NIISTÄ UUSISTA TAVOISTA TEHDÄ ASIOITA...Viime postauksessani juuri intoilin kuinka ihania ja yllättäviä malleja nykyisin tulee vastaan ja niin kävi taas heti tämänkin projektin kanssa. Oletteko koskaan tehnyt hihoja vielä tässä vaiheessa ? Todella kätevä idea mielestäni. Ainakin vielä tuntuu siltä. Nuo etu- ja takakappaleiden silmukat odottavat apulangoilla ja ylimääräisellä Knitpro vaijerilla kun neulon tällä hetkellä toista hihaa. Työtä on paljon helpompi käsitellä ja käännellä vielä tässä vaiheessa kun se ei ole painava. Ja kääntelyä ja vääntelyähän tuo hihojen neulominen vaatii jatkuvasti. Suosittelen kyllä ehdottomasti kaikille seikkailuhenkisille neulojille tätä Ysoldan Little red in the city kirjaa tässä on ihania malleja kaikki. Itselläni on Ravelryn kautta ostettu ekirja ja sen saa sieltä heti käyttöönsä ja on todella kätevä käytössä. Tulostan ohjeen mitä teen paperille ja siihen voi suoraan tehdä kaikki merkinnät mitä tässä kirjassa pitääkin tehdä koska silmukkaluku ja muitakin tietoja katsotaan jokaisen ohjeen mukana olevista kaavioista . Riippuen koosta mitä teet jokaisella on omat lukunsa merkitty kaavioon ja ne napataan sieltä niille merkityille paikoille. Ihastuin tähänkin tapaan. Se on jotenkin selkeämpi seurata kuin tuo tapa missä on eri kokojen silmukkaluvut lueteltu peräkkäin ohjeen yhteydessä. Sellaisessakin ohjeessa ainakin minä merkitsen oman kokoni tiedot aina yliviivaustussilla etten mene sekaisin muiden kokojen kanssa. Päivittelen taas homman etenemisestä aina kun jotakin mielenkiintoista ilmenee tai viimeistään kun olen saanut takkini valmiiksi. Työn iloa kaikille kanssaneulojille <3

Kommentit

 1. Kuulostaa kätevältä, mutta myös vaikealta minulle, joka olen aika aloittelija ihan perinteisellä "suomalaisella" tavalla. Mutta totta tosiaan, olen itsekin nyt yhden puseron kanssa huomannut, että seuraan ihan vääriä lukuja, joten taidanpa heti mennä yliviivaustussin kanssa paperihin. Nyt olen vain puolihuolimattomasti lyijykynällä ympyröinyt..
  Oliko se ekirja englanninkielinen, saako hyvin kuitenkin selkoa?

  VastaaPoista
 2. Kirja on englanninkielinen. Minullakin on ihan koulupohjalta pelkästään tuo kielitaito, mutta olen kyllä hyvin pärjännyt sen kanssa. Netistä löytyy hyvin alottelijalle suomennoksia noista lyhenteistä, mitkä on hyvä ensiksi opetella. Sitten mielestäni pärjää hyvin kyllä.Tässä esim. Marjut Katajan laatima sanasto

  http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml

  VastaaPoista
 3. Hihat on ihanaa tehdä pois alta tuossa vaiheessa, kun monesti hihat on se viimeinen inhottava etappi minun ja uuden valmiin neulepaidan välissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan . En ole vain koskaan tullut ajatelleeksi tätäkin vaihtoehtoa. Kiva kun nyt tuli tämäkin vaihtoehto valikoimiin niin voi aina itse miettiä kummalla tavalla haluaa projekteissa edetä.

   Poista
 4. Mä oon kerran kokeillut tehdä hihat tuossa vaiheessa. Tein lyhythihaiset tunikat molemmille tytöille ja toisessa tein ohjeen mukaan hihat viimeiseksi. Toisessa halusin tehdä helmasta niin pitkän kuin lankaa riittää, joten tein hihat heti alta pois. Minusta tämä jälkimmäinen tapa oli kyllä mukavampi :) Innolla jään odottelemaan millainen ihanuus tuosta valmistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on nyvä pointti . Pystyy halutessaan käyttämään langan tarkkaan loppuun saakka kun tekee nuo hihat jo tässä vaiheessa pois alta. Odotan itsekin malttamattomana millainen takki on valmiina. En ole nimittäin vielä kurkkinut ohjeen loppuosaa eli en tiedä mitä jännää vartalo-osaan on varattu...Yksivärinen sen verran selvisi kuvista.

   Poista
 5. Postauksiasi on hauska lukea, sillä niistä todella välittyy innostuksesi uusien asioiden opetteluun! :) Jos en vielä ole sanonut, niin tipuneuleesta on tulossa tosi kaunis!

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka kiva kuulla, kiitoksia. Tykkään tosiaan penkoa kaikenlaisia uusia juttuja ja kokeilla niitä. Ei käy homma tylsäksi :)

  VastaaPoista
 7. Minä teen nykyään aina top-down-puseroihin hihat ensin ennen vartalo-osaa juuri työn helpomman käsittelyn takia. Ekan kerran kun tein ylhäältä alas neulottavan puseron, tein ohjeen mukaan vartalo-osan ensin, ja hihojen neulominen sen jälkeen oli yhtä tuskaa.

  VastaaPoista
 8. Kieltämättä tämä tapa on helpompi käsitellä ja neuloa hihoja. Jännää ettei ole ennen tullut mieleen.

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää! Tein taannoin mustaan Atelier - neuletakkiin hihat samalla tavalla.

  VastaaPoista
 10. Olenkin ihaillut sun Atelier -takkiasi blogissasi. Se malli näyttää ihanalta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Värit innostavat näin valoisaan aikaan

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet