FLYAWAY JATKUU JA SINIVALAS-SUKAT


 Lähipäivien aikaansaannoksia. Flyaway Hoodie on edistynyt jonkin verran. Ei mitenkään huimaa vauhtia, koska tein välillä pienempää neuletta. Näiden isojen kannattelu alkaa aina välillä tuntumaan käsinivelissä ja olkapäissä. Kun olo käy oikein tukalaksi otan jonkun pienemmän työn neulottavakseni ja pidän vapaapäivän painavista hommista. Se auttaa yleensä ainakin vähäsen.


 Hoodie on siirtynyt jo tuohon sileäneuleiseen alaosaan ja kohta aletaan miettiä taskujen paikkoja. Katselin digiboksin kovalevyltä tuota yhtä BBC:n lempi dokkarisarjaani , Ennen kuin ne katoavat ( Last chance to see). Siinä näyttelijä Stephen Fry ja eläintieteilijä Mark Carwardine kiertävät maapallolla etsimässä uhanalaisia eläimiä ja sarja on tosi mielenkiintoinen, huumorintajuinen, ajatuksia herättävä ja viihdyttävä. Ihme että nuo kaikki määritteet sopivat samaan sarjaan , mutta sopivat ne . En ole ennen nähnytkään AiAi puoliapinoita, Kakapo papukaijaa (lentotaidoton raukka), Komodon Varaaneja ja paljon muita mielenkiintoisia eläimiä. Loistava sarja siis. Sarja on jatkoa Mark Carwardinen ja kirjailija Douglans Adamsin 1990-luvulla tekemälle  alkuperäisversiolle. Adamsin  korvaajaksi on saatu molempien ystävä Stephen Fry koska kirjailija itse kuoli v.2001 . Näin häneltä jäi tuo haaveiltu 20-vuoden päästä ensimmäisestä sarjasta kuvattava follow up tekemättä.


Sarjan viimeisessä jaksossa käsitellään Sinivalasta ja niinpä sukistani tuleekin nyt langan värin vuoksi Sinivalas-sukat. Jalkani on kokoa 37, joten koon puolesta ne ei onneksi sentään tuota sinivalasta muistuta...no ehkä ympärysmitoiltaan,mutta ei pituudeltaan.

Kommentit

 1. Hassu juttu. Tuo samainen sarja on minunkin ehdoton lempparini :) eikä vähiten Stephen Fryn takia. Fryn kömpelössä olemuksessa on jotain äärimmäisen hellyttävää ja suloista. Ja kuten sanoit, on sarjan teema erittäin paljon ajatuksia (eikä aina kovin positiivisia) herättävä. Onpa muuten kauniin väriset sukat tulossa sinivalaan kunniaksi :)

  VastaaPoista
 2. Stephen Fry on ihana. Olen katsonut innokkaasti myös hänen USAn matkailusarjansa. Siinä hän seikkaili Lontoolaisella taksiautolla roadtripillä Suurella mantereella. Ihana sarja kanssa mutta en enää muista nimeä, harmi. Näitä lisää telkkariin :)Lanka on Fabelia ja minustakin ihanan väristä. Sopii juuri ihan perus - sukiksi ,ei muita koristeita tarvitse kun lanka on niin nättiä .

  VastaaPoista
 3. Hih! Minäkin katselin tuota samaista sarjaa aikoinaan. Englanniksi se taisi olla ihan vain "Stephen Fry in America", jos oikein mustan. Oletko muuten sattumalta Fryn fanina nähnyt ikivanhan elokuvan Peter's Friends jostain 90-luvun alkupuolelta? Se on ihan huippu ja täynnä englantilaisia huippunäyttelijöitä, kuten Hugh Laurie, Kenneth Branagh, Emma Thompson... ja tietenkin itse Fry! Jos et niin suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vinkistä en ole kyseistä leffaa nähnyt. Ei kun metsästämään sitä joko netin tai leffakauppojen syövereistä. Loistava näyttelijäkaarti ainakin on leffassa :) Sinulle vastavinkkinä mielenkiintoista matkailuohjelmaa BBC:ltä Tropic of Cancer/- Capricorn . Matkailijana ihana , suloinen Simon Reeve. Mies johon ei voi olla tykästymättä ja ohjelmat jotka ovat mielenkiintoisia ja kanssa ajatuksia herättäviä. Noilla tasaajilla kun on monen näköistä valtiota missä asiat ovat niin eri tavalla kuin meillä. Sekä hyvässä että huonossa. Kannatta katsoa jos jostakin saat käsiisi.Tuli meillä Ylen Teemalta joku aika sitten.

   Poista
 4. Simon Reeve on kyllä päässyt vilahtamaan minulta ihan ohi. Täytyy pitää mies (ja ohjelma) mielessä, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan