SALMIAKKIMETSÄ VALMIINA


Malli: Salmiakkimetsä / Tiina Huhtaniemi, kirjasta Leikkipuistoneuleet. Tein hitusen omia muokkauksia.
Lanka : Cascade 220 Wool, menekki n. 450g
Puikot: KnitPro cubics 5mm pyöröt.


Olen oikein tyytyväinen puseroon. Tein hitusen koko- ja mallimuokkauksia , jotta sain omaan tarkoitukseeni sopivan puseron. Pusero on menossa 12-vuotiaalle lahjaksi ja jouduin lisäämään raglanlevennyksiä jotta sain puserosta isommalle lapselle sopivan. Malli oli helppo muokata koon puolesta siinä ei tarvinnut mitenkään enempää miettiä ja tapella. Sen kun neuloi vaan raglanlisäyksiä sen aikaa kun katsoi paidan leveyden ja yläosan pituuden riittävän. Piece of cake.


Pusero on mielestäni niin nätti mallikuvioiltaan että himoitsen jotakin vastaavaa vähäsen itsellenkin. Olen pohtinut josko vaikka Dropsin Parisista tekisi keväämmällä puuvillaneuleen itselleni samoilla kuvioilla.


 Tykkään myös tästä yksityiskohdasta. Raglanhihojen koristeraita jatkuu sivusaumoissa alas saakka. Nätti ja kiva yksityiskohta.


En tiedä miksi minulle tulee jotenkin Juged fiilis tästä mallikuviosta. Mielessä pyörii Eliel Saarisen ryijyt. Täytyy näköjään vielä hitusen käännellä noita nyppyjä oikealle puolelle. Ovat pesussa kääntyneet osa nurjalle.


Muiden töiden osalta odottelen yhä edelleen pakettia täydentämään Nepal-varastoani. Kun sen joskus lopultakin saan käsiini jatkuu Iðunn - takin ja Rocky Coast - takin neulominen. Toivottavasti mahdollisimman pian :)

Kommentit

 1. Ihanan näköinen neule. Tosi kivat nuo sivuraidat, täytynee joskus soveltaa. :)

  VastaaPoista
 2. Ompas kaunis, tykkään kovasti! Totta puhut, Saarisen ryijyihin tulee mielleyhtymä.

  VastaaPoista
 3. Tässä neulepaidassa on kyllä kivoja yksityiskohtia. Kaunis tuo salmiakkikuvio. :)

  VastaaPoista
 4. Lotta, Tanja ja Mammutti . Kiitokset kaikille kommenteista. Kovasti lämmittivät mieltä :)

  VastaaPoista
 5. Näin äkkiä! Ihana.

  Kuule, minulla on ongelma: olen neulomassa villapaitaa ja katsastelen ohjetta HIHOISTA. Siinä hihat tehdään puikoilla ja käsketään lisätä silmukoita "keskelle taakse". Niin tarkoittaako se sitä, että neulon 1. ja 2. puikon normaalisti ja sitten nuo lisäykset? Sitten sieltä keskeltä takaa myös lopussa päätellään sinne tehdyt 10 silmukkaa, yläosaan tulee kaarroke, että nämä varmaan sitten laitetaan kaikki samalle pyörölle, mutta en ole päässyt vielä sinne asti :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että nuo tarkoittamasi lisäykset tarkoittavat hihasauman kohdalle tulevia lisäyksiä. Ilmeisesti olet hihassa siinä kohtaa kun ranteista alkaen aloitetaan lisäykset ylöspäin mentäessä ? En tiedä miten numerojärjestyksessä puikkosi ovat mutta lisäysten on ilmeisesti tarkoitus kasvattaa hihan ympärysmittaa niin että käsivartta varten tulee tilaa. Ajattele että lisäykset tulevat (näkymättömän, jos teet pyörönä, kannattaa käyttää silmukkamerkkiä merkkaamaan saumakohtaa)hihasauman kummallekin puolelle.Kun hiha on edennyt tarpeeksi pitkälle ja hiha on kainaloon asti tarpeeksi pitkä, päättelet tuon silmukkamerkin kummaltakin puolelta 5s. ja jatkat kaarroketta pyöröllä.Tämä kohta tulee siis kainaloon. En ole ollenkaan varma ymmärsinkö kysymyksesi oikein ja ehkä jos tämä ei auttanut asiaa voit lähettää ko. ohjeen vaikka emaililla niin katson osaanko sitten auttaa paremmin.

   Poista
  2. Kyllä ymmärsit oikein. Näin se varmasti menee. Minä vain sitä mietin, että onko se sitten oikeastaan ihan sama mihin kohtaan (kunhan tulee samaan kohtaan sen silmukkamerkin mol. puolille) minä ne lisäykset aloitan. Mtta en olisi älynyt sen kummemin mitään merkkiä laittaa, nyt työ on odottanut tuolla minua kun en uskaltanut jatkaa. Kiitos kovasti vastauksesta.

   Poista
  3. Eipä kestä. Kiva että oli apua :)

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Ai niin ja se lisäysten paikka. Teen lisäykset itse yleensä niin että silmukkamerkin kummallekin puolelle jää 1s . Eli kerroksen alussa neulon 1s, teen lisäyksen, neulon kerroksen loppuun niin että 1s jäljellä ja teen lisäyksen, lopuksi vielä neulon viimeisen silmukan.

   Poista
 6. Kaunis pusero! Nuo koristekuviot on kivat ja epätavalliset. Minustakin tuossa on jugend-henkeä. Ja sivun koristeraidat ovat oikein piste i:n päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Olen itsekin tyytyväinen aikaansaannokseeni vaikka tietysti kauniin mallin suunnitteleminen onkin toisen ihmisen, eli Tiinan lahjakkuuden ansiota. Toteutukuseeni olen ihan tyytyväinen ja kivaa saada siitä positiivista palautetta. Kiitoksia Telle :)

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan