BLOGIKAMUN ESIKOISOHJE

Pehmeitä paketteja - blogin Sanna julkaisi esikoisohjeensa eilen ja ihastuin siihen heti. Ohjeen nimi on Matkaaja ja tässä on linkki mistä sen löytää : http://pehmeitapaketteja.blogspot.fi/2014/08/matkaajalle.html

Luonnollisesti minun oli aloitettava oma neulomiseni ohjeesta välittömästi ja pojan raitapaidasta jääneet langat pääsivät puikoille. Lanka on siis Holst Garnin Noble ja puikot 2.5mm Knitpron pyöröt.


Eikös näytäkin hienoilta ? Itse ihastuin malliin heti. Yksinkertaisen nerokas ja helppotekoinen. Malli sopii aloittelevillekin neulojille eli siitä on iloa monille.


Itse olen aktiivisesti neulonut jo yli 30 - vuotta eli teinistä alkaen, mutta silti en ole keksinyt mitään vastaavaa. Tajuntani räjäytti tuo miten yksi nurja kerros värin vaihtokohdassa saakin neulepinnan näyttämään näin kivalta.

Kämmekkääni ovat kastelematta, koska aion ottaa ne heti käyttöön kun ranteita ja käsiä kolottaa sadeilmalla. Merino/kasmir-lanka hellii niin mukavasti.


 Noblen värit joita käytin ovat nimeltään Stonewashed ja Straw ja kamerani ei toista värejä ollenkaan luonnollisesti. Liian hailakoilta näyttää kuvissa, ikävä kyllä. Luonnossa ydistelmä on tummempi ja tuo olki nimikin kuvaa tuota vaaleaa sävyä paremmin kuin kuvani.

 
Tykkään kämmekkäistäni todella.Sannalla on pettämätön silmä ja maku.


Ai niin olihan minulla muutakin esiteltävää. Pojan raitapaita on valmis:

  Tämä on ollut työvaiheessa esillä jo sen verran useasti ettei paljoa uutta sanottavaa ole.Lankaa kului yhteensä huimat 150g tummasinistä eli Denimiä ja n.20g värejä Straw ja Stonewashed. Valkoista Whisperiä kului n.35g.

 Puikot olivat nuo masokistiset 2,5mm KnitPron pyöröt. Paidan koko on miesten koon 54 mukaan mitoitettu.


Tykkään kaikista Holstin lankojen väreistä (Noble, Supersoft ja Coast). Näistä saa suunniteltua kivoja yhdistelmiä ja värikartat on kaikissa lankalaaduissa ovat todella laajat.


Pojalle uutta lämmikettä kun taas alkavat opiskelutkin ja yliopistolla juokseminen.


Ja vielä yhdet sukat on saatettu kässypussin pohjalta valmiiksi. Jo helmikuussa aloittamani Kai-Meit ovat valmistuneet viime päivien aikana.


Lanka happoväreillä itse värjäämääni Fabelia ja puikot 2,25mm pyöröt.Kommentit

 1. Voi sinua, blogikamu! Kylläpä sait aikaan moninkertaisen hyvän mielen: ensinnäkin sillä että heti tartuit ohjeeseeni ja toiseksi kehuit ohjetta suorastaan nolostuttavan ylistävillä sanoilla. Ja vielä kolmanneksi neulomalla tosi söpöt Matkaajat. Hyvä väriyhdistelmä! :)
  Löysitköhän ohjeesta jotain korjattavaa (muutettavaa, lisättävää, poistettavaa...)?

  Poikasi saa taas hienon paidan! Pitää vielä joskus testata noita Holstin lankoja, sen verran kivan näköisiä neuleita sinä niistä taiot!

  Ja vielä: kauniit Kai-Meit! Sulla on kyllä siellä melkoinen yhden naisen tehdas! :)

  VastaaPoista
 2. Sanna , totta joka sana ja kiitos itsellesi kun sait inspiroitua jo kulahtanutta konkariakin näin nerokkalla mutta yksinkertaisella ohjeella. Tykkään näistä kämmekkäistä tosi paljon. En huomannut ohjeessa huomautettavaa. Olet tehnyt huolellista työtä ja ohje on selkeä. Voisin kuvitella että tähän ohjeeseen on helppo tarttua vaikka olisi vasta aloitteleva neulojakin. You go girl ja kirjoittelet vaan lisää näitä ! Kiitos kehuista ja kannustuksesta ihan täällä punastuu ; )

  VastaaPoista
 3. Nuoren herran paita on hieno! Ja Holstien menekki jaksaa edelleenkin ihmetyttää.

  VastaaPoista
 4. Siina kiitos. Holstit tosiaan ovat riittoisia. Minullekin jäi 100g Denimiä vielä yli kun en koskaan osaa arvioida oikein Yleensä liian vähän, mutta nyt jäi yli, kerrankin.

  VastaaPoista
 5. Kiva tuo nurjaraitaidea. Pitää kokeilla johonkin muuhun kun omat ranteet on mielellään paljaina ja kaikki neuleet menee hihasta rikki ku olen koko ajan nyhtämässä hihoja ylemmäs...
  Sukat on kauniit ja tuon paidan langanmenekki on tosissaan hämmästyttävä!
  Masokistinen puikkokoko :)

  VastaaPoista
 6. Susu olen ihan samaa mieltä. Mietin että tuolla tavalla tulisi ainakin kivat sukat tai kauluri. Helppo ja yksinkertainen tehokeino, mutta niin kivan näköinen.
  Kiitos kauniista kehuista. Asiantuntijan palaute lämmittää aina. Holstin langat ovat todella riittoisia ja neuleista tulee ihanan keveitä,mutta silti yllättävän lämmittäviä. Olen fani. Tassulle haleja, hän on jo ilmeisesti joutunut enemmän sisäkissaksi kun ette voi olla niin paljoa mökillä.

  VastaaPoista
 7. Kivat rannekkeet, olen käyttänyt nurjaa kierrosta sukan varressa kirjoneuleessa, antaa hyvän säväyksen, mutta hyvä ohje rannekkeisiin myös :) Ompa riittoisaa lankaa se mistä teit pojallesi paidan, yksinkertaisen kaunis. Sukat viehättävät malliltaan :)

  VastaaPoista
 8. Sinä olet Armi siis jo äkännyt tämän kivan tehokeinon aiemmin.Minulle ei ole tullut tämä mieleen eikä eteen tällä tavalla käytettynä. Tykkään. Sannalla on hyviä ideoita. Holstit on ihania kun niitä ei montaa kerää tarvitse ostaa paitaprojekteihin. Poikakin on ihan kunnon (yli 180cm) "karpaasi" mutta langankulutus jäi vähäiseksi ja paidasta tuli ihanan kevyt.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA