ETENEE...Hommani etenee tasaista tahtia. Nyt muotoillaan tuota kaarroketta lyhennetyin kerroksin takaa ja sivuista korkeammaksi eli muotoillaan kaula-aukkoa sopivaksi. Kyllä se vaan on niin ihanaa kun on saatu tämä maailmanlaajuinen neuleyhteisö kaikkien saataville internetin mukana. Ennen oltiin vain suomalaisten lehtien julkaisemien  mallien varassa neulominen ei ollut yhtään näin jännää ja monipuolista. Paidat tehtiin aina samalla tavalla alhaalta aloittaen ja palaset lopuksi yhteen ommellen. Lyhennetyistä kerroksista, icord reunuksista, kärjestä aloitetuista sukista, erilaisista kantapäistä, ylhäältä aloitetuista villatakeista ja - paidoista, virolaisista perinnehuiveista ja ihanista pitsi/palmikko sukista en ollut koskaan mitään kuullutkaan. Nyt olen muutaman vuoden aikana aivan hurahtanut kaiken tämän uuden opetteluun ja se on lisännyt aina rakkaan harrastukseni innostusta ainakin potenssiin kymmenen. Voisi melkein puhua jo pakkomielteestä niin kivaa tämä on. Nyt olen liittynyt Ravelryn contiguous ryhmään ja jossakin vaiheessa otan sellaisen projektin puikoilleni, jännää . Kaiken tämän lisäksi internet on tuonut maailmanlaajuiset lankakaupat kaikkien saataville, niin ei tässä voi kun antaa periksi ja nauttia mitä kaikkea ihanaa meille neulomiseen hurahtaneille on tarjolla.... Käykää muuten kaikki katsomassa mitä ihanaa meidän kotimaan ylpeytemme 50 Villapeikkoa / Suvi Simola on saanut viime aikoina aikaiseksi. Yksi ihanimmista pitsihuiveista mitä olen vähään aikaan nähnyt. Odottelen sen ohjetta jo malttamattomana. Neulomisen iloa kaikille kanssaneulojille !

Kommentit

 1. Minä ihailin samaa huivia. ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin kanssa siihen ihan heti. Persoonallinen, uskomattoman kaunis ja herkkä ja näyttää vielä siltä että sen toteutus voisi olla tosi kivaa.

   Poista
 2. Minä tykkään tässä neuleblogistaniassa eniten siitä, että et ole enää yksin neuleittesi kanssa. Näitten kautta olen löytänyt muita pahaa neuloosia sairastavia ja yksinäisyyden tunne on tältä osalta hävinnyt. :)
  Tykkään myös tiirailla miten eri tavalla eri neulojat tekevät saman työn. Se lankavalinta ja jälkityöstön määrä kun vaikuttaa tosi paljon neuleen ulkonäköön. Tässä tiirailussa netti on mainio väline. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä. Olen ennenkin todennut että jakamisen ilo on bloggaamisen myötä tullut hommaan mukaan. Asun kahsen miehen kanssa samassa taloudessa ja poikani ja mieheni eivät jaksa olla kiinnostuneita jokaisesta ihmeellisestä lankavyyhdistä jota hypistelen tai muusta neulomiseen liittyvästä.Nyt olen saanut paljon uusia nettiystäviä joiden kanssa on todella kivaa jakaa kaikkia näitä tunteita<3 Itsekin tiirailen Ravelrystä ennen kuin aloittelen projekteja millaisia kanssaneulojat ovat siellä toteuttaneet. Lankavaihtoehtoja jne..

   Poista
 3. Niin totta! Puhumattakaan siitä että netin kautta on löytänyt yhtä pöljiä ja hurahtaneita neulojia kuin itsekin on :D Ellen olisi eksynyt netin neulepiireihin, en olisi myöskään tiennyt paikallisista neuletapaamisista, enkä ikinä tavannut näitä ihania ihmisiä myöskään livenä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Se on ihanaa kun aina löytyy lisää ja lisää uusia samanhenkisiä ihmisiä ja yleensä täysin yllätyksenä tulee monia ihania ihmisiä vastaan .

   Poista
 4. Ihana neule jälleen tulossa!
  Kyllä netti on mainio paikka neulojalle(kin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia jännitetään yhdessä mitä tästä loppujen lopuksi valmistuu.

   Poista
 5. Netti on kyllä niin mahtava paikka neulojalle! Samanhenkisiä ihmisiä, lankoja ja ohjeita vain muutaman klikkauksen päässä... :) Tuosta sun neuleesta on tulossa ihana! Mulle tulee kohta pakkomielle siitä ja neuloa itelleki pinkki takki violeteilla linnuilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä hommiin. Nämä värit on jotenkin ihmeen piristäviä ja kivoja neuloa. Tuo ehdottamasi pinkki - violetti on aina ihana yhdistelmä .Minullakin on ollut monta tummaa työtä tässä talven aikana ja näistä ihanista kirkkaista väreistä saa ihanan keväisen fiiliksen vaikka ne paksua villaa ovatkin :)

   Poista
 6. Tykkään tuosta neuleesta juuri noiden värien vuoksi ja kuvion tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tykkään niistä kanssa. Kiva tätä on tehdäkin :)

   Poista
 7. Niin totta. Netin kautta on tarjolla varsinainen taikamaailma ja joka ikisestä ohjeesta pääsee oppimaan jotain uutta. Ja ihania lankoja on saatavilla sellaisia määriä, ettei ehdi miettiä, mitä mistäkin tekisi. Oi onnea! :)

  VastaaPoista
 8. Tuo juuri on yllättänyt että kuinka paljon noista ohjeista tosiaan on pienen ajan sisällä oppinut uutta. Mallit on usein niin mielenkiintoisia että on yhtä tuskaa aina kun joutuu neuleensa laskemaan käsistään kun haluaisi vain jatkaa ja jatkaa.....Nautiskellaan <3

  VastaaPoista
 9. mielenkiintoinen tuo contiguous tapa, näin pikasilmäyksellä, täytyypi paremmalla ajalla perehtyä paremmin. Kaunis pusero tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaikuttaa siltä. En ole vielä tehnyt ko. systeemillä mitään, tutustunut vasta tekniikkaan vähän netin kautta.

   Poista
 10. No sanopa kuule muuta! Mun intoni opetella uusia tekniikoita ei ole sammunut, eilen illallakin opettelin youtubesta "lateral braid"in. Jee!
  Ja jos contiguous-tekniikka kiinnostaa, niin voin suositella kokeilemaan Ravelrystä löytyvää Argoa. Se on nopea ja tekniikan oppii paksuhkoilla puikoilla ja langalla todella nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argo näyttääkin kivalta, kiitoksia vinkistä. Ihanat taskut ja kiva malli joka tavalla.Olen katsellut kanssa tuota Cria takkia Little red in the city kirjasta. Sekin taitaa olla samalla tekniikalla tehty, ohuemmalla langalla vaan.Luulen ainakin.

   Poista
  2. Criassa tekniikka on vieläkin erilaisempi :) Mä olen ostanut sen erillisohjeena ja täytyykin laittaa sinulle postia kun mulla on yksi kysymys siihen liittyen (löytyy ilmeisesti e-bookin joltain sivulta).
   Fallmaschen Wallnuss-mallissa on myös erilainen tapa aloittaa neule ylhäältäpäin joka muistuttaa jokseenkin tuota Crian tapaa.
   Myös Joji Locatelli on myös kehittänyt oman tyylinsä aloittaa neule ylhäältäkäsin.
   Ja onhan vielä meidän oman Tuulian The Tailored Sweater- metodi :)
   Ihanaa kun on tosiaan muitakin tapoja kuin se alhaalta ylös ja saumat- tyyli! :)

   Poista
 11. Ihanaa , taidat olla aika tietäjä tämän tekniikan kohdalla. Kun aloitan tuota Criaa, tai jotakin noista muista, tiedänkin kenen puoleen kääntyä jos ei oma ymmärrys riitä. Lähetä ihmeessä mailia mulle niin tarkistan kirjan sivuilta mikä sulle on jäänyt epäselväksi :) annemari_urpokoskinen@hotmail.com osoitteeseen. Crian neulominen on luultavasti seuraavaksi listallani.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Värit innostavat näin valoisaan aikaan

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet