NO JAA VAPPU


Olen ollut käsitöiden osalta melko ponnettomassa fiiliksessä jo pari viikkoa. Oikein mitään ei saa aikaiseksi ja hommat tuntuvat tosissaan tökkivän. Olen lukenut samaa ilmiötä monen muunkin bloggaajan kirjoituksista ja ehkä syynä on jokin yleinen kevät blääh - fiilis.  Osaltaan kyllä meidän perheen fiiliksiin vaikuttaa tämä monen kuukauden sairastelukierre. Viimeisimpänä on nyt pojalle viimein annettu hoitoa Mykoplasmaan. Poika on kanssa ollut jo viikkokaupalla huonokuntoinen, välillä kuumeileva, yskäinen , poskiontelontulehduksissa ja todella väsynyt. Vihdoinkin taitaa syy ja rohdot siihen löytyä.....toivon todella. Olemme jo ennen joulua aloittaneet tämän vuorottelun näissä kaiken maailman pöpötaudeissa ja viimeisin kuuri on nyt siis pojalla tällä hetkellä. Kauan on siis mennyt aikaa ja toivotaan että alkaisi jo helpottaa.


Sain siskoltani taas neulottavakseni noita äidiltämme jääneitä lankoja ja niistä ensimmäiseksi aloin neuloa villatakkia tällaisesta 90-luvun keinokuitu/mohair-langasta. Lanka on nimeltään Esslinger Wolle Geisha ja tuo Esslinger Wolle taitaa nykyisin olla Schoeller & Stahl , sellaisen käsityksen ainakin Ravelryn lankatiedoista ymmärsin.


Monien mutkien jälkeen päädyin siihen että lähden vain neulomaan omasta päästä mitä tulee. Ainoa siskon toive oli että tästä langasta olisi kiva saada jotakin pitsistä. Ensimmäinen ideani oli neuloa langasta tämä pusero, mutta vaikka langan vyötteessä puikkosuositus on 4mm tuli nelosen puikoilla neulottaessa jäljestä mielestäni melko kammottavan epäsiistiä ja hylkäsin tuon yrityksen jo alkumetreillä. Tätä takkia neulon puikoilla numero 3mm ja paljon siistimpää jälkeä niillä saa aikaiseksi.


Leaves of Grass valmistui 4 päivää sitten mutta siitä tuli niin iso että olen tässä mietiskellyt miten ihmeessä pingotan sen. Pakko varmaan levittää se olohoneen lattialle vanhan päiväpeiton päälle, en oikein muutakaan keinoa keksi. Saa nähdä koska sen urakan saan tehtyä. Laitan valmiista peitosta paremmin kuvia ja tietoja kun se urakka on ohi.


Ja tässä minun vapunviettoni. Olen pessyt viisi 7kg koneellista pyykkiä mitä oli joka paikka täynnä. Nyt on pyykkitelineet koristamassa meidän bile huushollia. Pyykkiä kerääntyy kumman nopsaan kun on saamaton pyykkäri ja sairaita ihmisiä kotona. Nyt onneksi poika on jo jaksanut mennä kavereittensa kanssa viettämään vappua. Tänään on nimittäin hänen syntymäpäivänsä ja mukavampaa tuollaisen yli kaksikymppisen on viettää kaksoisjuhlia kavereiden kun vanhempiensa kanssa. Opiskelukavereiden kanssa eilen ja lapsuudenystäviensä kanssa tänään. Kyllä äidin sydäntä lämmittää kun näkee että hänen olonsa on palailemassa normaalimpaan suuntaan.

Kommentit

 1. Minullakin on nyt kevätnuha. Mukava silti tämä yksi vapaapäivä tässä keskellä viikkoa. Hyvää Vappua sinullekin, pyykeistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Auli. Pikaista paranemista sinulle : ) Olo on helpottunut kun pyykit on sentään jo pesty. Enää tarvittaisiin joku kodinhengetär tuohon jälkikäsittelyyn....

   Poista
 2. Kyllä se neuleblääh menee vielä ohi. Liekö joku keväinen ilmiö, kun ei ikinä syksyllä/talvella iske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla. syksyllä/talvella on hirveä vimma neuloa ja kait se sitten tyssää jossakin vaiheessa kuin seinään. Minulla ainakin on tänä vuonna käynyt niin. Puuvillalangoista sentään jo vähän haaveilen....kait se ohi menee.

   Poista
 3. Minä jo ihmettelinkin hiljaiseloasi. Toivottavasti tautikierre alkaa jo helpottaa. Kyllä se neuleintokin sieltä sitten palailee. Ja pitäähän niitä akkuja välillä ihan vaan rauhassa latailla... :)
  Jään odottamaan kuvia Leaves of Grassista! Kuinkahan iso se mahtaa pingotuksen jälkeen olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No positiivisena puolena yritän ajatella että kiireinen nuorukaisemme on viettänyt äidin kanssa laatuaikaa sarjoja katselemalla ja lueskelemalla kotona. Olen saanut nauttia hänen seurastaan taas kiirettömämmin ja se on ollut kivaa. Onneksi hänen sairautensa ei kuitenkaan ole ollut mitään kovin kovaa ja pahin ongelma tässä on hänen kohdallaan ollutkin juuri se ettei normaali vointi ole palannut vaan on ollut sellainen pikkuvaivoja ja tulehduksia koko ajan jossakin. No nyt vaikuttaa onneksi jo paremmalta hänen kohdallaan : ) Leaves of Grass on varmaankin ainakin 180cm halkaisijaltaan, itsekin jännään miten paljon se "kasvaa" pingotuksessa. Lupaan siitä kunnon postauksen kun olen saanut taas jotakin aikaiseksi.

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan