ECUADOR,ROCIO JA WINDOW TO MY SOUL



 Malli: Ecuador by Joji Locatelli
Lanka : Holst Garn Coast, menekki 275g. Väri Denim
Puikot: KnitPro 3,50mm pyöröt


Tästä tuli niin ihanan kevyt, laskeutuva ja pehmoinen...mmmmmm. Mahtava.


Kuten jo aiemmin on ollut puhetta niin kuvaushetkellä tällaisia ilmestyy paikalle yllättäen, ihan joka kerta. Tässä Eppu kysyy: mitä sä teet ? Ihan selvästi.


Tässä pöydällä levitettynä. Tässä kuvassa saa paremmin selvää noista hihoista. Neuloin ne siis pitkän ja lyhyen välimuodoksi. Hiha ulottuu jonkin verran kyynärpääni yli, muttei kuitenkaan ole pitkä.


Rocio on siinä vaiheessa että neulon jakun alaosaa. Näyttää siltä että jos haluan jakkuun pitkät hihat voin joutua ostamaan lankaa vähän lisää. Tässä kohtaa minulla on ongelma sillä Ranskaa lähempää en tätä väriä ole verkkokaupoista löytänyt. Taitaa olla tämän kevään ja kesän suosittuja värejä. Titityyn ja Holstin sivuillakin tämä väri näytti olevan loppu. No onneksi nuo Euroopan sisäiset postimaksut nyt ovat ihan samoissa hinnoissa kun Suomen sisäisetkin eli jos siltä näyttää niin tilataan lankaa Ranskasta. Samassa kaupassa nimittäin näytti olevan myös tuota Tosh Merino Light lankaa sävyssä mitä saatan tarvita lisää seuraavaksi esiteltävässä projektissani, joka on..


Tänään aloitettu  villatakki nimeltään Window to my soul. Takki on yksi Joji Locatellin tämän kevään uusista malleista . Kuten näistä kolmesta viimeisestä projektistani huomaatte, olen aikamoinen Joji fani. Hän suunnittelee ihanan naisellisia malleja joissa on paljon saatavilla kokoja. On ihanaa kun ei tarvitse isona ihmisenä aina itse pähkäillä ja laskeskella koon suurennuksen silmukkalukuja vaan Jojilla nuo isotkin koot on malleissa mukana. Loistavaa monipuolisuutta ja saa varmasti malleilleen paljon enemmän neulojia ja faneja .


Lankana käytän tässä kerrankin ihan samaa lankaa mitä ohjeessakin on käytetty. Olen joulusta asti säästellyt Tosh Merino Light vyyhtejäni ja nyt raaskin vihdoin viimein ottaa ne käyttöön. Tämä malli on noiden luksulankojen arvoinen. Puikot on KnitPro pyöröt 3,50mm.


Jojin mallit ovat kaikki olleet myös kivoja neuloa ja jokaisesta jonka olen neulonut olen oppinut jotakin uutta. Tässä mallissa se on mallineuleessa oleva silmukankierto joka tehdään erilailla kun normaalisti. Se on sen verran mutkikas selittää että jääkön nyt se tekemättä, mutta väsäämistä siinä kyllä vähäsen on sen verran voin kertoa. Noita silmukankiertokerroksia on joka 8.kerros eli välillä saa neuloa ihan yksinkertaista pitsimallia ja hengähtää ennen kuin taas tulee tuo kerros missä tarvitaan enemmän aikaa viitseliäisyyttä.

Kommentit

  1. Ecuador on upea! Tuossa värissä malli on jotenkin vieläkin enemmän edukseen. - Olen ihan just vasta itse ihastunut tuohon 3/4 pituuteen hihoissa, kätevä pituus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että sinäkin löysit perässä tänne uuteen osoitteeseen : ) Kiitoksia kehuista. Sulla on niin hyvä maku että ne lämmittävät kovasti. Tuo hihapituus on tosi kätevä kun ei aina kotonakaan tarvitse vetää hihoja yllös puuhatessa jotakin. Toinen vaihtoehto olisi märät hihansuut ja se ei ole koskaan kivaa.

      Poista
    2. Heti pistin uuden osoitteen muistiin syötteenlukijaan :)

      Mullahan on kotoisissa "röntsövaatteissa" aina valmiina hihat käärittynä ylös :D

      Poista
  2. Ecuadorista tuli mielettömän kaunis! Rociokin on jo tosi pitkällä ja huh, seuraava takkikin jo puikoilla! Window to my soulin pitsikuvio on hurjan kaunis, samoin valitsemasi sininen väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna : ) Olen taas niin innostunut näistä Jojin malleista että niitä tulee neulottua putkeen. Olen ennenkin neulonut näitä ja yksi tämän hetken lempaaritakeistani jota käytän on tuo aiemmin neulomani Darling Emma(hakutoiminnolla löytyyjos haluat kurkata). Sekin on aivan hana käyttö-/ kietaisutakki. Tuo sininen väri on hieman shokeraava ,mutta kun kerran tykkään väreistä niin se on juuri minunkin mieleeni <3 Joululahjalankoja ja viimein raaskiin siis käyttää.

      Poista
  3. Sinisen pitsikuvio on tosi kaunis. Ja muutkin tietenkin. Ecuador näyttää ihanan kevyeltä.
    Minäkin tykkään siitä 3/4 hihasta. Neulemalleissa tuntuu nykyään olevan kamalan pitkät hihat, jotka on sit aina sopassa tai muuten vaan tiellä.
    Noita isojen tyttöjen kokoja tosiaan tarvittais. Usein neulemallit on sarjottu jotenkin niin, että jos rinnanympärys on 120 cm niin oletetaan et hartiatkin on ku ladon ovet ja kädet ku gorillalla:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Susu (the Lankakauppias) Ecuador on ihanan kevyt. Kun painoa siis tosiaan vain tuo 275g ! Höyhenenkevyt ajatallen minkä mallinen se on ja tuota pyöreää helmaa tosiaan on reippaasti. Tuo hihaongelma on tuttu. Minulla vain on pitkät hihat aina märät kun touhuan noita miesten perässä korjaamisia päivän aikana ihan tarpeeksi. Kumma kun niillä ei tuo tiskirätti pysy millään käsissä. Ihan totta myöskin tuo mitä sanoit noista isojen tyttöjen malleista . Jojin mallit on juuri niin ihania sen takia kun ne on kauniita, naisellisia ja mahdollisimman moniin vartalotyyppeihin sopivia. Ja niitä on vielä monentyylisiä . Toisia suunnittelijoita joilta löytyy kanssa kivoja isompia malleja on ainakin Ysolda Teague ja yleesäkin kaikki ainakin amerikan markkinoille suunnatut mallit (Siellä kun on isompia ihmisä enemmänkin).Ravelrystä löytyy onneksi paljon näitä isompiakin malleja. Suomalaisten suunnittelijoiden malleja olen neulonut ainakin Suvi Simolan a.k.a. Villapeikon ja Veera välimäen malleja ja nekin on mitoitukseltaan kivan väljiä olematta mitään tylsiä malleja tai ladon ovia.

      Poista
  4. Ecuadorista tuli sitten ihanan kaunis, 3/4 hiha hyvä tuossa mallissa. Tulossa taas mielenkiintoista neuletta, odotellaan...
    Niin aloittelin sitä sukkaa mistä oli puhe, vaihdoin vain langan Stepin tummanharmaan sillä aloittelin, pistin toisen sukan eri langalla kotipirkan ruskealla, pitää tässä lähipäivinä kuvata aloituksia, hyvin kuviosta pääsi jäljille.
    Reissu meni erittäin hyvin, kiva käydä paikassa jossa ei tv:tä eikä nettiä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan innolla postauksia sukistasi. On välillä todella vapauttavaa lomailla kuvailemassasi paikassa missä ei ole näitä nykypäivän häiriötekijöitä. Kivaa että reissu meni hyvin : )

      Poista
  5. Todella kaunis ja olet saanut aika tovin sitä tikutella! Tuollaisen minäkin tahtoisin, mutta ei se taida tahtomisella tulla vaatekaappiini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli siinä hitusen tikuteltavaa, mutta ihan kivaa sellaista. Kiva tehdä taas asioita ihan uudella tavalla kun en ole ennen neulonut näitä poikittain neulottavia jakkuja. Kokeile jos tahtotila on tarpeeksi kova niin ei sitä tiedä ; )

      Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI