KUN TISKAA NIIN ETTÄ MENEE KÄMPÄN LATTIATKIN UUSIKSI

Eli tiskikone vuosi tällä viikolla ja kaikki vedet onnistuivat löytämään tiensä lattialaminaattien ja parkettien alle ennen kuin huomasimme mitään vaikka olimme pojan kanssa kotona. Vahinko on niin mittava että lattiat menevät uusiksi keittiöstä, eteisestä ja isosta olouoneesta. Iso olohuone on jaettu kirjahyllyllä yhdeksi makuhuoneeksi ja olohuoneeksi. Neliöitä en uskalla edes laskea mutta koko kämppä on rapiat 100 neliötä ja pari pientä makuuhuonetta vain jäi vahingon ulkopuolelle, joten..
Elämme jännittävää aikaa , ei tule aika pitkäksi.

Nyt stressinpurkuun, eli käsitöihin.
Olen tällä viikolla surutta aloitellut kivoja projekteja, koska mielen virkistys ei ole ollut pahitteeksi.Enterorokon rakkulat paranevat uutta nahkaa luomalla ja käsistäni ja jaloistani irtoilee inhottavan ällöttävästi "fliisuja". Pidän pumpulihanskoja vielä käsissäni neuloessani, muuten langat tuntuvat niissä vielä ilkeiltä. Periksi en kyllä anna, pakko on saada neuloa !
En kyllä saa kitistä liikaa, koska pääsimme pojan kanssa helpolla tämän rokon suhteen. Ihmisiä on Hesarin mukaan joutunut tämän takia paljon sairaalahoitoon koska tauti voi muuttua aivokalvontulehdukseksi. Meillä kuitenkin on vaivat olleet vielä riesan tasolla ei mitään vakavaa. Varokaa syksyn pöpöjä ja peskää käsiänne niin toivotaan ettei sairastuneita tule paljoa lisää. Meille kaikki kulkeutuu tuon kauppamme takia, siellä käy kuitenkin sen verran ihmisiä.


Aloitettu itselle Ivar- villatakki Holstin Supersoftista. Väri on Denim ja puikot 3mm resoreissa ja 3,5mm koko työssä.


Itselleni tulee myös tämä Natsumi-paita. Tällä kertaa neulon sen Holstin Noble langasta. Väri on Cinnabar ja puikot 3,5mm.


Ja lisää itselleni. Tunnen kaipaavani hiukan hemmottelua uusien neuleiden muodossa, joten itsekkäällä linjalla jatketaan. Chrysanthemum frutescens socksit tulossa Nalle-langasta.Puikot 2,75mm varren yläosassa ja muuten 2,50mm.

Ja sitten jotakin valmista:


Pojalle valmistui Brownstone-paita. Paidan neulominen on aloitettu jo alkuvuodesta, mutta se oli kesän yli "huilaamassa" keskeneräisenä. En jaksanut kevät-/kesäfiiliksissä paksumpaa villaneuletta neuloa joten se huilasi välillä.Nyt paita on neulottu valmiiksi ja kiva perusneule siitä tulikin. Lanka on ( tottakai ) Holstin Supersoftia, tällä kertaa kaksinkertaisena. Väri on Oxford ja puikot 3,50mm resoreissa ja 4,50mm muussa neuleessa. Pusero painaa noin 500g ja koko on miesten L.


Paita oli todella helppotöinen. Neulominen aloitettiin pyörönä alhaalta kaula-aukon päättelyyn asti ja sitten jatkettiin edestakaisin. Seuraavaksi neulottiin hihat kainaloon saakka. Kainaloiden kohdalla otettiin vartalo-osa ja hihat samalle pyörölle ja aloitettiin raglankavennukset . Lopuksi vain kaulus joka muotoiltiin lyhennetyin kerroksin ja neulomishomma oli valmis.Poika saa uuden paitansa kun palaa Tallinasta. Toivuttuaan Enterorokosta hänkin kaipaa pientä mielen virkistystä ja lähti poikaporukassa tervehtimään eteläisiä naapureitamme. Pojalla on kanssa vielä "nahanluontivaihe" menossa tuon rokon jälkeen. Iho irtoilee käsistä ja jaloista pieninä suikaleina ja paraneminen tapahtuu siis sitä kautta. Enää hän ei tartuta ketään, joten ulkomaailmaan voi siirtyä hyvillä mielin.


 Nappeja pohdin vielä. Pitäisikö ostaa duffelinapit? Minulla ei ollut tummia sellaisia kotona, joten ompelin nämä pyöreät kokeeksi. Nyt en ole varma olenko tyytyväinen vai en...


Siisti peruspusero. Ihan OK.


Ja vielä keskeneräinen Grandpa Cardigan. Hihoissa ollaan jo menossa ja tämä takki on menossa lahjaksi. 


Sen verran muutin omaa takkiani että tein I-cord päättelyn kauluksen reunaan. Tykkään että se on jotenkin siistimmn näköinen näin.


Muuten olen orjallisesti totellut Jojin ohjeita. Takkia on ollut ihanaa neuloa kun se on niin monipuolnen projekti. Näitä projekteja siis pyörittelen käsissäni ja toivottavasti saan jotakin aikaiseksikin. Ensi viikolla alkaa luultavasti remonttikaaos ja en tiedä paljonko ehdin silloin puuhailla näiden parissa, mutta vielä viikonlopun yli saan nauttia näistä rauhassa.Kommentit

 1. Ompa kiva pääntie Brownstonessa. Ja mun silmiin napit näyttää just hyviltä. Duffelit voi olla vähän "liikaa"...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Adelheid. Duffelit olis kanssa samanlaiset kuin kaikilla muilla tuossa mallissa, joten taidan vaan pitää nämä niin kuin ehdotit. Pojalla tuskin on voimakasta mielipidettä suuntaan tai toiseen.Yleensä vastaus on että päätä sinä.

  VastaaPoista
 3. Ei voi olla totta! Kylläpä sulla nyt on huonoa tuuria. Ensin ihan karmee tauti ja sitten vielä iso vesivahinko. Apua! Oletko yhtä taikauskoinen kuin minä ja ehtinyt joa ajatella, ettei kahta ilman kolmatta?

  Mutta neulerintamalla sentään onnistaa. Ihan mahtavia neuleita taas työn alla ja yksi valmistunutkin! Ne duffelinapit vois olla aika kivat, kunhan eivät ole liian suuret ja raskaat.

  Pitkää pinnaa rempan kanssa toivottelee kolme vesivahinkoa (toistaiseksi) kärsinyt kamusi!

  VastaaPoista
 4. Olenhan minä taikauskoinen tuossa suhteessa, mutta ajattelen että pojan sairastama enterorokko on se ensimmäinen, minun sairastamani toinen ja nyt vesivahinko kolmas. Eli "turvassa" ollaan. Tosin pyykinpesukone on alkanut pitää outoa ääntä...On kamuseni lohduttavaa kuulla että vaikka olet kärsinyt jo kolme kertaa vesivahinkoremontin olet yhä edelleen noin järjissäsi ja kunnossa puhumaan niistä. Ehkä tämä tästä ja olen kyllä niin lehmänhermoinen ihminen etten vähästä pillastu. Näitä sattuu ja tämä on vain materiaa, kukaan ihminen tai lemmikki ei ole vahingoittunut.
  Duffelinapit on hyvä vaihtoehto,mutta luulen että niiden hommaaminen jää nyt tässä tohinassa tekemättä. Voihan ne vaihtaa myöhemmin jos alkaa tosissaan vaivata nämä "väärät" napit tässä paidassa. Kiitos Blogikamu taas niin ihanasta empatiasta ja kannustuksesta.

  VastaaPoista
 5. Kivoja neulomuksia! Jaksamista vesivahinkoremonttiin! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA