KEVÄTTÄ KOHTI VÄRITERAPIAA


 Värjäilin joku aika sitten happoväreilläni lankaa jonka pitäisi piristää tämän lounais-suomen "talven" keskellä. Tilanne näyttää kyllä tällä hetkellä täälläkin paljon paremmalta kun on pikku pakkanen ja aurinkokin valaisee taas vähäsen välillä. Valoa käytin hyväkseni ja nappasin vyyhdeistäni äkkiä kuvat ennen kuin taas pimenee.
Lankojen värjäyksessä käytin hyväkseni Jopan tekemää "vyyhdinlautaa" , josta löytyy kuvia aikaisemmissa postauksissani. Tein kolme pikkuvyyhtiä, jotka värjäsin kaikki eri väreillä. Punaisella , poltetulla oranssilla ja keltaisella. Jälki on iloista ja piristävää niin kuin oli tarkoituskin. Varmaan lähti taas jonkinlainen värjäilyinto käyntiin, saa nähdä. Värjätty lanka oli Dropsin Fabelia 50g/vyyhti. Lanka kesti rääkin hyvin ja tuntuu laadukkaalta villasekoitteelta , värjäykseen sopivalta.

Kommentit

 1. Varsin viitseliästä värjäystyötä ja hieno tulos!
  Olit eilen niin mielesssä kun pyörittelin värjäämääsi lankakerää. Voisi taas yrittää aktivoitua itsekin neulomaan.
  Lahjoittamasi villasukat olivat muuten jalassani pe-su non stop! Lämmittivät ihanasti viikonlopun meditaatiokurssilla. :)
  Kirpeää sydäntalvea serkulle!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan väristä lankaa!
  Kyllä nuo vyyhdit varmasti piristävät, ja lämmittävät.

  VastaaPoista
 3. Ihana pirteän väriset vyyhdit.

  VastaaPoista
 4. Ihanan pirteitä lankoja! Kyllä näistä saa virtaa talveen.

  VastaaPoista
 5. Jopas onkin piristävän värisiä!

  VastaaPoista
 6. Väriterapiaa tosiaankin!
  Jakkilankaa ostin täältä: www.wolland.de

  VastaaPoista
 7. Höm, et sitten jaksaisi jossain välissä käydä läpi, että miten tuota vyyhdinpuuta käytetään. Katsoin kuvat, mutta se ei vielä valaissut mitä ja miksi siinä tapahtuu :D

  VastaaPoista
 8. mokkakissa tässä osoite mistä löydät kattavat ohjeet http://bfmomma.blogspot.com/2006/06/dyeing-self-striping-yarn-with-warping.html
  Lautaa käytetään pikkuvyyhtien tekoon jotka sitten värjätään jokainen eri värillä. Näin saat kirjavaa tai itseraidoittuvaa lankaa.Kirjavaa lankaa voit tehdä myös niin että teet yhden pitkän vyyhden ja "maalaat" eripituiset pätkät siitä eri väreillä.

  VastaaPoista
 9. Jelena oli taas mukavaa kuulla sinusta. Tule kyläilemään mahdollisimman pian maailmanmatkaaja <3
  Kiitokset Sanna, Elina, Neulisti, Simpura ja Mari vyyhtien tekeminen oli kivaa ja lopputulos on piristävä, kyllä värit vain niin paljon meihin vaikuttavat !
  Juuli kiitokset lankakaupan osoittesta ! Kävin jo kurkkimassa sen sivuja ja oli aivan uusi tuttavuus minulle. Monipuoliset valikoimat ihania lankoja. Laitoin paikan muistiin ja kirjanmerkkeihin.

  VastaaPoista
 10. Kauniita neuleita blogisi pullollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, kävin vastavierailulla blogissasi ja aivan samaa voin sanoa sinulle .

   Poista
 11. Aaaaai että miten ihanan värisiä herkkuja! Innolla odotan, että olet neulonut nuo.

  Muutenkin tosi upeita ja taitavasti tehtyjä neuleita. Haaveilen itse pitkästä palmikkoneuletakista. Jokohan kesälomalla ehtisi istahtaa niin pitkäksi aikaa aloilleen... :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kun sukkien neulomisvimma iskee...kiitoksia kehuista. Toivotan myös sinulle vähän omaa aikaa että ehtisit toteuttaa tuon unelmatakkisi. Yrittäjän vaimona kyllä tiedän että se on yleensä helpommin sanottu kuin tehty, tuon oman ajan löytäminen siis. Kiva kun käyt vierailulla ja seurailet mihin teiltä hankitut langat päätyvät :)

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

Threipmuir ja muutenkin teemana Ysolda ja värikkäät neuleet

Värit innostavat näin valoisaan aikaan