TO DO - LISTA ON MELKOMOINEN

Ja vielä tämän kuun loppuun mennessä pitäisi saada aika paljon valmiiksikin. Joululahjakiiretkin ovat juuri ajankohtaisimmillaan joten peppu penkkiin ja hommiin. Kaikki tilpehöörit ja tunnelma on jo saatu "puuhanurkkaan"Olen tällä välin opetellut uuden taidonkin, nimittäin briocheneulonnan. On muuten melko koukuttavaa puuhaa kun siitä vain aluksi pääse jyvälle. Melko sekavalta vaikuttaa kaikken uusien merkkien ja termien viidakko mutta netistä löytyy kyllä paljon esim. opetusvideoita hommaa helpottamaan. Itse opiskelin Craftsyn kurssin ja Youtube - videoiden avulla ja homma selkiintyi kummasti kun videolla joku selittää miten homma toimii. Kirjan kuvien ja kaavioiden tuijottelusta meni ainakin minulla melkein usko hommaan mutta kokeiltuani ei tuo niin hankalaa olekaan.

Tässä todistusaineistoa kaikista briocheprojekteistani :Malli on Willow Nancy Marchantin kirjasta Knitting fresh brioche. Lankana Dropsin Flora (beige) ja Dropsin Fabel. Puikot 3mm.


Malli Optic Waves 1 samaisesta kirjasta ja lankana Tukuwool. Puikot 3,25mm. Tässä projektissa on langanhankinta edessä koska kaapista löytyi vain 50g kumpaistakin väriä ( Anga ja Joku ). Täytyy hommata vielä 50g kumpaakin lisää.

Sitten uskaltauduin jo ostamaan uudenkin mallin Ravelrystä kun usko taitoihin kasvoi. Mallin nimi on Flying Fish- scarf ja lankana on Dopsin Alpacaa (tiilenpunainen) ja Floraa.

Muita Projekteja tällä hetkellä:

Brighton (His)


Lankana Ohut Pirkkalanka ja puikot resorissa 2,25mm ja mallineuleessa 2,75mm. Tästä tulee slipoveri joten hihat saavat jäädä neulomatta...helpotus. ..

Morningside


Pakko sitä on joku työ itselleenkin olla menossa. Tarvitsen tosi lämpimän paidan jossa voi vaikka nukkua jos tarve tulee. Sänkyni on talon kylmimmässä nurkassa ja mööpelien järjestyksen muuttaminen tuntuu juuri nyt ylivoimaiselta ponnistukselta. Niinpä näppäränä naisena neulon paksun, korkeakauluksisen alpakkapaidan ilta-/yövaatteeksi. Lanka on Dropsin Nepalia ja puikot resoreissa 4mm ja muuten 5,5mm.

Soulmates II


Nämä sukat tulevat Ville- langasta puikoilla 3.75mm. Yhdet tällaiset ovat jo valmiinakin ja ne neuloin Seiskaveikasta 3,5mm puikoilla.

Minulla on aika kasa valmiita töitä mytyssä pöydälla ja odottelen innostusta kastella ja pingottaa ne. Sellaista ei ole vielä tullut, joten kuvia myöhemmin...I hope,I hope .


Kommentit

 1. Olet sitten sinäkin höynähtänyt tuohon briossiin! Minä olen vielä kyennyt vastustamaan, saa nähdä kuinka kauan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna periksi vaan se on yllättävän hauskaa. Pakko kokeilla eri lankayhdistelmiä ja värejä , miltä kuviot näyttää jos toinen lanka on pöröisempää kuin toinen ja värikirjoista menee jo ihan hillittömyyden puolelle kun niitä pohtii. Tule vain rohkeasti briochen neulojien puolelle kamu.

   Poista
 2. Ihania briochehuiveja! Omat kokeiluni olen tehnyt liian ohuesta langasta ja neulomisesta on tullut pitkästyttävää. Pitäisikin kokeilla jotain uutta briochemallia ja paksummalla langalla.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen. Briochen neulominen kun on (ainakin minulla) hitaammin edistyvää puuhaa niin senkin vuoksi jo paksumpi lanka auttaa urakassa. Paksumpi on helpompaa tuon hahmottamisenkin suhteen ainakin näin alottelijalle kuin minä. Ohuista langoista tulee kyllä henkäyksen kauniita .

  VastaaPoista
 4. Sinullahan onkin ollut rima korkealla, kun heti ensimäiseksi neuloit noin ihanat huivit. Tuo mainitsemasi kurssi olisikin ollut tarpeen itsellenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi on ihan kätevä kun saa katsella koska huvittaa ja samaa kohtaa uudellenkin niin monta kertaa kuin tarvitsee. Youtube on kyllä kanssa täynnä opasvideoita kuten olit huomannutkin.Tykkään neuloa tätä kun jälki on aina niin nättiä kuten omassasikin huivissasi huomasit ja lankavaihtoehtoja on ihana pohdiskella ja kokeilla !

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Värit innostavat näin valoisaan aikaan