24 SAKARAA 72:STA JA SPRING FOLIAGE KÄPÄLÄN LÄMMITTIMET


Malli : Spring Foliage by Alana Dakos, kirjasta Botanical Knits.
Lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light, väri Celadon. Menekki n. 45g.
Puikot: KnitPro Karbonz 3,0mm


Yleellistä ihanuutta. Kärvistellessäni tuon reunapitsineulomuksen kanssa mieleeni juolahti käsien ja ranteiden kipeytyessä että tarvitsen käpälän lämmittimet. Sellaisia en ennen omistanut eli ne piti heti tietysti toteuttaa neulomalla ne itse.


Mallikin oli jo valmiina mielessä kun tuossa ostamassani ekirjassa Botanical Knits oli nämä jo aikaisemmin pistänyt silmiini. Kaunis malli vai mitä ?


Lanka oli kotona odottamassa kun olin jo aikaisemmin tästä langasta aloittanut noita Ivy Trellis Sock- sukkia ja ne meni purkuun kun en saanut niitä mahtumaan jalkaani. Käytin siitä langasta nyt siis puolet näihin kynsikkäisiin.Pehmoiset ja lämpimät ja tosiaan pidän näitä ihan sisätiloissakin, hellivät kipeitä käsiäni niin mukavasti. Kuvissa ei näy omat käteni vaan poika suostui kiltisti toimimaan käsimallina että sain kuvia napsittua uusista tuotoksistani. Hänellä on niin sirot kädet että näyttävät nänen käsissään paljon paremmilta.

Tässä vertalukohdaksi omat tassut, ei yhtään niin nätit.


No kaikkea näilläkin saa aikaiseksi ja eikös se ole vähän niin kuin noiden käsien tarkoituskin... Alanaa säälin sen verran että halusin hänen luomuksiaan kuvata vähäsen edustavammassakin ympäristössä ja kauniimmissa käsissä.


Ja sitten niihin sakaroihin...


Leaves Of Grass- peittoni reunapitsiin olen saanut neulottua 24 sakaraa . Yhteensä niitä tulee peiton reunaan 72 eli kolmasosa on valmiina. Neulon tätä tosiaan ihan pikkuhiljaa ja välipäiviäkin taitaa olla pakko pitää kun nuo käsien ja ranteiden nivelet kipeytyy niin tässä hommassa. Hitaasti mutta varmasti, eikös se niin mene ? Huomasitteko muuten että pääsiäiskukkani kukkivat viikon myöhässä ? Eipä se haittaa nättejä ne ovat nytkin , keväisiä : )


Uutena pikkuhommana aloin eilen illalla neulomaan sukkia. Näin Marittan blogissa tämän mallin ja ihastuin siihen heti. Kirjakin josta tämä malli oli sattui kotikirjastostani löytymään, joten pääsin neulomisen alkuun ihan heti. Mallin nimi on Meida´s socks ja suunnittelija on Nancy Bush. Kirja josta malli löytyy on Favorite Socks - 25 timeless designs julkaisia Interweave Knits.


Lankana käytän Three Irish Girlsin McClellan Fingeringiä 100g   ja puikot on KnitPro Karbonz 2,5mm pyöröt.

Kommentit

 1. Ihan hyvät kädet sulla on, kun niillä saa kaikkea noin kaunista aikaiseksi! :) Tosi nätit nuo kämmekkäät, ihana lehtikuvio.
  Minäkin ehdin jo ihastella Marittan blogissa noita Meidan sukkia. Harmi ettei omasta hyllystä löydy tuota kirjaa, muuten olisin jo varmaan aloittanut neulomisen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kauniista sanoistasi Sanna olet aina niin mukava : ) Tuota sukkamallin kuviota löytyy vissiin ainakin käsittääkseni Novitan sukkalehdestäkin jos sinulta löytyy se.

   Poista
  2. Pitipä ihan kaivaa sukkalehti esiin - ja siellä todella on ohje polvisukkiin, joissa on hyvin samannäköinen pitsikuvio! Nyt pitäisi vaan jaksaa soveltaa ohjetta lyhyempiin sukkiin. Katsotaan saanko aikaiseksi...

   Poista
 2. Kauniit kämmekkäät! Ja komeat Pääsiäiskukat sinulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellie : ) Pääsiäiskuukani ovat hiukan hitaita kukkimaan , mutta kauniita kun pääsivät vauhtiin.

   Poista
 3. Sievät kämmekkäät. Ihania neulomuksia sinulla taas :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan