SININEN JUHANNUS

Aloitetaan keskiviikosta ennen juhannusta:

Ensimmäinen vierailija oli serkkuni Jelena. Hän kävi aamupäivällä ja kokkailimme lounasta. Pastaa ja salaattia jotta kokkaaminen ei häiritsisi tärkeintä eli kuulumisten vaihtoa. Jelena oli kultainen ja toi neulomiseen hurahtaneelle sukulaiselleen tuliaisiksi lankaa. Ihanan väristä ja tuntuista Dropsin Baby Alpaca Silkiä. Lankaa on kerässä 167m/50g


Mistä ihmeestä hän vaistosikin että olen ollut hankkimassa tätä lankaa yhteen huiviin, jota himottaisi neuloa. Värikin on juuri se mitä ajattelin eli paremmin ei olisi lahja voinut osua kohdilleen. Kiitos Jelena, tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta kun sain sinulta todella mieluisen lahjan. Aamupäivä sujui joutuisasti ja serkun kanssa on aina todella kivaa. Juttelun ja syömisen merkeissä aika kului liiankin nopeasti.

 Toinen vierailija tuli iltapäivällä. Neulekaverini ja naapurimme Juuli tuli pitkästä aikaa neuloskelemaan ja kahvittelemaan. Hän on oleskellut muutamia kuukausia ulkomailla ja emme olleet siis nähneet vähään aikaan , joten oli todella kiva taas treffata ja puuhastella samanhenkisen hurahtaneen ihmisen kanssa. Juuli toi minulle myös aivan ihania tuliaisia ! Iton Tetsu lankaa. Lanka on ohuen ohutta silkkiä jonka sisällä kulkee ohut metallilanka. Tämä eksoottinen ihanuus on ollut minulle juhannuksen ihmettelyn aihe. Lankakartiossa lankaa on 246m/15g. Todella jännää lankaa ja siinä riittää vielä ajankulua kun suunnittelen mihin näitä käytän ja mitä niistä teen. Ihanaa !! Ja värit....

185 CROCUS

186 AQUA

AAHHH , katsokaa ja ihailkaa . Kauniita kuin korut.


Illaksi saimme vielä yhden mieluisan vieraan kun poikamme lapsuudenystävä ja minun " kakkospoikani" Juho kävi meitä pitkästä aikaa katsomassa. Hän on kanssa asustellut jo pidempään ulkomailla työnsä takia, mutta nyt hän on kesälomalla ja muuttaakin taas takaisin Suomeen. Oli ihanaa nähdä nuorta miestä kun ei olla nähty aikoihin. Ihana päivä kaiken kaikkiaan.

Ja sitten juhannuskässyihin:

Window to my soul on edistynyt sen verran että hihat on eroteltu vartalosta.


Clandestine sukat ovat tällaisessa vaiheessa


Ja keskiviikkona, kun tarvitsin aivotonta neulontatyötä seurusteluneuleeksi, aloin neulomaan hihatonta paitaa Hostin Coastista. Paidan on tarkoitus tulla aiemmin neulomani Ecuadorin kaveriksi. Aluspaidaksi , jos sitä sanaa nyt voi tässä käyttää. Neulon paitaa 2,5mm puikoilla jotta pinnasta tulee mahdollisimman tiivistä.


Ja vielä lisää hyviä uutisia ! Kultainen Siina on luvannut auttaa minua tuon Rocion lankapulman kanssa. Ranskaa lähempää ei tuota väriä löydy lankakaupoista tällä hetkellä ja tilanne oli hankala. Ranskankielentaitoni on niin onneton että ei sitä tiedä mitä olisi tullut ostettua jos olisin sillä yrittänyt ko. lankaa tilailla. Sivuilta varsinaisesti ymmärsin vain kuvat, joten.... parempi näin. Siina on anteliaasti lupautunut luopumaan yhdestä kerästä minkä tarvitsen saadakseni Rocion valmiiksi. Hänen varastoistaan tuota Begonia väriä löytyi ja hän ojensi kilttinä ihmisenä auttavan kätensä. Kiitos Siina : )

Kovasti siis sinisissä kässyissä meni juhannus kotona, mutta sininen on ihana väri joten se kelpaa kyllä minulle. Ja jatkaa...

Kommentit

 1. Ai että on ihana tuo sukkamalli, itsekin olen sitä Cookien kirjasta katsonut, ei varmaankaan vaikea neulottava. Aivottomat Olgat neuloin tuohon pitsisukkien väliin, aloittelin jo kantapäätä muutaman kierroksen, saahan nähä mitä tulee noiden reunasilmukoiden kanssa, ei vielä hyvältä näytä...
  Aivan ihania lankoja olet saanut ja vielä niin kauniin värisiä. On sulla hyviä ystäviä ja vielä että saat yhden kerän sitä lankaa mitä tarvitset työhösi.
  Ihana tuosta sinisestä langasta isompi työ myös tulossa, kiva kuvio:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkamalli on nätti kuten varmaan kaikki Cookien mallit. Clandestine on hitusen vaativampi sukkamalli kuin esim Marilinda jota neulot tällä hetkellä, mutta ei tämäkään mikään mahdoton ole. Tarkkaavaisuutta vaatii hitusen ja keskittymistä. Sukat ovat myös erilaiset. Oikean ja vasemman jalan sukat neulotaan eri tavalla jalkateristään ja kantapää aloitetaan eri kohdista. Ihan kiva malli neuloa ja ota ihmeessä seuraavaksi sukkamalliksi kun Marilindat ja Olgat on valmiina : ) Minulla on maailman ihanimpia sukulaisia ja ystäviä, olen sen usein huomannut. Onnekas ihminen : )

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan