ROCKY COAST VALMIS JA HYVÄ FLOW


 Malli: Rocky Coast cardigan, kirjasta Coastal Knits
Lanka: Cascade 220 Wool , menekki 700g
Puikot : KnitPro Cubicsit 5,5mm ja 6,00mm


 Tämä neulepinta on vain niin KAUNISTA <3


 Villatakista tuli mielestäni ihana, olen oikein tyytyväinen siihen. Alussa arastutti aloittaa neulominen tästä langasta näin isoilla puikoilla. Luulin että pinnasta tulee ihan kamalaa verkkoa, mutta pelko oli turha. Neuloin yläosan kainaloihin saakka puikoilla 5,5mm ja huomasin että alaosaan voi hyvin ottaa vielä kokoa isommat puikot. Neuloin siis alaosan puikoilla 6mm ja sillä konstilla sain pepulleni vähäsen väljyyttä lisää villatakin alaosaan. Resoritkin neuloin 5,5mm puikoilla ja ne ovat silti ihan siistit. Tämä malli voi tulla kyllä neulottua eri väristä vielä jossakin vaiheessa uudestaan, niin kaunis se on.


 Leaves Of Grass on edistynyt myös viimeiseen mallikertaan. Riittää tässä vielä neulomista tuo mallikerta kun on niin korkea ja se tehdään kahteen kertaan. Pikkuhilaa neulon tätä muiden töiden lomassa ja ihailen tätä kevyttä villalankaa. Kyllä tuo lahden takana oleva veljeskansa osaa tehdä lankaa! Tämä on ihanan karheaa , luonnollista ja silti niin kevyttä ja juuri pitsiinkin sopivaa lankaa. Pitsipinnasta tulee lämmintä, kevyttä ja kaunista.


 Kuviahan ei tästä työstä juuri tällä hetkellä parempia saa kun työ on sullottu 100cm pyöröpuikoille. Silmukoita työssä on tällä hetkellä 580 eli siitä saa jonkinlaista kuvaa minkä kokoinen tämä tällä hetkellä on.


 Lähikuvaa tällä hetkellä menossa olevasta mallikerrasta.Puikot 4mm KnitProt.


Rocky Coastin valmistuttua otin uudeksi paksummaksi villatakkityökseni Joji Locatellin suunnitteleman villatakin jonka nimi on Flyaway Hoodie . Lankana on taas tuo rakastamani Cascade 220 Wool. Se vain on niin minun kukkarolleni sopivaa lankaa että sitä tulee aina ostettua. Pidän siitä sen hyvän juoksevuuden, hyvän laadun ja kohtuullisen hinnan vuoksi. Olen neulonut tästä langasta jo paljon ja pessyt neuleita koneessa villapesuohjelmalla ja todennut että lanka on laadukasta ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää. Ei kulu eikä nuhraannu arkikäytössäkään. Lisäksi siinä on paljon ihania värejä saatavana ja neulepinnasta tulee kaunista. Hyvä lanka siis, suosittelen. Puikot valitsin tähänkin työhön Rocky Coastin innoittamana ja neulon puikoilla 5.5mm. Tulee muhkeampia ja näyttävämpiä palmikoita.


Shoppailin muitakin malleja eilen illalla Ravelrystä. Ostin tuon Flyaway Hoodien lisäksi Jojin mallin Grown up Girl ja Amy Christoffersin mallin Brecon joka kuuluu tuohon Brooklyn Tweedin julkaisemaan uusimpaan Wool People 3 mallistoon. Tänään ostin vielä CoopKnitsin uusimman sukkamallin ohjeen sukkien nimi on Conina Socks ja ne ovat ihan vastuttamattomat ! Enkös tehnytkin hyviä ostoksia ?

Kommentit

  1. Aivan uskomattoman ihana tuo Rocky Coast -takki!
    Ja yhtä ihanalta vaikuttaa työn alla oleva neuletakkikin :)
    Sulla on kyllä todellinen taito löytää kauniita malleja ja vielä toteuttaakin ne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos :)Tykkään tuon takin mallineuleesta itsekin ihan hirveästi. Sen verran teen muutoksia seuraavaan jos ja kun sellaisen neulon että jaan tuon alun silmukkamäärän vähän eri tavalla. Tämä näköjään putoaa pullohartioiltani päällä pidettäessä koska hihat on liian kaukana toisistaan. Vähemmän selkäosaan silmukoita siis .

      Poista
  2. Olitpas sie nopee, upea takki! Mie vielä mietin et alotanko tän vai jonkun muun :D Olen TÄSMÄLLEEN samaa mieltä Cascade 220:sta, lähes täydellinen lanka kaikin puolim.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätöksiä, päätöksiä ne on välillä niin hankalia. Kiitokset kehuista. Sen verran voin sanoa tämän takin puolesta että se on kiva neulottava ja valmistuukin isoilla puikoilla nopsaan. Tuo silmukoiden siirto ilman palmikkopuikkoa kannattaa kyllä opetella jos ei ole vielä opetellut. Se kun nopeuttaa ja helpottaa hommaa valtavasti.

      Poista
  3. Kaunista neulepintaa tosiaan ja hyviä ostoksia olet tehnyt! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Kiva kun muutkin ovat samaa mieltä :)

      Poista
  4. Tosi ihana! Tuo Rocky Coastin pinta on kyllä tosi kivaa, tänään juuri vaatekaappia järjestellessä ihailin omaani:)

    VastaaPoista
  5. Se tosiaan on. Olet ollut ahkerana sunnuntaina kun olet ollut vaatekaapin kimpussa. Hienoa :)

    VastaaPoista
  6. Hengästyttävä vauhti sinulla!
    Cascadea olen neulonut vain parin myssyn verran, ja hyvän tuntuinen lankahan se on - ja värikartta on aivan upea. En vain tiedä käyttäisinkö niin paksua villatakkia sisätiloissa? Siksi se on jäänyt vähemmälle.
    Hienoja töitä teet eikä uudet mallitkaan ole lainkaan huonoja (kehuja turkulaisittain :) )

    VastaaPoista
  7. No tässä oli käytössä isot puikot, se selittää tuota vauhtia. Paksuahan tämä lanka tosiaan vähäsen on, mutta kuten olen joskus aiemmin kertonut meillä pitää olla huushollissa kissojen takia aina pation ovi auki. Kun ilmat kylmenee minä kyllä tarvitsen näitä paksuja villatakkejani. Tuo Cascade 220 superwash sport taitaa ola hitusen ohuempaa ja lisäksi lankaa valmistetaan fingerin vahvuisena mutta sitä ei vielä taida suomen lankakaupoissa olla myynnissä. Saksalaisissa joissakin on ja aionkin jossakin vaiheessa kokeilla myös sitä. Saksasta kun tuo posti kulkee nopeasti ja ei ole pahan hintaistakaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI