BT- ryöppy ja hitusen Ysoldaa + sukat

Valmiit :


Malli: Jackdaw by Norah Gaughan / BT Men Vol.2
Lanka : Tukuwool Fingering väri Anga, menekki 10,5 kerää eli 535g
Puikot : Resoreissa 2,5mm ja muuten 3 mm
Koko: 48"


Poika raahattu kuvausmalliksi juuri viikkosiivouksen jälkeen...siitä johtuu siis hilpeä ja siisti ilme.


Malli oli melko työläs neulottava ja aikaa meni tämän valmistumiseen kohtuullisen paljon. Homma oli kesälomallakin välillä huilaamassa mutta nyt olen tyytyväinen kun tämä on valmis. Ohjeistin poikaa vielä että alla täytyy aina pitää tummaa paitaa koska valkoinen paistaa näköjään pahasti läpi tästä mallineuleesta ja luultavasti lankavalinnastani johtuen. Olen rakastunut Tukuwooliin ja suunnitelmissani on jotakin kivaa itsellenikin tästä pehmoisesta villalangasta.

RAVELRYSSÄ


Malli : Ishnana by Ysolda Teague
Lanka : Novita Wool väri turkoosi ja menekki 8 kerää eli 400g.
Puikot: Resoreissa 3mm ja muuten 3,25mm
Koko: 38,5"


Kummitytölle neuloin ihanan Ysoldan suunnitteleman Ishnana - takin ihan vain siitä syystä että hän on ollut esimerkillinen äiti sukumme uusimmalle tulokkaalle. Pieni poika on nyt melkein 4kk vanha ja oikea pikku hurmuri.

SÖPÖLIINIT
Malli ei ollut hankala neulottava kunhan sen verran pysyi skarppina ettei mennyt selkäpuolella olevan paneelin kerrokset sekaisin. Takki aloitettiin helmasta ja etu-ja takakappaleet neulottiin yhtäaikaa kainaloihin asti. Perinteinen systeemi siis.
Neuloin takkiin pitkät hihat vaikka tässä versiossa ohjeessa olikin lyhyet. Lanka riitti juuri ja juuri ja ajattelin pitkähihaiselle olevan enemmän käyttöä näin kun talvi on vastassa.


RAVELRYSSÄMalli: October socks by Niina Laitinen
Lanka: Nauravan Lampaan Ehta Villa värissä Jääruusu, menekki 88g
Puikot: 3,5mm ja 3,25mm
Koko:37

Varpaiden ollessa syväjäässä piti kaivaa varastoista mahdollisimman paksua oikeaa villalankaa ja neuloa pikaisesti sukat. Tässä tulos

 RAVELRYSSÄ


 Malli: Bough by Leila Raabe / Wool People Vol.6
Lanka: Rowan Felted Tweed ja Aade Löng Solid 8/1 Menekki Rowan 1 kerä ja Aade Löng n.20g
Puikot: Resorissa 2,75mm ja muuten 3,25mm

En halunnut piposta kovin isoa ja roikkuvaista joten neuloin tämän paljon tiheämmäksi kuin ohjeessa. Ohjeen pipo oli neulottu Worsted -paksuisella langalla ja 4,5mm puikoilla joten ero on merkittävä. Jätin myös tupsun päälaelta pois. Neuloin langat kaksi säiettä yhdessä koko ajan. Sain pinnasta näin vielä enemmän "tweedmäisen" . Jännä lopputulos, tykkään.

 RAVELRYSSÄ

Ja sitten mitä teen tällä hetkellä eli otskossa viittaamani BT-ryöppy jatkuu Jackdawin ja Boughin  lisäksi. Työn alla on seuraavat BT:n -mallistoista poimitut


 Tiedän että nyt pidätte minua ihan hassuna mutta aloin neulomaan isoa pyöreää huivia ohuesta kalalangasta. Malli on BT:n mallistosta Wool People Vol.9 ja sen nimi on Arbre. Tarvitsen olohuoneen pöydälle uuden liinan ja ajattelin sellaisen itse tekaista. Kalalankaa on kotona vaikka kuinka koska äidiltä jäi sitä isot varastot ja ajattelin kokeilla millaista tämä on neuloa. Ei niin paha kuin kuvittelin. Puikkoina 2,75mm teräväkärkiset pitsipyöröt niin homma kyllä toimii.


Kalalanka on 6-säikeistä ja saattaa olla että pitsiliinani tavitsee jonkin kangasliinan alustakseen mutta ohut pitsihän on vain kaunista, eikö ?

 
 Copse-shaalini on edennyt jonkin verran. Tämäkin siis BT:n mallistoista.Malli löytyy viimeisimmästä eli BT FALL 15- mallistosta.

Lankana minulla paksu, pehmeä ja lämmin Dropsin Andes ja puikkokoko on 6,5mm.

Virkkuutyö on kasvanut  mutta nyt odottelen Tanskasta lankapakettia että pääsen jatkamaan sitä hommaa. Odottavan aika tuntuu niin pitkältä.
 

Kommentit

 1. Loistava idea neuloa kalalankaa, jos siitä kerta virkataankin liinoja, verhoja ja sängynpeitteitä niin miksei voisi myös neuloa. Raportoit sitten miten käyttäytyy pöydällä :)

  Mä oon kanssa ihan lääpälläni Tukuwooliin! Seuraava suunnitelma sen varalle on jo olemassa ja nyt pähkäilen tilaanko jo langan vai ostanko mahdollisesti suoraan Pauliinalta Tampereen messuilla, jos vaikka pääsisin sinne tänä vuonna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että kokeiluhenkistä kannustusta löytyy kanssaneulojalta. Kiitos raportoin mielelläni ominaisuuksista kunhan sinne asti päästään. Minullakin Tukuwool- idea muhii mielessä....joko jotakin kirjoneuletta,koska värit syötävän ihania, tai maanläheisen rauhallista...päätöksiä...päätöksiä. Hauskaa messureissua jos pääset. Raportoi sinä kuvien kera sieltä, odottelen innolla.

   Poista
 2. Isotöisiä neuleita olet taas tehnyt! Tuon turkoosin takin selkäkuvio on aivan upea! Minä rakastan palmikoiden neulomista, shaalista näyttää tulevan todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi kiitos . Palmikot ovat minunkin intohimoni Kauniita ja paljon vaihtoehtoja.

   Poista
 3. Upeita valmistuneita jälleen sinulla täällä!

  VastaaPoista
 4. Oi, kuinka suloinen pikkukaveri! Ja neuleetkin on toki hienoja... Varsinkin tuo Ysoldan takki on ihan mielettömän kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pikkukaveri on hurmannut isotätinsä totaalisesti. Hän osaa jo seurustella ja naureskella ja on sosiaalinen kaveri. Kiitokset taas blogikamu.

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

ETENEE...