Projekti kuin painajainen


Voi hyvänen aika sentään miten joku projekti voi olla takkuisa. Olen tapellut kaksi päivää yhden pikku huivin kanssa. Huivin nimi on The orchid thief kirjasta Brave new knits ja suunnittelija on Ysolda Teague. Huivi on ihanan näköinen ja tekeminenkin näytti kohtuu helpolta, joten otin oikein hienon seitinohuen merinosilkki - langan käyttöön. Ensimmäinen ja toinen kaavio meni aivan mutisematta ja nautin tekemisestä suunnattomasti....Sitten tyssäsi. Kolmannen kaavion alku aiheutti jo ongelmia. Purin ,neuloin, purin ,neuloin jne. Purkaminen tällä langalla ja pitsineuleella ei ollut ihan simppeli juttu. Periksi en anna ja selvitin sen sählingin viimein ja homma jatkui.

Sitten tuli vuoroon kaavio numero neljä ja taas en saanut hommaa ja silmukoita täsmäämään mitenkään. Ajattelin että ei voi olla totta ja tuskainen purkaminen- neulominen alkoi taas. Vihdoin sain kunigasajatuksen ja tajusin mennä Ravelryn sivuille katsomaan miten muut ovat hommasta selvinneet. Ravelryn sivuilla asia selvisi. Kirjassa on painovirheitä !!!!! Voi P:::A. Netistä sain ladattua ja tulostettua uudet kaaviot ,jotka ovat oikein ja homma etenee, mutta olen kiukkuinen kuin ampiainen. Miten tälläista painosta on vielä myynnissä. Uudempi painos on kuulemma jo korjattu,mutta itse ostin ko. kirjan ihan juuri ja viallinen tuli näköjään vielä vastaan täällä suomessa. Adlibriksen vika se ei tietenkään ole, mutta harmittaa silti piloille menneet hermot ja kohtuuttoman kauan kulunut aika tämän sotkun selvittämiseen. No homma jatkuu ja enää on muutama kerros jäljellä, joten kai tästä selvitään ja kun teen tätä huivia seuraavan kerran asia on jo hoidettu kun laitan tulostetut kaaviot kirjan väliin ettei sama sota ole uudelleen edessä.
Lankana käytän Grignasco Merinosilk- lankaa kaksinkertaisena ja puikkoina on 4mm  Addin pitsipyöröt.

Kommentit

  1. Voihan painovirhepaholainen! Onneksi löysit oikeat kaaviot. Tiedän kyllä, ettei mikään ole niin raivostuttavaa, kuin tuommoinen.
    Niin kaunis tuo alempi huivi ja sen värit!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI