SUKKIA , SUKKIA, SUKKIA JA MITÄ IHMETTÄ ?Novitan Joululehdestä otettu pitsisukkapari on valmistunut. Ohjeessa lankana käytettiin Nallea, mutta minä neuloin sukat  7 Veljeksestä. Puikkoina oli kuitenkin 3mm pyöröt, muuten sukista olisi tullut ihan liian isot ja leveät saajalleen. Olen näihin tyytyväinen. Ovat varmasti lämpimät. Lankaa kului noin 200g.Toinen  sukkapari joka menee  lahjaksi on myös valmistunut tällä välin. Malli on Novitan Sukkalehdestä ja lanka on myös 7 Veljestä. Puikot 3,5mm pyöröt ja lankaa kului noin 150g.
 Ja sitten eiliseen suureen harmituksen aiheeseen. Neuloin eilen koko päivän taas uutta lahjasukkaa ja sainkin ensimmäisen sukan valmiiksi. Ihmettelin neuloessani langasta vastaan tulevia pieniä ruskehtavia laikkuja. Ne näyttivät siltä kuin joku olisi pillannut lankatehtaalla vaikka kahvia lankojen päälle, mutta tosi pieniltä pisteiltä vain. Lankakerä oli ihan käyttämätön uusi 7 Veljestä kerä ja ihmettelin niitä todella. Ajattelin kuitenkin että laikut lähtevät pesussa pois ja neuloin sukan valmiiksi. Lykkäsin sukan Ariel- veteen käsienpesualtaaseen ja laikut lähtivät vain leviämään isommiksi ja isommiksi ! Paniikissa nappasin sukan äkkiä pois altaasta ja lykkäsin sen vielä pesukoneeseen toivoen että konepesussa kammottavat läikät häviäisivät, mutta ei. Niin ei ikäväkseni käynyt. Harmittaa ihan vietävästi kun koko päivän urakka meni ihan hukkaan. Muutenkin aina lahjojen tekemisessä tuppaa tulemaan kiire, eli tällaista ei kaivattaisi. Roskiinhan tuo menee . Ei tuollaisella sukalla ole mitään käyttöä, perhana : (


Aloitin siis saman sukkamallin neulomisen uudestaan alusta. Ei sitä voi jäädä tuollaista kovin pitkäksi aikaa kiukuttelemaan , tai  hommat eivät etene ollenkaan. Huomatkaa uudelleen kerityt lankakerät. Kävin varmuudeksi läpi nämä kerät ettei niissä näkynyt mitään laikkuja. Ikäviä yllätyksiä neulomisvaiheessa ei enää kaivata. Nämä kerät näyttivät ainakin olevan ihan OK ja toivotaan ettei vastaavia ongelmia enää vastaan tule. Tämä sukkamalli on otettu Novitan syksy 2011 lehdestä ja puikot ovat 3,5mm.

Kommentit

 1. Ehkä kannattaisi laittaa Novitalle viestiä kerän sarjasta? 7- veljestähän on aika epätasalaatuista, ainakin kun lukee käsityöblogeja. On myös ihan hyvä peruslanka, käytän itse tosi paljon, kun sitä saa melkein mistä vain, kun on äkkitarvis, mutta...

  VastaaPoista
 2. Mietinkin sitä vaihtoehtoa kiukuissani . Saattaapi olla että jotakin paautetta laitankin menemään eteenpäin jottei tällainen harmi osuisi muiden neulojien kohdalle. Sukkalankana tykkään tämän langan vahvuudesta. Juuri sopivan paksuista lämpimiin sukkiin. Jannea olen kanssa joskus kokeillut ja ihan hyvää lankaa se onkin. Inhoan vain noita 50g keriä. Tulee älyttömästi pääteltävää kun lankaa on niin vähän niin pienessä kerässä. Tuota Viking Villeä en ole vielä kokeillut ja se on ollut ostoslistallani, mutta 7 Veikka on aina niin helposti saatavilla Villeen verrattuna.

  VastaaPoista
 3. No olipa ikävä juttu tuollainen pilalla oleva lanka. Nyt vaan reklamaatiota Novitalle, saavat korvata tuollaisen kerän. Kauniita sukkia olet neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan saanko aikaiseksi kun pahin kiukku on jo laantunut....

   Poista
 4. Viestiä Novitalle ja jos sulla tähteenä lanka niin laitappa sinne näytille!
  Itse kyllä sain niin erikoisen vastauksen kun sitä turkoosia 7-veikkaa pistin lämpimään veteen ja siitä alkoi lähteä väri... Ei kuulemma mitään olisi langassa vikana eikä värissä. Mutta palautetta suosittelen sinne laittamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että tuo vaiva olisi turhaa ja tarkistin että nuo ihan Ok kerät olivat samaa erää, joten ainakaan koko erässä tuota ongelmaa ei ollut. Olisikohan minun yhteen kerääni tippunut jossakin valmistusvaiheessa vaikka koneista jotakin öljyistä ainetta , tiedä häntä aika mysteeri.

   Poista
 5. Ihania valkoisia sukkia olet neulonut!
  Mutta olipa todella ikävä yllätys langassa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista Sanna :) Kiukku oli melkomoinen kun kastelin valmistuneen sukkani, mutta nyt on pahin jo laantunut. En jaksa yleensä koskaan kauaa harmitella pienillä vastoinkäymisillä. Homma jatkuu ja uusi sukka on jo valmiina :)

   Poista
 6. Voi mikä inohttava yllätys siellä langassa oli. Mitähän tuokin lopulta mahtaa olla kun vielä noin leviääkin? :O Muuten niin kauniit sukat, molemmat parit ovat. Ehdottomasti vaan reklamaatiota Novitalle! Ehkä sieltä selviää myös, mitä tuo aine on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sitä tässä yrittänyt analysoida ja jotenkin joltakin vähän öljyiseltä se tuntuu ...Pesussa ei ainakaan lähtenyt pois , sen tiedän. Kiitoksia kehuista, lämmittävät kovaasti mieltä <3

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan