LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA

Karheaa mutta lämmintä


MALLI: STROKKUR by YSOLDA TEAGUE
LANKA: ISTEXIN LETT LOPI, MENEKKI VIHREÄÄ ( 9421) 12,5 KERÄÄ, SINISTÄ (9419) 1 KERÄ JA VALKOISTA (51) 1 KERÄ.
PUIKOT: 4mm JA 4,5mm

RAVELRYSSÄ


Ysoldan Strokkur on villapaidan ohje, mutta neuloin eteen keskelle "steekkausta" varten koko pituudelta kaksi nurjaa silmukkaa. Siitä oli paidan valmistuttua helppo ensin ommella (koneella) varmistustikit ja sen jälkeen leikata paita keskeltä rohkeasti auki.


Neuloin reunoihin normaalit napitusistat ja napit on tilauksessa täältä : https://www.etsy.com/shop/ButtonEnvyUk?section_id=15253630&ref=shopsection_leftnav_1
Puiset napit ovat siis tulossa.


Ysoldan mallista poiketen neuloin myös hihansuihin resorit. Hänen mallissaan hihansuissa olisi ollut ainaoikein neuletta, mutta halusin mielummin 1o,1n resorit.


Koko komeus levitettynä. Ette usko että on  lämmin takki ! Pelkäsin vähän neuletta tehdessäni että miten ohut ja pehmeä ihoni kestää tätä melko karheaa villaa ja kutittaako kamalasti mutta taidankin olla karkeampaa tekoa kuin olen ajatellut. Suomalais-karjalainen nahkani sietää hyvin karheaa villaa ja olen siitä tyytyväinen. Nyt saa nauttia lämpöisestä takistani ihan rauhassa.


Neulottaessa Lett Lopi tuntui lähinnä lasivillalta ja oli siinä ja siinä että kestääkö käsien iho mutisematta tätä materiaalia. Kestihän ne kunhan muistin rasvata niitä ahkerasti.


Kun sain paidan neulottua murheena oli vielä mielestäni epätasainen neuletulos mutta tiesin jo kokemuksesta että kylpy saattaa tehdä takilleni ihmeitä ja tekihän se.


Neuleeni kylvettyä lopputulos näytti ja tuntui jo paljon paremmalta ja olen siihen sangen tyytyväinen. Kylpyveteen lisäsin muutaman tipan Fairya kun ei villapesuainetta kotona ollut ja Fairy on kelpo aine tähänkin tarkoitukseen.


Jälki on ihan tasaista ja siistiä. Siinäpä taas osoitus ettei kannata masentua jos neulottaessa joskus mieleen hiipii epäilys että jälki on kammottavaa. Kastelu ja pingotus muuttavat kyllä työn kuin työn parempaan suuntaan.


Tässä työvaihekuvaa niin voitte verrata kuvia keskenään. Ylempi näyttää paljon paremmalta.


 Olen saanut valmiiksi muitakin juttuja mutta niistä postailen lähipäivinä lisää. Nyt tuli kiire kotihommiin...äähh.


Ai niin vielä katsokaa mitä tilasin USA:sta ! Ihana kirja ja postilakosta huolimatta reilussa viikossa täällä.


 Lempparimallini:


Tällä hetkellä puikoilla Alpakka-/villalangasta neulottava pipo,


 Tästäkin lisää ensi kerralla, nyt on pakko mennä, moi.Kommentit

 1. Voi, kuinka kaunis Strokkur, ihanat värit! Tuo lasivillan tuntu kuulosti kyllä pelottavalta... mutta neulojan on uhrauduttava - ja kannatti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla. Mitä sitä ei tekisi villan takia ? Aika rasvaamiset oli aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja valkoiset pumpulihanskat käsissä nukuin. Aamulla oli taas nahka luotu uudestaan ja homma jatkui. Kiitokset pitisävistä kehuista, kuten aina ;)

   Poista
 2. Varmasti on lämmin villatakki. Mulla on vähän samaa vaivaa hipiän kanssa, varsinkin talvella. Rasvapurkki kuuluu puikkojen ja lankojen seuraan. Kauniit värit olet takkiisi valinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan lämmin on se on totta.Itsekin juuri olen ostanut uusia käsirasvoja hipiän ylläpitoon. Kiitoksia .

   Poista
 3. Oi kuin nätti! Minullakin on takillinen Lettlopia odottamassa, en ole koskaan sitä neulonut eikä ole tullut vielä mieluisaa ohjetta vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi. Kannattaa neuloa nyt kylmänä aikana koska lanka on todella lämmintä. Ravelryssä on kivoja malleja Lett Lopille ja palmikotkin olisivat varmasti kauniita tästä langasta neulottuna.

   Poista
 4. Upea villatakki! Minä olen Lett Lopista neulonut tytärelle yhden villapaidan ja se on pysynyt tosi hyvänä. Laadukas lanka, kunnon rouheaa villaa. =)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee