ROOK JA UUDEN KONEEN OPETTELUA

  Hiljaiseloni blogirintamalla jatkui  kauan koska uusi kannettavani kotiutui vasta nyt. Tuntuu yleelliseltä katsella ja selailla nettiä tällä 17" koneellani. Vanha koneeni oli minikannettava ja nyt kaikki vaikuttaa niin suurelta ja merkilliseltä että aikansa ottaa ennen kuin tähän tottuu. Mukavaa kylläkin. Lisäksi uusi käyttöjärjestelmä (Windows 8) vaatii totuttelua ja opettelua, mutta edetään pikkuhiljaa niin kyllä tästä hyvä tulee.


 Tällä välin en ole kyllä kauheasti jaksanut neuloakaan. Voimat ovat vähäiset pitkän sairastelun vuoksi ja nukkuminen on ollut jo hermostuttavan liiallista. Pitkä kuumeilu ja kipuilu vetää ihmisen kyllä ihan zombiksi ja elävä kuollut on ollut olotilani nimi jo useamman viikon. Olen neulonut kolmet Rumpelstilskin- sukat valmiiksi. Siniset ja vaaleanpunaiset vilahtivat jo viime postauksessa ja mustat ovat valmistuneet vielä sen jälkeen.Sukat ovat juuri kuivumassa joten niistä kuvia seuraavassa postauksessa.
 Isompana työnä olen neulonut Kyoko Nakayoshin Rook- paitaa. Lanka on Dropsin Limaa ja puikot 5mm KnitPro Cubicsit ja Kabonzit.


 Paidan neulominen aloitettiin ylhäältä Provisional-cast-on ( crochet chain) menetelmällä. Siksi siis tuo punainen lanka tuolla paidan kaula-aukossa. Lanka puretaan vielä pois ja siitä saadaan "eläviä" silmukoita kaula-aukon resorin neulomiseen. Hihoja neuloskelen tällä hetkellä jaksamisen mukaan ja tällä paidalla ei ole ihan kauhea kiire koska se ei ole menossa joululahjaksi kenellekään. Lahjaksi kyllä muttei ihan jouluksi vielä. Synttäreitä on lähisuvussa vielä muutamat ihan loppuvuodesta ja alkuvuodesta kiireisimmät aloittavat heti tammikuussa.Sitten omat joululahjat. Annoin itselleni lahjaksi ihanan KnitPro Karbonz Delux setin. Setissä on irtopäitä 3 millisestä 6 milliseen ja kaapeleita 60cm, 2x80cm ja 100cm. Lisäksi on kaapeliavaimia, kaapelinpääsuojia ja jopa kaapeleidenyhdistäjäkin on mukana. Olen ollut kiltti tyttö ja tarvitsin heti piristystä, joten olen näiden kanssa touhunnut jo nyt. En malttanut laittaa pakettiin ja odottaa.


Toinen oma lahja on virkkuukoukkupakkaus. Ihana pinkki setti sisältää KnitPron Waves koukkuja. Ensimmäinen pannulappu on näillä jo tullut virkattuakin ja hyviä koukkuja tuntuivat olevan. Nyt on itsensä lahjominen hoidettu ja pitää keskittyä tärkeimpään eli läheisten lahjomiseen ja muuten joulun odotukseen. Stressiä en ole enää moneen vuoteen jouluvalmisteluista ottanut ja en aio sitä tänäkään vuonna tehdä. Joulu on niin mukavaa aikaa että mukavampi se on sovussa viettää läheisten kanssa. Kotona riittää viikkosiivous, saunan pesu (pojan hommia) ja koristelu . Ruokia laitetaan mitä tekee mieli, ei se sen kummempia hössötyksiä vaadi. Nyt jatkan koneeni opettelua ja toivotaan että seuraava postaus olisi jo vähän laajempi ja välikään ei venyisi niin pitkäksi kuin nyt. Noiden lahjojeni linkkien takana on muuten edullisimmat ostopaikat ko. seteille mitä netistä löysin suomesta..jos jotakuta muutakin kiinnostaa lahjoa itseään.

Kommentit

 1. Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa... kyllähän se kuumetauti kestettyään pitkään vie voimat ennenkuin on entisellään. Nyt ihan rauhassa sitten... ettei tule takapakkia.
  Kaunista neuletta tulossa, kiva malli. Kivat lahjat itsellesi varmaan tarpeellisia kun paljon teet isoja neuletöitä, niin hyvät työkalut ovat tarpeen:)
  En minäkään stresssaa joulua pahemmin, kaikista mukavinta että saa vapaata niihin aikoihin, voi tehdä omia juttuja...

  VastaaPoista
 2. Armi on tosiaan taas kiva kun on tietokone käytössä. Kyllä se oleminen on ankeaa ilman sitä. Lepäilen kyllä vielä kun en oikein muuta jaksaisikaan, kuumeilu jatkuu nimitttäin vielä. Kiitokset kehuista. Tykkään mallista kanssa ja lanka on minulle uusi tuttavuus joten jännä katsoa mitä tästä tulee. Jätetään stressaamiset heikkohermoisemmille ja nautiskellaan jouluajasta.

  VastaaPoista
 3. Olen seurannut blogiasi jo pitemmän aikaa, ja ihmetllyt ja ihaillut sinun "tuotantoasi". Olen myös neuleittesi myötä tutustunut minulle uusiin ihaniin Holst Garnin lankoihin, Coastia ja Supersoftia on jo kotiutunutkin. Halusin vain tulla sanomaan kiitos ja toivottamaan sinulle Hyvää Joulunaikaa. t. Leena Oulusta

  VastaaPoista
 4. Oi Leena kuinka ihana ja lämmittävä kiitos. Olen vannoutunut Holst fani ja kiva jos sinäkin pidät niistä. Noblesta on ainakin suunnitelmia ihan läitulevaisuudessa toteuttavaksi ja Supersoftistakin suunnittelen neulovani pojalle paitaa . Mukava kuulla että olet saanut innostusta puuhistani ja oikein mukavaa joulunaikaa myös sinulle. Olit päiväni piristys, kiitos sinulle siitä : )

  VastaaPoista
 5. Heissan, olipa mukava kuulla sinusta taas!
  Tuo Rook näyttää upealta! Ja hienot joululahjat. :)

  VastaaPoista
 6. No heissan Sanna. On mukavaa kun voi taas olla yhteydessä maailmaan netin välitykselläkin. Olen mestari lahjomaan itseäni näin joulunaikaan. Sallin itselleni aina lahjaksi joko jonkun ihanan puikkosettijutun tai sitten jotakin kalliimpaa ihkulankaa Tänä vuonna tarpeeni oli enemmän tuolla puikko-/koukkupuolella. Rook on melkein valmis ja postailen siitä kohtapuolin lisää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan