VIIME VIIKOLLA SAIN VALMIIKSI HUGON...
Hugo

 Malli : Hugo by Veronik Avery . BT Men.
Koko : 45 1/2 "
Lanka : Holst Garnin Supersoft, väri Slate Gray. Menekki 450g .
Lanka neulottu kaksinkertaisena.
Puikot : 4mm ja 4,5 mm KnitPro Cubics -pyöröt.Tykkään tästä paidasta ihan hirveästi. Malli on mielestäni tyylikäs ja toivon ettei palmikoita pelkäävät lähisuvun miehetkään pelkää tätä mallia kun ei niitä palmikoita tässä nyt niin kauheasti ole. Suunnittelijakin kutsui tätä kalastajanpaidaksi eli hillitympää kuin varsinaiset Aran- neuleet. Toivon ainakin että paidan saaja tykkää tästä edes murto-osan yhtä paljon kuin minä itse.Olen tähän asti ollut pitkälti sitä mieltä että helmineule on suurin piirtein tylsin pintaneule mitä on olemassa. Mieleni muuttui tämän myötä kertaheitolla. Ihastuin helmineuleen ulkonäköön kun se on osana tällaista  puseroa missä on palmikoita ja jotakin muutakin mukana. Voisin ajatella jo kokonaista paitaakin helmineuleesta, ei se yhtään hassumpaa ole. Englantilaiset ainakin rakastavat sitä omissa neuleissaan ja englantilaiset neuleet ovat hienoja, joten siitäkin voi vetää johtopäätöksiä helmineuleen puolesta.


Sitten tuohon Hugon kaulukseen. Ehdin jo täälläkin kysellä mielipiteitänne minkälaisen kauluksen tähän neulon. Teidän kanssaneulojien rohkaisemana , kiitos siitä, neuloin puseroon ohjeen mukaisen sivulta auki olevan korkeahkon kauluksen. Malli oli omankin lempparini ja se on oikeastaan aika monipuolinen.
 Minun kauluksestani puuttuu vielä nepparit kun kotona ei ollut läpimitaltaan tarpeeksi isoja mustia neppareita. Nepparit ovat siis vielä ostoslistalla. Kuvista saa kuitenkin tarpeeksi käsityksen siitä miltä kaulus valmiina näyttää.


Jos korkea kaulus ei miellytä kauluksen voi kääntää nepparit kiinni olevana kaksinkerroin ja silloin se näyttää melko tavalliselta pyöreältä kaulukselta.


Kauluksen voi jättää myös kokonaan auki ja silloin se näyttää tältä. Vähän erilainen ja oikein tyylikäs vaihtoehto mielestäni.

Ja sitten muihin neulomuksiin,


 Malli : Filtering Daylight by Suvi Simola
Koko: noin 135cm X 50 cm
Lanka :Schachenmayr SMC Fine Wool, menekki noin 125g. Lanka neulottu kaksinkertaisena.
Puikot : 4,5mm HiyaHiya -pyöröt. Sivusiivekkeissä 5mm KnitPro Cubics- pyöröt.

Huivi menee joululahjaksi. En kerro kenelle että jonkinlainen arvailu lähipiirissä edes pysyisi yllä. Huivi on jo kolmas samalla mallilla neulomani, mutta minkäs teet. Tämä on niin hieno malli että kaikki tykkäävät tästä. Itselläni on yksi ja toisen aikaisemmin neulomani olen lahjoittanut pois .Nätti kuin koru. Suvin mallit on niin ihania.


Ja seuraavaan ,

Oma pää
 Malli : Wanderer Cap by Jared Flood . Kirjasta Weekend Hats.
Lanka : Rowan Felted Tweed DK , väri Treacle menekki n 80g
Puikot :  3,5mm ja 4mm  KnitPro pyöröt .
Muutoksia malliin tehty ohuemman langan ja pienempien puikkojen vuoksi. Loin alussa 88s + 32 s mallikertoja tuli pipon ympärysmittaan siis 2 lisää ( mallikerta 16s). Muuten neuloin ohjeen mukaan.

Pojan päässä.
Pipokin menee lahjaksi. Malli oli kiva neuloa ja valmistui lauantai-illan aikana.


Kuvia kun pipo ei ole päässä. Saa paremman kuvan mallineuleesta. Rowanin Felted Tweed - lanka on ollut kokeiltavien listalla jo kauan ja nyt kokeilin sitä pienempiin töihin ensiksi. Ihan OK neulottava ja katson mielenkiinnolla miten se kestää käytössä. Kirjoneulepuseroa ehkä haaveilen tästä joskus neulovani, mutta odotan kärsivällisesti ja katson miten lanka käyttäytyy kun se on käytössä. Pipo menee siis miehelle eli saan seurata kulahtaako lanka vai ei. Mieheni ei tätä, eikä neuleblogeja ylensäkään lue, joten uskallan sen mainita täällä jo nyt.


Jaredin mallit ovat aina tyylikkäitä. Huomenna ilmestyy taas uusi Wool Peolpe 6 mallisto . Ihanaa !


Olen oikein tyytyväinen valmistuneiden pinooni .


Puikoilla nyt on lapasia,


Alana Dakosin Ivy Trellis lapasia on tulossa :


Dropsin Alpacasta


 Nämä neulotaan lahjaksi.


ja Rowanin Felted Tweed Dk:sta. Nämä lapaset taidan pitää itse. Lapasille olisi tarvetta.


Yksi kerä Felted Tweediä ei taida riittää, tilaukseen toinen, perhana.


Posti toi tänään vielä sukkalankaa, joten joululahjapaja jatkuu kiireisenä.
Kommentit

 1. Kivoja töitä valmistuneena, pipo mukiin menevä, lapaset tosi mukavakuvioiset ja varmalla tulee olemaan lämpimät alpacasta. Huivi muuten erittäin kaunis mallinen myös.

  VastaaPoista
 2. Kauhian hienoja neuleita taas! Ollapa yhtä tuottelias :)

  Odotan Wool People kutosta innolla koska siellä on mukana ilmeisesti jotain top down - neuleita :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä Hugosta tuli komea! Ihmettelen kovasti jos paidan saaja ei tykkää.
  Ja miten ihana huivi taas. valkoinen väri on tuohon juuri oikea!
  Pipokin on kiva. Olen itsekin miettinyt saman pipon neulomista, mutta varastoistani ei tunnu löytyvän sopivaa lankaa... :)
  Komea pino neuleita!

  VastaaPoista
 4. Siina kiitos kaunis.Olet k yllä ehdottomastituotteliaampi kuin minä. Käyt päivätöissä ja teillä on vielä pienet lapset. Helppo minun on neuloskella kun istun päivät kotona ja poika on jo iso. Meillä on siis sama palo päällä tuohon Wool Peopleen 6. Nuo mallistot on aina ihan mahtavia. Odottelen tässä kanssa koska teidän kaupan uudet langat ehtii nettikauppaan kun olette niin fiilistelleet niitä. Jotakin joululahjaa pitää itselle katsella jossakin vaiheessa. Saa ainakin mieluista ja olen ollut kiltti tyttö koko vuoden.

  VastaaPoista
 5. Sanna kiitos sinullekin. Tykkään itsekin Hugosta kovasti. Pidetään peukkuja että saaja pitää kanssa. Pipo oli ihan kiva neuloa ja itse tykkään tuosta mallineuleesta. Tähän sopisi ihan vaikka joku fingering paksuinenkin lanka kaksinkerroin jos haluaa yhtä paksun kuin alkuperäisessä ohjeessa. Itse tein DK paksuisesta langasta ja lisäilin silmukoita että mahtuu päähän. Luomisen iloa vaan ja puikot heilumaan ; )

  VastaaPoista
 6. Hienoja neuleita! Ja niin valtava määrä. Varsinkin tuo huivi on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 7. Hugosta tuli tosiaankin upea! Kauniita neuleita kaikki!

  VastaaPoista
 8. Lankakeiju ja Ingi. Kiitoksia kovasti. Kiva saada kannustavia kommentteja ahkerilta kanssaneulojilta. Jatketaan luovaa toimintaa Ladyt : )

  VastaaPoista
 9. Hugosta tuli todella upea, ja kauniita ovat myös huivi ja myssy!
  Nopea olet neulomaan! =)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIHAT JA VARTALO YHTEEN

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

ETENEE...