SITKEÄSTI REDFORDIA....KOHTA LOPPUUKaula-aukko jo huoliteltu. Ohjeen mukaan poimin silmukat nurjalta puolelta niin että oikealle puolelle jää tuo pieni reunus kiertämään resoria. Jänskä yksistyskohta. Kuten tässä kuvassa huomaa niin noissa Holstin langoissa tapahtuu jotakin kummallista pesussa...ne pullistuu ja tasoittuu kummasti. Etukappale on käynyt jo koneessa ja kaula-aukon resori ei, vissi ero. Laitan puseron sen valmistuttua  vielä uudestaan pesuun niin lanka tasoittuu tasaisesti joka kohdasta ja pehmenee pesu pesulta aina enemmän. Tämä Noble on kyllä ihan pehmoista jo nyt, mutta aina mukavammaksi se tulee.


Viimeistä hihaa neulon parhaillaan. Ylhäältä alas, en jaksanut enää neuloa ohjeen mukaan hihoja tasona ja ommella saumoja . Saumojen ompelemista tässä mallissa oli minulle jo tarpeeksi muutenkin. Poimin hiha-aukon reunasta silmukat ja neulon hihat pyörönä. Kaarrokeet muotoilen lyhennetyin kerroksin. Paljon vaivattomampaa kuin "perinteisempi" tapa, eli tasona neulominen.


Tässä näkyy etu- ja sivukappaleiden yhdistämiskohta. Saumat jätettiin tarkoituksella päälle näkyviin. Helmaresori on kanssa vielä pesua vailla.


Ai niin tämä helmaresorin lisääminen oli oma päähänpistoni, sitä ei alkuperäisessä mallissa ole. Poika kokeili paitaa päälle kun se oli siinä vaiheessa että etu- , taka- ja sivukappaleet oli ommeltu yhteen. Ilman resoria paidan helma "repsotti" hänen päällään niin että halusin resorin kanssa siistiä yleiskuvaa ja lisäsin sen jälkeenpäin. Resoriinkin poimin silmukat samalla tavalla nurjalta kuin kaula- aukossakin niin säilyy puseron yleiskuva ja päällä näkyvien saumojen idea koko paidassa.


Ai niin ja joululahjasukkiakin on tullut jo aloiteltua kaikkien muiden hommien lomassa. Näistä lisää kun ne ovat hitusen edistyneet enemmän. CoopKnitsin uudesta kirjasta olettu malli ja Wollmeise Twin lanka sen verran voin jo nyt kertoa.

Kommentit

  1. Redfordista tulee kyllä komea - ja oih, miten ihanan punaiset joululahjasukat puikoillasi on! Mulla alkaa joululahjojen kanssa iskeä pieni paniikki, jouluhan on ihan kohta!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Yllättävän nopsaan se kesä ja syksyn alku taas meni ja nyt jo ajatellaan joululahjoja. Samalla lailla se yllättää näköjään joka vuosi. Ei nyt vielä kannata panikoida, onhan tässä aikaa. Sukkia, lapasia ja kämmekkäitä neuloo aika nopsaan kun sen ottaa hommakseen ja isompia juttuja voi antaa "lahjakorttina" jos ei ehdi valmiiksi. Rauhallisesti vain ja nautitaan jouluvalmisteluista, mitä niitä sitten haluaakin tehdä.

    VastaaPoista
  3. Onpa upea villapaita puikoilla, varsinkin nuo kaula-aukon ja sivusauman yksityiskohdat!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA