Kisapeitto valmis ja Rukkini , My Precious.

 Squaring the big circle


Malli : Squaring the big circle
Koko : 150 x 170 cm
Koukku : 5mm
Lanka : Hjertegarn Lima . Menekki valkoista 870g ja värillisiä 14 eri väriä, kutakin n 25 - 40 g / väri.
Ravelryssä


Isoa kuvaa peiton reunoista. Virkkasin muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita ja viimeiseksi (3p, 3kjs,ks,3kjs ) kaarireunuksen peittoa kiertämään.


Peitto on ollut valmis jo muutaman päivän, mutta kunnon penkkiurheilijana olen keskittynyt Olympialaisten tapahtumiin niin keskittyneesti ettei tietokoneella ole paljoa aikaa ehtinyt viettämään. Siksi postauksia vasta nyt.


Kehtaakohan tätä näyttääkään ? Kisakatsomoni näyttää nimittäin tältä. Luova kaaos, kaikki tarpeellinen lähellä ja pehmeä alusta istua missä saa oikaistua kunnolla kipeät koipensa ja lonkka ei satu niin paljoa . Mitä sitä muuta tarvitsee. Tilanne on ollut vissiin päällä kisatapahtumissa kun on tuo petauspatjakin on matkalla lattialle. sen verran tullut "pompittua" jännityksestä.


Olen oikein tyytyväinen tähän toiseen virkkauspojektiini vuosien tauon jälkeen. Äkkiä se taito taas palautuu mieleen kun homman aloittaa. Tätä peittoa oli ihana virkata ja mallin oppi niin äkkiä ulkoa että homma sujui nopsaan isolla koukulla ja paksulla langalla kun sitä tehtiin. Ihana projekti ja peitto on kiva. Nyt enää jännätään miten Lima - lanka kestää käytössä.


Sitten kuvia Rukistani. Katsokaa kuinka kaunis hän on ! Olen miettinyt Ladylle nimeä, koska sellainen kuulemma hänelle pitää antaa, ja tottakai uusi perheenjäsen kun on. Kuulin myös kokeneemmalta taholta että antiikkirukit kuuluvat samaan sarjaan kuin kissat eli rukki omistaa minut ei päinvastoin. Tottahan tuo taitaa olla on tämä Lady niin vallannut mieleni sitä lähtien kun hän meille muutti, kiitos rakkaiden sukulaisten.



 Minun Rukkini nimi on Lyydia. Rakkaan Mammani mukaan. Luulen että Rukin antajatkin hyväksyvät nimivalintani kun Mamma oli meille kaikille niin kovin rakas. Mammaa on kiittäminen alun alkaen siitä että kaikki suvun naiset ovat käsityöimisiä. Mamma opetti kaksi sukupolvea käsitöiden saloihin ja itse hän teki niitä todella monipuolisesti, taitavasti ja  ahkerasti. Mamma osasi virkata, kutoa mattoja , ommella ryyjyjä, neuloa, kirjoa ja vielä vaikka mitä. Kehräämisestä en tiedä, mutta itse en ainakaan koskaan nähnyt hänen sitä tekevän eikä hän rukkiakaan omistanut joten voi olla että nyt yritän opetella yhtä taitoa jota hänellä ei kenties ollut . Toivottavasti opin .



Puikoilla minulla on menossa Malabrigo Lace - langasta kolmas Rocio villatakkini. Tykkään takin mallista kovasti ja tuli jotenkin jo niin keväinen fiilis että ohuesta langasta neulottava kevyt villatakki tuntui ajankohtaiselta. Saa nähdä osuiko tunne yhtään oikeaan. Toisaalta tämä lace  vahvuinen lanka on sen verran hitaampaa valmistumisen kannalta että kevät on taatusti ennen kuin tämä villuri on valmis.Villurin edistymisestä lisää seuraavalla kerralla.

Kommentit

  1. Oikein kaunis "kisapeitto", ihana kun valkoinen pohjavärinä ja sitten värikästä seassa.
    Rukki ihanan harmooninen, siskolla sellainen löytyy, itse en omista. Kevätvillatakista tulossa kaunis kevyen oloinen. Oikein hauskaa tulevaa viikkoa, lomalta palailen töihin nyt.

    VastaaPoista
  2. Valtavan kaunis tuo torkkupeittosi samoin kuin kaunis kuviointi neuletakissasi <3

    VastaaPoista
  3. Kisapeitosta tuli upea!
    Ja kylläpä rukkisi onkin kaunis, samoin nimi. Ihanaa perinteiden vaalimista!

    VastaaPoista
  4. ArmiL Kiitos ja oikein mukavaa työviikkoa sinulle. Toivottavasti lomalta paluu sujuu kivuttomasti.

    VastaaPoista
  5. Aikku kiitos kauniista kommentistasi. Tykkään itsekin molemmista. Hmmm ehkäpä juuri siksi on Rocio no. 3 menossa.

    VastaaPoista
  6. Ja Blogikamuni Sanna. Kiva saada noin kaunis kehu ihailemaltaani tyylitaiturita.
    Olen itsekin ollut hyvilläni tuosta kun me suomalaiset viritellään uudestaan tuota peinnetaitoa. Itse en vielä osaa, mutta lupaan harjoitella ahkerasti.

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis peitto! Tässähän alkaa itsekin miettiä peittoprojektia.

    VastaaPoista
  8. Jaana suosittelen. Tämän virkkaaminen oli tosi kivaa kun sai touhuta värien kanssa ja virkkaamnen edistyikin todella nopsaan kun oli iso koukku ja paksuko lanka. Olet paljon edistyneempi virkkaaja kuin minä niin sinun käsissäsiän tällainen valmistuu melkein kuin itsestään.

    VastaaPoista
  9. Peitto on kerrassaan silmiä hivelevä, WAU!

    Rukki tekee villasta valmiin langan niin kuin Mamma teki sinusta valmiin käsityöihmisen.
    Siksi Lyydia on niin osuva nimi rukillesi; olethan se lapsenlapsi, jolle Lyydia-mamman opit ovat kaikkein parhaiten menneet perille ja päässeet jatkuvaan käyttöön.

    Käsityöprojektiesi haastavuus on kyllä jopa Mammaan verrattuna aivan omalla tasollaan. Ylpeä hän on kun sinua pilven raunalta katselee!

    Voi tulipas tässä nyt Mammaa ikävä.... :')

    VastaaPoista
  10. No voi Jelena, ikävä on minullakin Mammaa.Ylpeä hän on Papan kanssa kaikista "vunukoistaan" , olen siitä varma. Taas sait serkun liikuttuneeseen mielentilaan noin kauniilla sanoillasi. Kyllä minun vain kelpaa kun on noin mahtava serkku <3 Kiitos vielä kerran, olen niin otettu kun näit minun takiani kovan vaivan ja Pirjo-Liisan kanssa hankitte tämän ihanuuden minulle. Ilahdutitte uskomattomalla tavalla ja pitkäksi aikaa käynnillänne. Onnea ensi maanantaille : )

    VastaaPoista

  11. Voi tuota peittoa! Kuin romanttinen englantilainen puutarha. Ihan tulee tuoksuherneet, pionit , lemmikit, sormustinkukat mieleen.

    Raija

    VastaaPoista
  12. Oi Raija kiitos ihanasta tunnelmakuvasta. Kiva kuulla että peittoni tuo noin kauniita asioita ja kukkia mieleesi. Englantilaiset puutarhat ovat niin kauniita että olen aivan otettu. Kiitos sinulle : )

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana peitto! Tässähän aikaa taas koukkuja syyhyttämään.

    Ja todella kaunis rukki. Tervetuloa mahtavan harrastuksen pariin. ;)

    VastaaPoista
  14. Kiitos Judiuni. Olen ihaillut blogissasi sinun käsinkehräämiäsi lankoja ja haaveilen että joskus yllän läheskään yhtä hienoon lopputulokseen.
    Koukut vaan esille ja virkkaamaan, innostuin itsekin uudestaan tähän puuhaan. Vuosia on ollut liikaa välissä ja nyt vasta huomasin että kivaahan tämä on ! Sinähän oletkin virkkaillut tässä ihan lähiaikoinakin hienoja peittoja.

    VastaaPoista
  15. Kiitos. Kehrääminen on näppituntumahommaa ja sen oppii tekemällä. ;) Yhtään peittoa en ole virkannut. Pannulappuja ja tiskirättejä vain. Olen ostanut tarjouksista erivärejä Cataniaa ja haaveillut isommasta projektista, mutten ole vielä löytänyt sitä oikeaa projektia ja inspiraatiota.

    VastaaPoista
  16. Järjettömän kaunis tuo peitto! Ihanat värit! :)

    VastaaPoista
  17. Upea peitto!
    Onnea Lyydian kanssa!

    VastaaPoista
  18. Kiitos Helena ja Hepsi. Lyydian kanssa eilen vähän jo tutustuttiin paremmin toisiimme.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI