KYLLÄ OLI TAAS KIVA KATSOA JUHLIA

Itsenäisyyspäivä on kyllä hieno päivä. Meilläkin saa miesväki lepäillä ja olla kotona kun kauppa on kiinni. Teemme hyvää ruokaa , katsellaan juhlia ja Tuntematon sotilas- elokuvaa. Sangen perinteikkäästi siis mennään, mutta on ollut meille tärkeää että poika on oppinut myös kunnioittamaan sitä mitä meitä edeltäneet sukupolvet ovat maan hyväksi tehneet. Hyvin on oppi mennyt onneksi perille ja hänkin arvostaa sotaveteraaneja ja muita vanhempia ihmisiä eikä touhua mitään älyttömiä, loukkaavia ja anteeksi nyt vain suorastaan idioottimaisia "luokkakokous" -tempauksia.
 Sabotaasi on yksi toiminnan muoto, huh huh. Onhan se , mutta onko se hyväksyttävän toiminnan ? Mitä saa hajoittaa ja mitä ei ? Suututti moinen touhu . Kun mennään tunne edellä ja aatteen palolla niin yleensä jää järki, ajattelu ja empatiakin taka-alalle. Ei ajatella mitä omat teot aiheuttavat harmia muille. Näin ei saada kyllä mitään rakentavaa aikaiseksi ja tuollainen ei hyödytä ketään . Se voi vain jonkun mielestä olla kivaa, mutta fiksua se ei ole. Maailmassa on paljon asioita joita pitää korjata mutta tuhoamalla ja mesomalla ei asiat muutu. Kukaan ei väitä että maailma olisi aina reilu paikka, mutta tuhoamalla se ei ainakaan parane. Muita kanavia pitkin voi yrittää vaikuttaa ja saada parempaa tulevaisuutta aikaiseksi. Jos intoa riittää niin jokainenhan voi esim. mennä kansalaisjärjestöihin ja paikallispolitiikkaan mukaan ja sitä kautta toimia rakentavammin. Tiedän että mielenosoituksissa oli paljon ihmisiä jotka eivät rikkoneet ja riehuneet. Sääli vain että tämä enemmistö jää vain yleensä näiden aggresiivisemmin toimivien jalkoihin ja heitä mollataan turhaan tai ei huomata.
Lähiössäkö asuminen aiheuttaa moista kiukkua ja tuhoamisvimmaa ? Loukkaavaa edes höpöttää sellaista. Suurin osahan suomalaisista asuu ja/tai on kotoisin lähiöistä, niin minäkin. Ei lähiöissä ole mitään vikaa jos itse asukkaat pitävät paikat kunnossa eivätkä tuhoa ympäristöään "toimiessaan". Siinäkin taas on teot ja seuraukset mitkä määrittävät asuinympäristön viihtyvyyden, ainakin todella paljon. Kivempi asua siistissä ympäristössä kuin spraymaalilla tuhritussa tai muuten hajoitetussa.

No nyt käsitöiden pariin enkä enää saarnaa, säästän teidät enemmiltä. Kiitos kun sain "tuuletella" ylikuumennutta päätäni.

Telkkua katsellessa tuli neulottua valmiiksi nämä :


Malli:  Rumpelstiltskin  suunnittelija Verybusymonkey.

Lanka : Väinämöinen, väri Unikko. Menekki n. 75g

Koko: 38-39

Puikot : KnitPro Karbonz pyöröt, 2,25mm ja 2,50mm

 

 RAVELRYSSÄ

 

Ja viime postauksen jälkeen valmistuneita :

 

 

 Malli : Almodine socks, suunnittelija Anne Hansson. Malli löytyy kirjasta Sock knitting master class.

 Lanka : Novitan Nalle, menekki vajaa kerä.

Puikot : KnitPro Karbonz pyöröt 2,75mm.

Koko : 39-40


RAVELRYSSÄ

  

Malli: Fitz- sukat, suunnittelija Ilona Korhonen. Malli löytyy kirjasta Neulekirja.

Lanka : Novitan Nalle, menekki vajaa kerä.

Puikot : 2,50mm sukkikset.

Koko: 38-39


RAVELRYSSÄMalli : Miesten lapaset, mallikuvio otettu Fitz- sukista.

Lanka : Gjestal Noora. Lanka äidin vanhoista varastoista. Vastaava kuin Nalle lanka eli 260m /100g ja villasekoitetta.

Puikot: 2,75mm Karbonz pyöröt.


RAVELRYSSÄ


Malli : Loch, suunnittelija tincanknis. Malli löytyy kirjasta Handmade in the UK.

Lanka: Novita Nalle

Puikot: 2,50 sukkikset.

Malliin tuli tahattomana muutoksena se että tein pitsikerroksia joka kerroksella enkä joka toisella kuten olisi kuulunut. Hämärä valaistus ja huonot lasit päässä aloitushetkellä niin en nähnyt kerrosten numeroita. No ihan kivat niistä tuli näinkin. Tietoinen muutos oli se etten tehnyt pitsikuviota kämmenpuolelle vaikka ohjeessa niin neuvottiinkin. Neuloin kämmenet vain sileää, ihan lämpimyyden takia. Pitsistähän menee lumi sisälle, hui ! Sormissa tein sileällä puolella normaalit lapaskavennukset joka kerroksella.

 

RAVELRYSSÄ


Melkein valmiit miesten lapasetLanka Cascade 220 ja 4mm KnitPro Cubics sukkikset puikkoina. Muuten ihan tajunnanvirtaa eli tein mitä mieleen juolahti.

Nyt alkaa olla sukka-/lapaskiintiö kohtapuolin täynnä ja haluan neuloa vaikka peiton tai villatakin ! Montaa paria ei enää ole listalla ja sitten alkaa isommat työt.


Kommentit

 1. Valtavan kauniita sukkia ja lapasia!
  Minulta meni nuo linnan juhlat tänä vuonna ihan ohi, kun olin eräissä ylioppilasjuhlissa, joita juhlittiinkin sitten pidemmän kaavan mukaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vaan , kamuseni. Hauskempihan se on itse juhlia ja pitkä kaava on paras tapa. Kun kerran on alkuun päässyt niin miksi lopettaa kesken ?

  VastaaPoista
 3. Nyt mulla on kyllä vahva epäillys että Pukki on ulkoistanut osan tuotannostaan tänne lounaaseen päin... :D

  VastaaPoista
 4. No voi Adelheid, ne on ne Pukin toimet ja sopimukset niin salaisia..

  VastaaPoista
 5. Hienoja malleja olet löytänyt, upeita töitä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA