ISHNANA , REAGAN JA JACKDAW..VILLAVAATEKAUSI ALOITETTU

Puikoilla siis :Ishnana , lankana Novita Wool. Puikot resoreissa 3mm ja 3,25mm muuten. Teen tästä takista version A eli alakuvassa näkyvän version.


Versio B näyttää tältä ja sekin pitää jossakin vaiheessa varmasti toteuttaa.


Villatakki neulotaan saumattomasti alhaalta aloittaen ja Ysoldalle ominaisesti takin istuvuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Olen jo neulonut vyötärön muotoilut ja nyt on menossa rinnan kohdalla tehtävät lisäykset. Jännä nähdä miltä tämä valmiina näyttää, varsinkin kun on menossa lahjaksi. Sopiiko saajalleen kuin nakutettu vai tuleeko ongelmia?


Pojalle tarkoitettu Jackdaw on myöskin kaivettu taas esille. Villainen paidanalku oli kesän huilaamassa ja nyt se on taas päässyt puikoille ja taka- ja etukappaleet ovat valmiina. Kauluksen silmukat on myös jo luotu ( opin taas uuden tavan siinäkin hommassa ) ja hiukan on kaulus edistynytkin.


Lankana tässä paidassa on siis Tukuwool fingering ja olen aivan ihastunut tähän lankaan. Puikot on 3mm,paitsi resoreissa 2,75mm. Tässä paidassa on hitusen haastavampi mallineule ja saa olla todella tarkkana mikä kerros on menossa että tulee oikeanlaista jälkeä neulottua. Tämä ei siis ole mikään Tv:n katselun lomassa tehtävä työ vaan vaatii keskittymistä. Hiukan myös ahdistaa tuo eteen tuleva loputon saumojen ompelu, mutta mitä sitä ei lapsensa eteen jne, jne... Tukuwoolilla en lähde ehkä saumoja ompelemaan koska se on hiukan helpommin katkeilevaa lankaa kuin esim. nailonilla vahvistetut sukkalangat mutta muuten tämä lanka on ihanaa ja saumat voi ommella sopivan värisellä sukkalangalla ihan hyvin.

Ja viimeisenä jotakin itselleni:


Isabelle Kramerin  Reagan , lankana Dropsin Alpaca Silkiä ja puikot 3,75mm.Tässäpä se onkin taas jännä projekti. Takki neulotaan takakappaleen yläosasta aloittaen. Selkäosan valmistumisen jälkeen jatketaan suoraan hihoihin, jotka neulotaan pyörönä (tulee hihattimen näköinen luomus). Kun on hihat ja yläosa saatu valmiiksi niin kappaleen reunasta poimitaan tarvittava määrä silmukoita ja aloitetaan pitsineulekappaleen neulominen josta tulee siis takin alaosa kokonaisuudessaan. Ohjeen takki on melko lyhyt mutta minä neulon itselleni pidemmän version kun ei tuota massua aina niin viitsi esille tuoda. Mielummin vähäsen piiloon.


Tässä kuvassa näkyy tuo malli hitusen. Sileä osuus on siis takin yläosaa ja hihat, pitsineule takin alaosaa jota jatkan vielä ainakin 20cm alaspäin.

Nyt on siis kesän jälkeen taas innostuttu vaatteiden neulomiseen ja eilen ostin uuden ihanan Jojin villatakkiohjeenkin kirjastooni. Pakko vilauttaa on se niin kaunis


Recoleta, tähän vain lankoja hommaamaan !

Kommentit

 1. Upeita neuleita jälleen tulossa. Innolla jään odottamaan valmistumisiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Mammutti. Yritän olla oikein nopsa ;)

   Poista
 2. Onpa taas monta ihanaa alkua - ja vähintään yhtä ihania juttuja suunnitelmissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitti kamuseni . Odotan sinun paitasi valmistumista innokkaana

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA