HELLE HELPOTTANUT VIIMEINKIN.

Neulottu on sentään jotakin vaikka tuskaista on tänä kesän ollutkin.


 Oma Laneway. Malli Veera Välimäen ja lanka Dropsin Alpaca. Neuloin isoimman koon ja lankaa meni yhteensä n. 9,5 kerää. Puikot oli 4mm KnitPron Cubicsit. Neule on kuvattu suoraan puikoilta valmistumisen jälkeen eli kastelu on vielä tekemättä ja neule on ryppyisen näköinen.
Taidan vielä tehdän sen muutoksen tunikaani että poistan sivusaumoissa olevat taskut. Neuloin ne kokeilumielessä vaikka en oikein ollut varma tykkäänkö niistä. Kun vedin tunikan päälle niin huomasin etten tykkää. Taskut pullottavat ja tuntuvat omituisilta. Neule ei laskeudu hyvin ja levittää vain leveää lantiotani entisestään. Puran taskut pois ja ompelen siististi aukot kiinni niin ei niitä edes huomaa sivussa.


Lahjaksi neulottu Natsumi, malli Kazekobo.Paidan koko pienin 40". Lanka Dropsin Fabel, menekki 275g. Puikot 3mm KnitProt.



Tämä oli niin hauska projekti että taidan neuloa toisenkin . Itsellenikin tekisi mieli tehdä tämä paita.Isompi ja ehkä suoralla helmalla, mutta muuten samanlaisen jostakin kivasta langasta. 


Helma. Takaa pidempi ja edestä lyhempi.


Ainoa muutos jonka malliin tein on se että lisäsin kapeat resorit hihansuihin. Ohjeessa niitä ei ollut.


Tähän olen oikein tyytyväinen. Kiva paita ja kiva tehdä. Pusero neulottiin siis sivuttain. Oli taas uudenlainen projekti minulle ja mielenkiintoinen toteuttaa.


Toinen valmistunut lahjanule on Suvi Simolan suunnittelema K5200 . Koko on 92cm rinnanympärykselle ja lankana Dropsin Fabel. Langan menekki oli 250g ja puikot 4mm KnitPro Cubicsit. Helman ainaoikein osuudessa käytin puikkoja 3mm. Sillä lailla estin neulepinnan venymistä niin paljoa kastelussa.


Hihansuissa on myös napit. Kiva yksityikohta melko simppelissä paidassa.


Helman vino reuna muotoiltiin ihan normaaleilla kavennuksilla kerroksen alussa ja lopussa, riippuen neulesuunnasta .


Taskussa kaksi nappia. Napit löytyivät kerrankin omista varastoista kun ei niitä tarvittu kuin 4 kpl.


Kiva paita tämäkin. Ja kiva oli neuloakin. Rentouttava ja helppo. Juuri sopiva projekti helleaivoille.
Suvin ehdottomana fanina tykkään niin kovasti näistä hänen malleistaan. Tämäkin on pelkistetty, mutta silti siinä on kivoja erilaisia yksityiskohtia jotka ovat mielenkiintoisia.


Langan väri on muuten musta vaikka kuvissa saattaa näyttää tummanharmaalta.

Seuraavassa postauksessa esittelen mitä minulla on tällä hetkellä työn alla. Nyt ei toivottavasti tarvitse viikkokausia odottaa että saan taas aikaiseksi kirjoitella niistä.

Kommentit

  1. Oikein ihania neuleita! Pidän sellaisista, joissa on joku juju, joku kiva yksityiskohta.

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavia neuleita! Tuo Natsumi viehättää minua aivan erityisesti, värikin on ihan huippukaunis. Mukavaa että olet palannut "ruotuun". :)

    VastaaPoista
  3. Ingi olen taas kanssasi ihan samaa mieltä. Tykkään tosi paljon noista Suin neuleista. Hänellä on mielestäni ihan pettämätön maku.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Sanna on taas kia palailla "ihmisten ilmoille " . Natsumi on tosi kiva malli ja palasin juuri synttärijuhlista joihin vein sekä tuon K5200- ja Natsumi- paidat lahjaksi. Siskontytöllä on tasan kaksi väriä mistä hän tällä hetkellä tykkää ja ne ovat nuo musta ja kirkkaan punainen. Kummasti tuo punainen alkaa viehättämään minunkin silmääni, vaikka en ole ennen niin fani ollutkaan. Niin se maku voi muuttua.

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoisia malleja kaikki. Tunika houkuttelis - sillä vois olla käyttöä. Taskut olis usein hyödylliset olemassa mut harvoin toimii neuleessa.
    Mitenkä kissat jaksoi helteessä? Me kasteltiin Tassua...

    VastaaPoista
  6. Kiitos Lankakauppias. Tuo Lanewaykin oli ihan kiva ja helppo neuloa. Sopiva telkkuneule jos sinulla olisi sellaiselle projektille käyttöä. Lisäksi Veeran mallit on ihanasti suomalaisen frouvankin kropalle sopiviksi mitotettuja eli väljiä. Meidän kisut iettivät hellekauden pation isossa keinussa nukkuen. Lisäksi patiolle on kesäksi raahattu heidän iso raapimapuu jossa on mökki mukana niin sinne mökiin raukat yrittivät päästä hellettä karkuun.Vettä mekin kannoimme heille sekä ämpärissä (kasteluun, toinen kisuistamme rakastaa ämpärissä "uimista")ja juomakuppeja ettei tulisi virtsakivivaivoja vanhemmalle pojalle. Näillä konsteilla kisut pärjäsivät kyllä meitä huomattavasti paremmin. Naureskelinkin Tassu-paran suihkuja kun lueskelin blogiasi, poika-parka. Nyt taas jaksan aktiivisemmin seurailla ja kommentoida muidenkin blogeja, ihanaa kun viileni.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

LÄMMIN SHAALI TALVEKSI - COPSE / BT FALL 2015

YKSI SUKKA , PEITON KOLMANNES JA VARTTIA VAILLE VALMIS VILLURI