TILDA


Kuten viime postauksessa lupailin niin tällä kertaa postailen Tilda takkini edistymisestä. Takki on japanilaisen Kazekobo nimeä käyttävän suunnittelijan tuotos.Suunnittelijan malleja löytyy englanninkielisistä lehdistä myöskin nimellä Yoko Hatta.  Malli löytyy Wool People 4 kokoelmasta ( Jared Floodin tuottama mallistosarja ) .
Tässä näette että takakappale on neulottu valmiiksi. Lanka on siis jo kertaalleen purettua(Wellwood 2) Holstin Supersoftia ja värin nimi on Pea Green. Neulon langan kaksinkertaisena ja puikot ovat KnitPron Cubicsit 5mm ja 5,5mm.


Näissä kahdessa kuvassa näkyy tuo reikäreunus joka kiertää taka- ja etukappaleiden sivureunoja koko matkalta.


Kiva pieni yksityiskohta.


Etukappaleiden etureunaan tulee yksinkertaiset pienet palmikot. Koko takki on siis melko yksinkertainen neuloa, mutta siinä on näitä kivoja yksityiskohtia mitkä näyttävät hyvältä. Takki neulotaan kappale kerrallaan ja ommellaan lopuksi yhteen ja mietinkin jos olisi kerrankin niin viitseliäs että yrittäisi ommella nämä saumat oikeaoppisilla patjapistoilla yhteen...katsotaan kuinka minun käy..yleensä kaivan virkkuukoukun esille kun inhoan käsin ompelemista ja saumoista tulee tylsät ja paksut.


Neulepinta on näissä kuvssa vielä "röpöllistä" kun neulon purkulangasta mutta ensimmäinen käynti pesukoneessa korjaa sen asian .


Sivu- ja raglansaumojen lähellä kiertävä reikäreunus.


Tässä näette vielä yhden syyn miksi neulominen edistyy hitaanoloisesti tällä hetkellä. Poika kävi listan kanssa kirjastossa ja haki meille kahdelle luettavaa. Makumme on niin samankaltainen ja kaikkiruokainen kirjojen suhteen että tykkäämme lukea samoja kirjoja.
 Hienostelukuppi etualalla on luonnollisesti Epun maitokuppi. Kaveri on päättänyt että hänen maitonsa on pidettävä makuhuoneessa muuten hän ei suostu juomaan sitä. Kaveri juo muuten niin onnettoman vähän että munuaisvaivoja välttääksemme olemme alistuneet hänen tahtoonsa. Meillä on onni kun kumpikin kissamme sietää maitoa eikä heidän vatsansa mene siitä sekaisin. Vettä on tarjolla keittiössä ruokakuppien vieressä isommassa astiassa, mutta varsinkin Eppu pitää maidosta niin paljon että sitä on hänelle aina makuuhuoneessa tarjolla.


MMMMMM........HERRRRRKULLISTA !


Ihana pino : )

Kommentit

 1. Hih, onpa sinulla hassu kissa. :)
  Tilda on tosi kauniin vihreä ja näyttää edistyneen jo hurjan pitkälle.
  Kieltämättä aika vaikuttava kirjapino. Ymmärrän hyvin, miksi lukeminen houkuttaa. Minäkin rakastan kirjoja ja lukemista, mutta olen keksinyt kompromissiratkaisun: äänikirjoja kuuntelemalla voin samalla neuloa - siis kaksi lempikärpästä yhdellä iskulla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on todella hassu, et tiedäkään. Rakas mutta välillä itsepäisen rasittava <3 Kuuluu kategoriaan persoonallinen kissa. Tilda on niin yksinkertainen neuloa että olen virittänyt syliini "kirjatelineen" . Voin siis samalla lukea ja neuloa mutta tuo äänikirja kuulostaa kyllä hyvältä ja paljon käyttäjäystävällisemmältä vaihtoehdolta. En ole niitä koskaan kokeillut, mutta kiinnostusta niihin kyllä on kovasti. Jos vaikka joulupukilta toivoisi sellaista...täytyy vaan ensin yrittää olla kiltti, huh.

   Poista
  2. On totta, että tuo kilttinä olo on välillä vähän haasteellista :)
   Eikä äänikirja tietenkään voi korvata ihan oikeaa kirjaa, jota voi pitää käsissään, tunnustella, selailla ja haistella... mutta ihan hyvä korvike se toisinaan on!

   Poista
  3. Jos teen tuhmuuksia vain salaa....onnistuisikohan ? Totta tuokin mitä sanoit hypistelystä ja etenkin haistelusta. Aaahh olen painomusteen haistelun suurkuluttaja. Olen senkin tavan tartuttanut poikaamme, hän rakastaa sitä myös. Liekö karhunpalvelus...äidin oudot tavat siirtyneet jälkipolvelle. Mikään ei voita uuden kirjan tuoksua : )

   Poista

Lähetä kommentti

You can leave comments also in english if you like, thank you.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrityksen ja erehdyksen kautta Threipmuir etenee

LOPAPEYSA(HKO) - YSOLDAN STROKKUR VILLATAKKINA