus n.3cm ja sen jälkeen 3o,1n neuletta loput. Kantapää on tavallinen vahvistettu. Puikkoina 2,25mm ja 2mm KnitPro Karbonz pyöröt. Jäljellä on enää muutamat varvaskavennukset ja kyökkipistoilla ompelen varvasosan umpeen, siinä se. Tänään vielä valmistuvat.

Kommentit

 1. Ai että tuo valkea on hyvä väri naisten villatakeissa, valmis villatakki erittäin kaunis malliltaan ja pitsikuvioltaan, sinulta tuo luonnistuu :)
  Toisestakin on tulossa kivan näköinen, toivottavasti lanka riittää, kuten vähän uumoilit. Miehelle komeat sukat tulossa, fabel on kivan näköistä lankaa, itselläkin sitä on mutta en ole vielä niistä sukkia tehnyt. Kun nyt on noiden värjättyjen lankojen vuoro ollut yksvärisissä sukissa ja pientä pitsikuvioo olen neulonut niihin. Mutta eikös ole mukava kun ei palella :) siis tämä ilmanlaatu meinaan....

  VastaaPoista
 2. Olet niin oikeassa. Valkoinen on ihana väri neuleissa. Kaikki väsätyt kuviot erottuvat kunnolla ja väri on tyylikäs. Kiitos vain taas kauniista kehuista Armi.Aavistelen että olet nautiskellut ilmoista pihalla väripatojen äärellä...vai ? Hyppelen katselemaan blogiisi mitä sinä olet puuhaillut tällä välin.

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavan upea tuo Lace Cardigan! Ja vielä toinenkin kaunis neuletakki puikoilla!
  Aikas miehekkään väristä tuo harmaankirjava Fabel, saattaisi kelvata minunkin valikoivalle miehelleni... :)

  VastaaPoista
 4. Hurjan kaunis kuvio villatakissa!

  VastaaPoista
 5. Sanna kiitos . Tuo harmaankirjava tosiaan on kesyimmästä päästä noista Fabelin pätkävärjätyistä ja luulen ettei nirsompikaan mies sitä kovasti kavahda. Oma miehenikään ei ole mkään värien suurkuluttaja vaatetuksessaan mutta uskoisin etteivät nämä sukat joudu käyttämättömien sukkien koppaan. Aika kesyt : )

  VastaaPoista
 6. Ingi kiitos. Tykkään itsekin mallineuleesta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA

BLUE SANDIN HELMOISSA