ROCKY COAST CARDIGAN 2


Lahjakausi rakkailla ihmisilläni jatkuu vielä jonkun aikaa . Syntymäpäiväsankareita on monia aivan loppuvuodesta ja alkuvuonna vielä bileet jatkuvat. Odotellessani lisälankaa tuohon punaiseen villatakkiin aloin neulomaan syntymäpäivälahjoja läheisille sankareille.


Ensimmäinen lahjaidea oli Rocky Coast Cardigan Dropsin Nepalista. Puikot ovat 6mm KnitPro Cubicsit. Väri on valkoinen ja koko 40". Malli on siis kirjasta Coastal Knits ja olen neulonut tämän mallin jo aikaisemmin isompana itselleni. Jos aikaisempi takki kiinnostaa postauksia löytyy täältä , täältä ja täältä. Malli on melko yksinkertainen ylhäältä aloitettava villatakki. Kuvioneuleessa on paljon palmikonkiertoja, mutta kun sen homman on opetellut tekemään ilman apupuikkojen käyttöä niin ei sekään ole yhtään niin hidasta puuhastelua kuin luulisi. Hyvä opetusvideo palmikonkiertojen opetteluun löytyy täältä. Kannattaa opetella tuo nopeuttaa palmikkoneuleiden tekoa paljon. Valkoinen lankanikin loppuu kesken , pahalta näyttää. Kun aloittaa projekteja kotiin jääneistä keristä niin tämä lisälangan hommaaminen on usein pakollinen osa koko projektia. Kun kerät hupenevat kiukuttaa jo valmiiksi kun joutuu taas jättämään työn hetkeksi syrjään vaikka olisi hyvä flow saada se valmiiksi. Kärsivällisyyttä tarvitaan sekä teiltä blogin seuraajilta ja itse neulojaltakin. Kolme kerää löytyy vielä pussista, katsotaan kuinka pitkälle niillä mennään...ja tilataan sitten lisää, huh.


KUVIA VIELÄ AIKAISEMMIN NEULOMASTANI ROCKY COASTISTA. LANKA OLI CASCADE 220 WOOLIA JA PUIKOT 5,5mm JA 6mm.Kommentit

 1. Ihania on tulossa.
  Ja tullutkin jo nuo aiemmat!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Olen ihaillut kovasti tätä Rocky Coastia ja haluaisin itsellenikin sellaisen tehdä, mutta en ole koskaan neulonut ylhäältä alaspäin, joten vähän arveluttaa osaisinko tehdä tuon. Miten sulla meni tuossa itselle tehdyssä takissa, jouduitko lisäämään silmukoita hihoihin, kun ovat sanoneet, että hihat ovat mallissa kapeat?
  Ja valitsitko 1-2 kokoa isomman koon kuin tavallisesti käytät?
  T. Ritva

  VastaaPoista
 3. RITVA KANNAATTAA EHDOTTOMASTI KOKEILLA YLHÄÄLTÄ ALOITETTAVAA TAKKIA. SE ON PALJON VAIVATTOMAMPAA KUIN ALHAALTA PALASISTA TEHDYN TAKIN TEKEMINEN. OSAAT VARMASTI KUN SIINÄ EI OLE OIKEIN MUUTA OSAAMISTA KUIN NUO RAGLANLISÄYKSET JOKA TOINEN KRS JA HIHOJEN JA ETU-TAKAKAPPALEIDEN EROTTAMINEN KUN LISÄYKSIÄ ON TEHTY TARPEEKSI. TEIN OMAN VILLATAKKINI TUOLLA ISOIMMALLA OHJEELLA JA LISÄSIN VIELÄ MUUTAMAN LISÄYSKERRAN NIMENOMAAN NOITA HIHOJA SILMÄLLÄPITÄEN. KATSOPA TÄLLAISEN LINKIN TAAKSE SIELTÄ LÖYTYY OHJE MITEN HIHOJA SAA LEVENNETTYÄ https://coastalknits.com/errata ILMEISESTI PALAUTETTA NOISTA HIHOISTA ON MENNYT SUUNNITTELIJALLEKIN SAAKKA JA HÄN ON ANTANUT OHJEKORJAUKSEN JOS HALUAA VÄLJEMMÄT HIHAT NEULOA. LISÄKSI NEUVOISIN VIELÄ ETTÄ KÄYTÄ ISOJA PUIKKOJA. TUO MALLINEULE ON SELLAISTA ETTÄ SE SOPII YLLÄTTÄVÄN ISOILLA PUIKOILLA NEULOTTAVAKSI. OMAKIN TAKKI TULI NEULOTTUA 1,5,NUMEROA ISOMMILLA PUIKOILLA MITÄ NORMAAALISTI KÄYTÄN KO. LANGASSA. ROHKEASTI VAIN TYÖN ALKUUN JA MEILTÄ KANSSANEULOJILTA SAA AINA KYSYÄ APUA JOKO RAVELRYSSÄ TAI NÄIN BLOGIEN KAUTTA.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan