HEIKOSSA HAPESSA, KIRJAIMELLISESTI


Malli: Diana Cardigan, Megan Grewal. Koko 42-44
Lanka: Tuota melkein antiikkista akryylilankaa  ,menekki 400g eli koko iso kerä.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5mm , 2,75mm ja 3mm


Kuvaa kauluksen niskasta. Niskaa kiertää kapea pitsineuleraita.


Olen kirjaimellisesti ihmeessä tämän vuoden flunssapöpön kanssa. En saa itseäni millään tervehtymään ja tuo kammottava yskä, täydet poskiontelot ja hengitysvaikeudet jatkuvat yhä vain. Astmallani on tietysti kanssa jotakin tekemistä ongelman kanssa mutta kyllä tämä nyt jo rupeaa ahdistamaan päätäkin. No tiistaina taas lääkäriin ja katsotaan mitä sitten keksitään.


En ole kamalasti jaksanut edes neuloa, mutta siskon Diana villurin sain valmiiksi jo muutama päivä sitten. Toivottavasti hänellä on tälle jotakin käyttöä. Villuri neulottiin ylhäältä alas ja aika perusjuttu tämä oli kokonaisuudessaan. Kaulan ympärille tuli kiertämään ohuempi pitsineule,joka jatkuu etukappaleiden etureunoissa alas saakka. Ihan etureunoihin tuli 6s palmikot ja 1 oikein neulottu silmukka.


 Kuvaa takaa. Kuten kuvassa näkyy tuo pitsineule tuli kiertämään myös helmaa ja sen jälkeen muutama ainaoikein kerros.


 Lähempää kuvaa pitsineuleesta.


Sisko saa itse päättää tuosta kiinnityksestä. Takin voi jättää kokonaan ilman kiinnitystä, ommella jotkut hakaset tai sitten neuloin hänelle mukaan kolme i-cord lenksua jos hän haluaa ommella ne etureunaan nappien kanssa. Päättäköön itse.


  Oma Twigs and Willows takkini on edennyt vain hitusen. Etu- ja takakappaleet on neulottu ja hihaa aloitettu jo vähän.


Tein jakusta pidemmän kuin ohjeessa ja neuloin tavallisen noin 7cm korkuisen resorin helmaan. Ohjeessa takki oli vain vyötäröön asti ja helmassa oli tiukka leveä resori muotoiluineen. Oma vyötäröni on niin kateissa ettei tuollaista mallia kannata harkita.


Hiha on siis näin alkutekijöissään.


Pikkuneulomukseksi tuon Spruce Forest- huivin rinnalle aloin neulomaan Cookie.A:n In and Out- sukkia. Olen tällaiset neulonut jo aikaisemminkin mutta ne sukat menivät vaihtoon neuleystäväni kanssa, joten neulon uudet itselleni. Aikaisemmin neulomani sukat olivat tosin myös liian kireät minulle varrestaan ja nyt neulonkin sukat yhtä mallikerta toistoa lyhempivartisiksi ja varret neulon 2,75mm puikoilla. Ensimmäiset neuloin 2,25mm puikoilla ja niistä tuli minulle liian kapeat. Onneksi maailmassa on sorjasäärisiä ihmisiä joille kapeatkin mahtuu.


Lankana käytän Dropsin Fabelia kuten ensimmäisissä sukissanikin. Ne olivat tosin neulottu itsevärjäämästäni langasta, nämä ovat ihan "tavallisesta" Dropsin ihanasta punaisesta. Jalkaterän neulon 2mm puikoilla että tulee kestävää ja napakkaa pintaa. Jalkateräni kun eivät ole niin suuren suuret eli niihin mahtuu kyllä pienemmilläkin puikoilla neulottu teräosa.


Ja viimeiseksi vielä jotakin uutta Tanskanmaalta." Jouduin " tilaamaan Holst Garnilta suoraan vielä pari kerää tuota vihreää Supersoftia tuohon Twigs and Willows- takkiini, olin nimittäin ostanut ne Titityyltä loppuun. Mukaan piti tietysti tilata vielä kokeeksi jotakin muutakin lankalaatua. Eihän sitä nyt kukaan kehtaa ulkomailta saakka tilata vain kahta kerää...Ostin kuusi kerää villan ja puuvillan sekoitusta. Langan nimi on Coast ja väri on Denim. Lanka juoksevuus on 700m / 100g.


Tästä suunnittelin joko pojalle tätä  kaksinkertaisesta langasta tai vaihtoehtoisesti itselleni tätä yksinkertaisesta langasta. Katsotaan mihin loppujen lopuksi päädyn ?

Kommentit

  1. Toivottavasti saat avun tohon pitkäkestoiseen flunssaasi, kunnon dropit!
    Kivan näköisiä neuloksia!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen tuo villatakki!
    Paranemista sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanan kaunis ja herkullisen värinen villatakki!
    Nättejä neuleita näyttää olevan puikoillakin. Toivottavasti taudit alkaa talttua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia , toivotaan että siskokin tykkää neulomastani mallista.

      Poista
  4. Ihania neuleita kaikki. Host näyttää tosi houkuttelevalta. Tuota vaan ihmettelen et miten niin et ole jaksanut neuloa? Kuinkahan paljon neulotkaan kun olet kunnossa? Paranemisia toivottelen!

    VastaaPoista
  5. Kiitos. Nuo Holstit on aivan ihania . Käteviä siinäkin mielessä että voi käyttää eri "paksuisina" riippuen kuinka moninkertaisena langan käyttää. Voi normaalisti neulon huomattavasti enemmän. Nyt on ollut joitakin päiviäkin etten ole jaksanut kässyihin tarttua. Se on jo paha merkki minun kohdallani. On tuo pakkomielle sen verran pahaksi päässyt. No toivotaan että pääsen taas pian vauhtiin....

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos. Tykkään itsekin tuosta mallista ja fabelin väri on aika muikea.

      Poista
  7. No niin sitä pitää! Repsahdin kun luin ettei ulkomailta kertakaikkiaan voi tilata vain kahta kerää. Ei todellakaan voi.
    Listasin uudet hankintani just ravelryyn, valokuvia joutuu vartomaan vielä hetken. Ei sieltäkään "voinut" tilata vain yhtä...
    On muuten ihana tuo turkoosi villatakki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin olen niin sitä mieltä :) Menenpä Ravelryyn vakoilemaan.....Kiitokset kehuista. Vähän hankalaa tuon langan neulominen kun oli niin takertuvaista, mutta kyllä siitä ihan hyvä tuli.

      Poista
  8. Oi, kateellisena katselen lankaostoksiasi... Toivottavasti flunssa alkaa jo antaa periksi, että pääset täysillä nautiskelemaan uusista hankinnoistasi!
    Dianasta tuli tosi kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, kyllä se onni sinullekin pian on edessä kun olet niin ahkeroinut noiden varastolankojen kanssa :) Kiitos kehuista ja empatiasta <3

      Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI